به گزارش میز نفت ، رئیس آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد مصرف نفت دیر یا زود به سطح قبل از بحران کرونا و حتی بالاتر از آن بازگردد ولی به نظر او تا اوج تقاضای نفت هنوز چند سال فاصله است.
فاتح بیرول، دبیرکل آژانس بین المللی انرژی گفت:« در نبود سیاست های قدرتمند دولتی، ادامه بهبود اقتصادی و قیمت پایین نفت احتمالاً تقاضای جهانی نفت را به سطح قبل از بحران کرونا و حتی بیشتر از آن باز میگرداند».
ارزیابی بیرول از روند تقاضای نفت پس از همه گیری ویروس کرونا و بحران اقتصادی حاضر، قوت قلبی است برای کشورهای تولید کننده نفت که وابسته به درآمد نفت برای بودجه خود هستند و همچنین برای برخی شرکت های بزرگ نفتی که نگران بازگشت تقاضای نفت به سطح سال 2019 هستند.
برنارد لونی، مدیر عامل بریتیش پترولیوم طی مصاحبهای در اوایل همین ماه گفت همه گیری ویروس کرونا نه تنها باعث عدم اطمینان در صنعت نفت در کوتاه مدت شده بلکه چالش دیگری برای سالهای آینده ایجاد کرده است.
وی گفت:« به نظر نمی رسد تقاضای نفت افزایش یابد، بیشتر احتمال کاهش آن وجود دارد».
مدیرعامل بریتیش پترولیوم هم مانند روسای سایر شرکتهای بزرگ نفتی اخیراً اعلام کرده تضمینی وجود ندارد که تقاضای جهانی نفت به سطح قبل از ویروس کرونا و حدود 100 میلیون بشکه در روز بازگردد.
بن ون بوردن، مدیرعامل شرکت شل ماه گذشته گفت بحران فعلی «بحران بی اعتمادی» است و مشخص نیست پس از این بحران چه اتفاقی میافتد. این شرکت بزرگ نفتی سود سهام خود را برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم پایین آورده است.
طبق گفته دبیر کل آژانس بین المللی انرژی، افزایش استفاده از خودروهای حمل و نقل عمومی پس از برداشته شدن تعطیلی های ناشی از ویروس کرونا و کاهش فروش خودرو بدین معناست که تقاضای نفت برای حمل و نقل جاده ای سریعتر از تقاضا برای سایر کاربردهای نفت بهبود می یابد.
منبع : تسنیم
سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۳۹