به گزارش میز نفت ، بررسی آمار گمرکی و آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا توسط بلومبرگ نیوز نشان داد آمریکا در سال ۲۰۲۰ نفت و فرآورده های نفتی بیشتری از روسیه در مقایسه با عربستان سعودی وارد کرد و سهم روسیه در صادرات نفت به آمریکا به رکورد هفت درصد رسید.
روسیه عمدتا سهم بازاری را تصاحب کرد که پیش از این در اختیار نفت ونزوئلا بود اما به دلیل تحریمهای آمریکا علیه دولت نیکلاس مادورو، رییس جمهور ونزوئلا، این کشور آمریکای جنوبی قادر به فروش نفت سنگین خود به پالایشگاههای آمریکایی نیست.
واردات نفت آمریکا از روسیه سال میلادی گذشته حتی از واردات نفت از عربستان سعودی فراتر رفت. عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت اوپک است، پس از این که در آوریل ۲۰۲۰ نفت زیادی به بازار آمریکا صادر کرد، برای کمک به کاهش مازاد ذخایر نفت در بحبوحه فروپاشی تقاضای جهانی برای سوخت، صادراتش را به میزان چشمگیری کاهش داد.
محاسبات بلومبرگ نشان داد آمریکا در سال ۲۰۲۰ به طور میانگین ۵۳۸ هزار بشکه در روز نفت و فرآورده های نفتی از روسیه واردات کرد که بالاتر از میانگین واردات ۵۲۲ هزار بشکه در روز از عربستان سعودی بود. به این ترتیب روسیه در سال ۲۰۲۰ به سومین صادرکننده بزرگ نفت به آمریکا تبدیل شد. در سال ۲۰۱۹ پنج منبع بزرگ واردات نفت آمریکا شامل کانادا (۴۹ درصد)، مکزیک (هفت درصد)، عربستان سعودی (شش درصد)، روسیه (شش درصد) و کلمبیا (چهار درصد) بودند.
طبق آمار گمرکی آمریکا، شرکتهای والرو و اکسون موبیل بزرگترین خریداران نفت و فرآورده های نفتی روسیه در سال میلادی گذشته بودند.
عمده نفتی که پالایشگاههای آمریکایی از روسیه خریداری می کنند، نفت خام نیست بلکه نفت کوره است که در فقدان نفت سنگین ونزوئلا، از آن برای تولید بنزین استفاده می کنند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، شرکتهای مشاوره انرژی و تحلیلگران به بلومبرگ گفتند هیچ نگرانی در کاخ سفید در خصوص افزایش واردات نفت از روسیه وجود ندارد و همزمان دولت آمریکا به تهدید شرکای پروژه خط لوله گاز طبیعی نورد استریم ۲ از روسیه به اروپا ادامه می دهد.
منبع : ایسنا
جمعه ۶ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۳۳