به گزارش میزنفت ، ولیعهد جوان حاکم بر عربستان سعودی امروز در حال برنامه ریزی برای تحولات اساسی در این کشور هستند. رهایی کشور از وابستگی به پول نفت و ایجاد یک ظرفیت اقتصادی قوی در این برنامهها عامل محوری است. بعید به نظر می رسد که دولت سعودی که با بیثباتیها و جنگهای داخلی درگیر است و همچنین به طور مداوم هزینههای دفاعی را برای رقابت با یک قدرت بزرگ منطقهای مانند ایران افزایش میدهد، بتواند تحول اقتصادی مورد انتظار را در این محیط محقق کند. به همین دلیل ، ریاض حداقل برای تحقق اولویتهای اقتصادی خود به شدت به صلح منطقه ای نیاز دارد.
روند کاهش تنش آغاز شده با ایران به منظور از بین بردن تنش های بالا در زمینه نظامی و جذب سرمایه گذاری بیشتر به کشور است؛ در این مرحله، پرونده یمن از اهمیت حیاتی برخوردار است. سعودیها می خواهند در اسرع وقت از این ماجراجویی بی معنی که در حال هدر دادن منابع کشور است خارج شوند. با توجه به جو امنیتی موجود، امکان ورود سرمایههای مورد انتظار به کشور که بهبود اقتصادی آن تا حد زیادی به سرمایه گذاری و تأمین مالی خارجی وابسته است، وجود ندارد. به طور خلاصه، تا زمانی که جنگ در یمن ادامه دارد، بهبود اقتصادی در این کشور قابل قبول به نظر نمی رسد.
این سیگنالهای آشتی جویانه ارسال شده به ایران نیز مربوط به سیاست داخلی ایران است. احتمال قدرت گرفتن تندروها در سیاست ایران به جای دولت معتدل فعلی در انتخابات آینده ایران میتواند تهدیدهای نظامی متقابل را تقویت کند و معضل امنیتی سعودی ها را تعمیق بخشد. بنابراین، ریاض میخواهد با ارسال پیامهای گرم به تهران، از تنشها بکاهد و دست جناح تند را در سیاست داخلی ایران تضعیف کند.
منبع : ایلنا
سه شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۲۴