به گزارش میز نفت ، اوپک و متحدانش از ماه مه با هدف مقابله با اشباع عرضه و جبران افت شدید تقاضا پس از شیوع ویروس کرونا و قرنطینه های جهانی، محدودیت عرضه کم سابقه ای را به اجرا گذاشته و تولیدشان را جمعا ۹.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دادند. بزرگترین سهم در این کاهش تولید را روسیه و عربستان سعودی بر عهده گرفتند.
آمار مقدماتی وزارت انرژی روسیه نشان داد این کشور در سال میلادی گذشته ۵۱۲.۷ میلیون تن نفت خام و میعانات تولید کرده است که معادل تولید روزانه ۱۰.۲۷ میلیون بشکه در روز بوده است. این کاهش تولید در سال ۲۰۲۰ پس از ۱۱ سال رشد سالانه متوالی روی داده است. روسیه در سال ۲۰۱۹ به میزان ۵۶۰ میلیون تن معادل ۱۱.۲۵ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده بود.
محدودیت عرضه اوپک پلاس در اوت تسهیل شد و سهمیه تولید روسیه به ۸.۹۹ میلیون بشکه در روز رسید که ۵۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از سهمیه تولید در فاصله مه تا ژوییه بود. آمار تولید منتشره از سوی این کشور کلی بوده و ارزیابی میزان پایبندی این کشور به پیمان اوپک پلاس را دشوار می کند.
اما طبق آمار آژانس بین المللی انرژی، پایبندی روسیه به توافق کاهش تولید اوپک پلاس از مه تا نوامبر به طور میانگین ۹۵ درصد بوده است. این نرخ به معنای آن است که روسیه ۲۲ میلیون بشکه معادل ۱۰۰ هزار بشکه در روز فراتر از سهمیه اش طی مدت مذکور نفت تولید کرده است.
طبق محاسبات بلومبرگ بر مبنای آمار وزارت انرژی روسیه، این کشور در دسامبر ۴۲.۴۶ میلیون تن نفت تولید کرد و اگر تولید میعانات مشابه نوامبر حدود ۹۵۶ هزار بشکه در روز بوده باشد، تولید روزانه نفت خام روسیه حدود ۹.۰۸۳ میلیون بشکه بوده که ۹۰ هزار بشکه بالاتر از سهمیه تولید تعیین شده بوده است.
برای امسال قرار است اوپک پلاس تولید روزانه خود را ماهانه حداکثر ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد در حالی که پیشتر برای افزایش تولید به میزان حدود دو میلیون بشکه در روز از ژانویه برنامه ریزی کرده بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، وزیران انرژی این گروه توافق کرده اند هر ماه درباره میزان افزایش تولید در ماه بعد دیدار و مذاکره کنند تا بتوانند واکنش به موقعی به تغییرات تقاضا در بحبوحه شیوع پاندمی ویروس کرونا داشته باشند. اوپک پلاس روز دوشنبه درباره میزان تولید فوریه تصمیم خواهد گرفت.
منبع : ایسنا
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۵