به گزارش «
ميزنفت»، سعید قوامپور در گفتوگو با ایسنا، درباره برداشت از میادین مشترک اظهار کرد: برنامه وزارت نفت در این زمینه کاملا مشخص است. به عنوان مثال در پارس جنوبی برحسب این که کدام پروژه نزدیک به اتمام است دسته بندی صورت گرفته و فاز به فاز جلو میرود.
وی با تاکید بر اینکه بسته گزارش اقتصادی نهایی برای پارس جنوبی و خطوط لوله سراسری کلیدی تهیه شده است تصریح کرد: کل منابع مالی لازم در این زمینه پیش بینی شده است.
مدیر برنامه ریزی استراتژیک وزارت نفت با بیان اینکه برای تامین مالی باید تمام گزینههای موجود بررسی شود، تصریح کرد: برای اجرای این پروژهها یک منبع کفایت نمیکند و بحث استفاده از صندوق توسعه ملی به عنوان یک گزینه مطرح است.
قوامپور در ادامه افزود: استفاده وزارت نفت در بخش بالادست از منابع صندوق توسعه ملی به صورتی خواهد بود که در واقع شرکتهای بخش خصوصی از این منابع برای اجرای پروژههای وزارت نفت استفاده خواهند کرد.
وی با بیان اینکه پروژههای وزارت نفت در وضعیت بحرانی قرار دارند، اظهار کرد: اگر منابع مالی برای اجرای پروژهها تامین شود به تولید قابل توجه و درآمدی مطمئن برای اجرای این پروژهها خواهیم رسید.
مدیر برنامه ریزی استراتژیک وزارت نفت تاکید کرد: برای تکمیل پروژههای نیمه کاره پارس جنوبی به بیش از ۲۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم.
قوامپور در ادامه میزان تولید زودهنگام میادین نفتی غرب کارون را ۷۰ تا ۷۵ هزار بشکه در روز اعلام و تصریح کرد: ظرفیت تولید این میادین در مجموع ۷۰۰ هزار بشکه در روز است که حداکثر طی سه تا چهار سال آینده به تولید میرسد.
به گفته وی، برای توسعه میادین غرب کارون تامین منابع مالی در اولویت قرار دارد.