به گزارش میز نفت ،کشور استونی که در ساحل دریای بالتیک قرار دارد، نخستین دولتی بود که با حمله گسترده سایبری در سال ۲۰۰۷ میلادی روبرو شد و برای چند روز خدمات اینترنتی دولتی و تجاری متوقف گردید.
استونی، رهبران مسکو را به دلیل این حمله سرزنش کرد و دو کشور یک رویارویی دیپلماتیک را آغاز کردند، هرچند کرملین حاضر به پذیرش این ادعاها نشد.
یک ویروس رایانه ای قدرتمند که استاکس نت نامیده شد، در سال ۲۰۱۰ میلادی به تاسیسات هستهای ایران حمله کرد تا برنامه پرهزینه هسته ای این کشور را متوقف کند. این ویروس به مراکز هسته ای ایران، آسیب های فراوانی وارد کرد و با آلوده کردن هزاران رایانه به متوقف شدن فعالیت سانتریفیوژهای غنی سازی منجر شد.
تهران، دو کشور اسرائیل و ایالات متحده را به عنوان عاملان این حمله سایبری متهم کرد. استاکس نت برای نخستین بار همه بخش های یک سامانه صنعتی را نابود می کرد.در سال ۲۰۱۲ میلادی، شرکت های آرامکو و ملی نفت ایران با حمله سایبری گسترده ای روبرو شدند و اطلاعات هزاران رایانه آنها نابود شد.
در سال ۲۰۱۳ میلادی هکرها توانستند اطلاعات ۳ میلیارد حساب کاربران وبگاه یاهو را به دست آورند. این
حمله را میتوان بزرگترین حمله سایبری تاریخ دانست.
در سال ۲۰۱۴ میلادی، حملهی سایبری دیگری اتفاق افتاد که اطلاعات ۵۰۰ میلیون حساب کاربری شامل نام کاربری، آدرس ایمیل و تاریخ تولد افراد به سرقت رفت. ابعاد این حمله پنج ساله بعد افشا شد و ۳۵ میلیون دلار جریمه برای شرکت یاهو در نظر گرفته شد. در سال ۲۰۱۴ میلادی، شرکت سونی پیکچرز اینترتینمنت هدف حمله سایبری گسترده ای قرار گرفت. بعدها هکرهای کره شمالی عامل این حمله معرفی شدند.
واشنگتن، رهبران پیونگ یانگ را عامل این حمله معرفی کرد، اما کره شمالی این ادعاها را رد کرد. البته آنها از ساخت یک فیلم داستانی توسط شرکت سونی پیکچرز که در آن نقشه سازمان سیا برای ترور کیم جونگ اون رهبر کره شمالی به تصویر کشیده شده بود، انتقاد کردند. در سال ۲۰۱۵ میلادی، گروهی از هکرهای مورد حمایت جهادی های دولت اسلامی، حساب های شبکه های اجتماعی فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام ) را هک کردند. این اقدام موجی از وحشت را در میان رهبران واشنگتن به دلیل همزمانی
این اتفاق با حضور آنها در جنگ با داعش در عراق و سوریه پدید آورد.
دو ماه پس از این حمله، یک گروه که خود را بخش هک دولت اسلامی معرفی کرد، اسامی و نشانی منازل ۱۰۰ نفر از از نظامیان ارتش آمریکا را منتشر کرد و از حامیانش خواست تا نسبت به قتل آنها اقدام کنند.
در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی، صدها ایمیلهای نامزد حزب دموکرات، هیلاری کلینتون در اینترنت منتشر شد. پس از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان ریاست جمهوری ایالات متحده و ورود وی به کاخ سفید، دستگاه های اطلاعاتی این کشور اعلام کردند روس ها در نتیجه انتخابات تاثیر گذاشته اند و تحقیقات گسترده ای برای بررسی موضوع انجام شد. اعمال تحریم و اخراج دیپلمات ها از پیامدهای این پرونده سایبری بود.
آژانسهای اطلاعاتی آمریکا کردند که هکرهای ایمیل های حزب دموکرات از حمایت مسکو برخوردار بودهاند.
در سال ۲۰۱۷ میلادی، ده ها شرکت و سازمان بین المللی با حملات گسترده سایبری شدند. این مراکز از نسخه های قدیمی تر ویندوز ایکس پی شرکت مایکروسافت استفاده می کردند.
این حملات با بدافزاری با نام واناکرای انجام گردید که با رمزگذاری فایل های رایانه های هک شده، برای ارسال کدهای دسترسی، درخواست پرداخت پول های مجازی نظیر بیت کوین می کرد. این حمله به ۳۰۰ هزار کامپیوتر در ۱۵۰ کشور دنیا آسیب رساند.
اداره خدمات سلامت ملی انگلستان، خودروسازی رنو فرانسه و شرکت اسپانیایی خدمات مخابراتی تلفنونیکا از مهمترین قربانیان این حملهی سایبری بودند. در سال ۲۰۲۰ میلادی، شرکت نرم افزارهای امنیتی سولار وایندز ایالات متحده با حمله سایبری گسترده ای روبرو شد. ترمیم خسارت های وارده در این حمله، ماه ها به طول انجامید و ۱۸ هزار نفر از مشتریان این شرکت و بیش از یکصد شرکت آمریکایی خریدار محصولات آنها با آسیب های گسترده ای روبرو شدند.
واشنگتن اعلام نموده که به دلیل نقش آفرینی روس ها در این حملات، تحریمهای اقتصادی بیشتری علیه روسیه تصویب می کند. در ماه مارس امسال، هکرها خدمات مبادله تجاری مایکروسافت را هدف قرار دادند و بیشاز ۳۰ هزار سازمان آمریکایی نظیر دولت های محلی آسیب دیدند.
در آخرین حمله سایبری انجام گرفته دنیا، شرکت کلونیال پایپ لاین به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های فعال در انتقال فرآورده های نفتی با ۵۰ میلیون مصرف کننده در اواسط ماه می با حمله هکرها روبرو شد. این حمله به توقف پمپاژ نفت در خط لوله های انتقال فرآوردههای نفتی این شرکت منجر گردید. واشنگتن هکرهای دارمساید وابسته به روسیه را عامل این حمله معرفی کرد. هرچند پس از گذشت چند روز، این شرکت با پرداخت ۴.۴ میلیون دلار به هکرها توانست کدهای مربوط به فعالیت مجدد خطوط لوله خود را به دست آورد. اما قربانی بعدی این حملات کدام کشور یا شرکت تجاری خواهد بود؟
مترجم: محسن داوری
شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۰۳