به گزارش میز نفت ، حسین حسینزاده منتخب مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس یازدهم با اشاره به مشکلات موجود در صنعت حفاری کشور گفت: یکی از مشکلات فعلی صنعت حفاری، فرسودگی تجهیزات و قطعات اصلی و عدم امکان تامین قطعات است. صنعت حفاری، صنعتی با تکنولوژی بسیار پیچیده است و لزوما هیچ کشوری در دنیا نمیتواند تمام قطعات مورد نیاز خود خصوصا تجهیزات با تکنولوژی بالا و Hi-Tech را خود تامین کند.
وی در ادامه توضیح داد: همچنین عدم تنوع شرکتهای سرویسدهنده خصوصا سرویسهای خاص، نبود رقابت در این حوزه و کاهش شدید کیفیت عملیاتها از دیگر مشکلات است که ضربات جبرانناپذیر و هزینههای هنگفتی را در پی داشته است.
حسینزاده گفت: در باره کیفیت افزایهها مثل سیمان و سیالات حفاری مثل گل روغنی نیز مشکلات عمدهای وجود دارد. با پیشرفت علم در سالهای اخیر تحولات عظیم و مثبتی در زمینه بهبود وضعیت دکل و سیالات حفاری در دنیا ایجاد شده است و متاسفانه در این زمینه فاصله ما با دیگر کشورهای مطرح روز به روز در حال افزایش است. در این بین عدم کنترل و نظارت بر استانداردهای افزایهها و مواد گل حفاری نیز به این قضیه دامن زده است.
* عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران توسط شرکت نفت و تضعیف صنعت حفاری
منتخب مردم لارستان، خنج، گراش و اوز گفت: یکی دیگر از نقاط ضعف اساسی صنعت حفاری ناظر به ضعف شرکتهای پیمانکار و دکلدار است که به دلایلی نظیر کمبود نقدینگی، ضعف مدیریت، افزایش هزینههای حفاری و مواردی از این دست تضعیف شدهاند. همچنین عدم پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران توسط شرکت ملی نفت نیز عامل تشدید این مشکلات شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: عمده شرکتهای دکلدار فقط چند دکل و یا حتی فقط یک دکل حفاری دارند که این موضوع فاصله توانایی این شرکتها با شرکتهای اصلی و بزرگ خارجی را نشان میدهد. ورود تعداد زیادی از صنایع و سرمایهداران به این حوزه هر چند دارای مزایایی بوده است، اما ضعف در نظرات و پشتیبانی آنها همچنان باعث پایین نگهداشتن کیفیت کاری و عملیاتی شده است.
حسینزاده توضیح داد: دلیل پایین ماندن کیفیت کاری این است که این افراد و شرکتهایی که در صنعت حفاری وارد شدهاند، تخصصی در صنعت حفاری ندارند و حتی بعضی از این شرکتها فقط چند سال از تاسیس آنها گذشته است. از طرفی به دلیل وجود شرایط تحریمی امکان اعمال قدرت کافی از طرف کارفرما به شرکتهای دکلدار و پیمانکاران وجود ندارد.
* در حفاری چاههای جهتدار و افقی با مشکلات عدیده مواجهیم
منتخب مردم لارستان، خنج، گراش و اوز گفت: یکی دیگر از معضلات نبود کالای حفاری مناسب و با کیفیت است. هرچند در سالهای اخیر شرکتهای دانشبنیان زیادی در این زمینه گامهای خوبی با پشتیبانی وزارت نفت برداشتهاند، اما به دلیل گستردگی ابزار کالای حفاری، امکان تامین همه قطعات وجود ندارد و یا اگر تولید میشود از کیفیت مناسب برخوردار نیست.
وی افزود: همان گونه که گفته شد صنعت حفاری، صنعتی بسیار گسترده و پیچیده و Hi-Tech است و هیچ کشوری در دنیا به تنهایی قادر به تولید همه مایحتاج خود نمیباشد. تحریمهای ظالمانه هر چند بروز خلاقیت و تولید را در پی داشته است، اما در بسیاری از موارد صنعت حفاری را دچار مشکل کرده است.
حسینزاده گفت: در برخی از عملیات ویژه این ضعفهایی که ذکر شد با شدت بیشتری خود را نشان میدهد. مثلا در حفاری چاههای جهتدار و افقی با مشکلات عدیدهای مواجه هستیم. مثلا در میادین مشترک، کشورهای همسایه علاوه بر حفاری چاهها با طول حفره زیاد، با حفاری چند رشتهای در این میادین تولید را به شدت بالا برده و هزینههای حفاری و تولید را نیز کاهش دادهاند اما ما در انجام این کار نسبت به آنها موفق نبودهایم.
* عملیات حفاری چاهها علیرغم تحریمهای ظالمانه تداوم داشته است
منتخب مردم لارستان، خنج، گراش و اوز گفت: یکی از مشکلات دیگر ناظر به تامین قطعات دکلهای سبک حفاری (دستگاههای لوله مغزی سیار) است که کاربردهای گستردهای در صنعت حفاری دارند، ولی ساخت آنها در دست کشورهای خاص میباشد. تامین قطعات این دکلهای سبک هماکنون با مشکلات زیادی همراه بوده است.
وی ادامه داد: همچنین ضعف شدیدی در زمینه نمودارهای موردنیاز در صنعت حفاری مشاهده میشود به صورتی که حتی تامین برخی از تکنولوژیهای قدیمی و ارائه خدمات در این زمینه در حال حاضر به سختی صورت میگیرد، زیرا بسیاری از شرکتهای مطرح دنیا از ارائه خدمات در این زمینه به دلیل تحریم خودداری میکنند.
حسینزاده در پایان با اشاره به فعالیت جهادگونه نیروهای صنعت حفاری کشور گفت: با توجه به همه این مشکلات تنها عاملی که باعث ادامه کار عملیاتهای حفاری شده است نیروهای کار متخصص و متعهد موجود در صنعت حفاری است که جهادگونه در گرمای 60 درجه غرب و جنوب و سرمای 15- درجه سرخس دست و پنجه نرم میکنند و نیاز به توجه ویژه دارند.
منبع : فارس
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۴۶