به گزارش میز نفت ، در آوریل ونزوئلا ۳۱ محموله نفت و فرآوردههای نفتی به میزان ۸۴۸ هزار و ۵۰۰ بشکه در روز صادر کرد که در مقایسه با ۸۱۴ هزار بشکه در روز در مارس اندکی افزایش داشت. صادرات نفت ونزوئلا در مارس به پایینترین میزان در هفت ماه گذشته سقوط کرده بود.
آمریکا امسال دو زیرمجموعه شرکت روسنفت که مدتها با شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا همکاری داشت را به اتهام کمک به تجارت نفت ونزوئلا هدف تحریم قرار داد.
دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا تا ۲۰ مه به این غول انرژی روسی برای توقف خرید نفت ونزوئلا مهلت داده است.
این اقدامات به صادرات نفت ونزوئلا در مارس آسیب زد. روسنفت که دو سوم از محمولههای نفت ونزوئلا را به فروش میرساند و سایر مشتریان بزرگ مانند شرکتهای نایارا انرژی و ریلاینس اینداستریز خرید از شرکت PDVSA را کاهش دادند.
با خروج روسنفت که بزرگترین واسطه فروش نفت ونزوئلا بود، شرکتهای مکزیکی لیبره آبوردو و شلاگر بیزنس گروپ جای این شرکت روسی را گرفته و نفت ونزوئلا را در ازای غذا سواپ میکنند. توافق مذکور از سوی مقامات آمریکایی در دست تحقیق قرار گرفته است.
طبق آمار رفینیتیو آیکان، چین ماه گذشته بزرگترین مقصد مستقیم نفت ونزوئلا بود و ۱۹۱ هزار بشکه در روز نفت وارد کرد. مالزی که هاب صادرات مجدد و بلندینگ نفت ونزوئلا است، ۲۹۰ هزار بشکه در روز نفت دریافت کرد و میزان زیادی از نفتی که از طریق مالزی صادر میشوند، به مقصد چین میروند.
هند که یکی از سه مقصد اصلی نفت ونزوئلا در سال ۲۰۲۰ بوده است، سهمش از صادرات نفت ونزوئلا به هشت درصد رسید و سهم اروپا ۱۶ درصد و کوبا هفت درصد بود.
روسنفت در مارس تمامی داراییهای خود در ونزوئلا را به یک شرکت دولتی روسی فروخت. مقامات آمریکایی اعلام کردهاند زمانی که روشن شود این شرکت دیگر در ونزوئلا فعالیتی ندارد، تحریمها علیه زیرمجموعههایش برچیده خواهد شد.
بر اساس گزارش رویترز، با رفتن روسنفت، شرکتهای مکزیکی لیبره آبوردو و شلاگر بیزنس گروپ مسئولیت ۴۰ درصد از فروش نفت شرکت PDVSA در ماه گذشته را برعهده گرفتند. این شرکتها از سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۶ میلیون بشکه نفت ونزوئلا را دریافت کردهاند.
منبع : ایسنا
سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۳۷