۱
۲
بدعت وزارت نفت در مسئولیت‌های اجتماعی

پول مناطق نفت‌خیز کجا می‌رود؟

هر نماینده‌ای که می‌تواند برای وزارت نفت ایجاد مشکل کند، با منابع این صندوق برای حوزه انتخابیه خود منابع مالی جذب می‌کند و وزارت نفت هم طی سال‌های گذشته در «پول پخشی» نشان داده چه تبحری دارد.
پول مناطق نفت‌خیز کجا می‌رود؟
میز نفت | هنوز کسی نمی‌داند منابع شرکت ملی نفت در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی چگونه صرف می‌شود؛ مسئله‌ای که گویا به یک ابزار برای افزایش قدرت چانه‌زنی با نمایندگان مجلس تبدیل شده است و در این میان، مناطق نفت‌خیز با چالش مواجه شده‌اند.

پیش از دوران زنگنه، منابعی که برای کمک به عمران مناطق نفت‌خیز در نظر گرفته می‌شد، بر اساس معیارهای دقیقی مانند میزان تولید هر استان بود؛ با تعیین سهمیه برای هر یک از مناطقی که تولید نفت و گاز دارند و در حوزه‌های پایین‌دستی فعال هستند، سهمیه هر منطقه به‌صورت دقیق تعیین می‌شد و همان گونه که از نام آن پیدا بود، کمک‌ها در حوزه‌هایی انجام می‌شد که همسایگان نفت و گاز بودند.

اما در دوران زنگنه، یک تغییر بزرگ و بدعت بدی بنا نهاده شد؛ وزارت نفت تصمیم گرفت همه منابعی که برای کمک به عمران مناطق نفت‌خیز در نظر گرفته می‌شد را در صندوقی تجمیع کرده و بر اساس تشخیص خود، منابع را در استان‌ها تزریق کند. جدای از اینکه هنوز کسی نمی‌داند این منابع کجا و چگونه پرداخت می‌شود ولی این صندوق، می‌تواند یک ابزار مهم برای امتیازدهی به برخی نمایندگان مجلس باشد.

هر نماینده‌ای که می‌تواند برای وزارت نفت ایجاد مشکل کند، با منابع این صندوق برای حوزه انتخابیه خود منابع مالی جذب می‌کند و وزارت نفت هم طی سال‌های گذشته در «پول پخشی» نشان داده چه تبحری دارد. هرچند هفته یکبار، اسنادی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که زنگنه با موافقت خود، مبالغی را در اختیار برخی استان‌ها قرار می‌دهد که گاهاً هیچ کدامشان ارتباطی به نفت ندارند.

همین چند هفته پیش بود که زنگنه در دستوری، پرداخت 6 میلیارد تومان را برای تجهیز ورزشگاه فوتبال آستارا امضا کرد که این مبلغ، از محل همان صندوقی است که بی‌ضابطه، برای این امور به پا شده است. نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی ومحصولات پتروشیمی در برخی مناطق تولید می شوند که ثروت هنفگتی خلق می کنند و بدون تردید، سهم استان هایی که میزبان این فعالیت‌های اقتصادی هستند، تنها امید آنها برای افزایش سطح زندگی و رفاه اجتماعی است کمااینکه اغلب این مناطق، در فقر بدی به سر می‌برند و همواره از وزارت نفت به دلیل بی‌توجهی به وظیفه قانونی خود انتقاد می‌کنند.

بدعتی که وزارت نفت به آن عادت کرده است، نتیجه‌ای جز بیزاری مردم مناطق نفت‌خیز از این وزارتخانه نداشته و ندارد؛ پولی که سهم آنهاست در جایی دیگر خرج می‌شود و مردم می‌فهمند که چگونه بر سر منابع مالی صندوق، بده‌وبستان‌ها حق آنها را پایمال می‌کند.  
شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۴۷
کد مطلب: 29023
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


محسن
Iran, Islamic Republic of
.... به تنهایی قادر است سیاسیون فراوانی را فاسد کنند و اگر هم اکنون سمتی در سالم ترین کشور دنیا بگیرد چند صباح بعد آن کشور را به رده فاسدترین کشورها تنزل می دهد ، متاسفانه بسیاری از مدیران منتخب او نیز در این وادی درس آموخته شده اند که این موضوع برای آینده نفت بسیار نگران کننده می باشد.
Iran, Islamic Republic of
این پول فقط باید در شهرستانهایی که از فعالیتهای صنعت نفت آسیب میبینند هزینه شود و بس که عمده این شهرها در خوزستان و بوشهر هستند و دیگر هیچ