به گزارش میز نفت،
جعفر ربیعی یکی از مهمترین اهداف تیم جدید در وزارت نفت است چراکه بسیاری معتقدند هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، حیاط خلوت تیم
زنگنه و بخش مهمی از حزب کارگزارن شده است.
شرکت
تجارت صنعت که وظیفه تجارت محصولات پتروشیمی را دراختیار دارد، نقش مهمی در این باره ایجاد میکند و بر همین اساس،
پروندههای تخلفات مختلفی برای این شرکت تشکیل شده است.
از همین رو قرار بود تیمی متعهد و انقلابی در هلدینگ خلیج فارس جایگزین تیم فعلی شود اما تاکید
احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی برای حضور پر رنگ در این شرکت، کمی دردسرساز شده است.
40 درصد سهام هلدینگ متعلق به
سهام عدالت است که روی کاغذ به وزارت اقتصاد تعلق دارد؛ اما در دوره گذشته وزارت نفت این سهام را مدیریت میکرد و بر همین اساس، دو عضو هیئت مدیره این شرکت از سوی وزیر نفت تعیین میشد.
استدلال هم این بود که اداره هلدینگ پتروشیمی، یک کار تخصصی است و بر همین اساس، وزارت نفت اهلیت اداره پتروشیمی خلیج فارس را داشته و دارد و نه وزارت اقتصاد که در بخشنامه سالهای گذشته هیئت دولت به صراحت قید شده است.
حالا خاندوزی میخواهد بجای هبه کردن صندلیهای هیئت مدیره هلدینگ به وزارت نفت، نمایندگان سهام عدالت را که همان شرکتهای کارگزاریهای استانی سهام عدالت هستند را جایگزین آنها کند.
همین موضوع تبدیل به یک چالش بزرگ شده و تبدیل به یکی از دلایلی شده که تغییر ربیعی و هیئت مدیره هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس را در مسیر پر پیچ و خمی قرار داده است. باید دید وزارت نفت زیر بار خواسته وزارت اقتصاد میرود و یا با ابزارهایی که در دست دارد، همچنان امانتدار سهام عدالت باقی میماند یا خیر؟
روند تعیین مدیرعامل جدید شرکت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس به این شکل است که در ابتدا باید اعضای هیئت مدیره معرفی شده و سپس مدیرعامل انتخاب شود که تا به امروز، این اعضا معرفی نشدهاند.
همچنین شنیده شده است قرار شده تا پایان سال روند قبلی همچنان به قوت خود باقی مانده و از سال آینده، حداقل یک سبت از 5 سیت هیئت مدیره پتروشیمی خلیج فارس در اختیار شرکت کارگزاری استانی قرار بگیرد.