به گزارش «
ميزنفت»، اين در حالی است که عربستان همواره خود را بزرگترين دارنده ظرفيت توليد نفتخام جهان معرفی کرده و همواره بر وجود ظرفيت مازاد توليد به ميزان ۵/۲ ميليون بشکه در روز تأکيد دارد. با اين وجود در مواقع حساسی همچون کاهش ۱ ميليون بشکهای توليد روزانه نفت ليبی در سال ۲۰۱۱ و يا افزايش شديد قيمتهای جهانی نفتخام همزمان با بحران اقتصادی حاکم بر آمريکا و اروپا طی سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲، اين کشور نتوانست نفت مازادی وارد بازار کند تا مانع افزايش قيمتهای جهانی نفتخام شود.
شايد برخی گمان کنند که اين موضوع به دليل مسائل اقتصادی و تمايل مقامات عربستان به کسب درآمدهای نفتی بيشتر مربوط باشد، اما از آنجا که سياست خارجی و نفتی عربستان به طور کامل با منافع آمريکا هماهنگ است، اين موضوع منتفی خواهد بود.
در واقع علت اصلی اين امر توان محدود اين کشور در توليد نفت مازاد است. به هر تقدير با وجود تعدد ميادين نفتی عربستان با سابقه بيش از ۵۰ سال توليد، مشکلاتی چون افت توليد و توليد آب همراه به ميزان زياد، توان آتی توليد نفتخام اين کشور را تهديد میکند.
همچنين ميادين جديدی که در دهه ۲۰۰۰ توسعه يافتهاند نيز تنها توانستهاند بخشی از افت توليد ميادين عمده و قديمی عربستان را جبران کرده و فشار وارده به اين ميادين را کاهش دهند.
در حقيقت گرچه ممکن است عربستان قادر باشد در مواقع بحرانی فشار بيشتری به ميادين قديمی خود آورده، توليد نفتخام را حداکثر به ۱۱ ميليون بشکه در روز افزايش دهد، اما بايد توجه داشت که دوام و پايداری اين شرايط، بسيار کوتاه است. ضمن اينکه افزايش توليد مجدد از ميادين عمده و قديمی عربستان میتواند به قيمت تشديد مشکلات توليدی و کاهش توان توليد آنها در دراز مدت منجر گردد.