۰
یک تصمیم تاریخی در نفت جهان

اجماع برای کاهش 10 میلیون بشکه

اوپک پلاس با کاهش تولید نفت به میزان ۱۰ میلیون بشکه در روز از ابتدای ماه مه ۲۰۲۰ برای یک دوره‌ی اولیه دو ماهه موافقت کرد.
اوپک | میز نفت
اوپک | میز نفت
به گزارش میز نفت به نقل از اسپوتنیک، مقامات اوپک و هم‌پیمانان آنها در مورد کاهش تولید نفت به توافق رسیدند و هم‌چنین به تبیین اهداف خود از کاهش تولید نفت در سال جاری پرداختند.

بر اساس این گزارش، عربستان سعودی، روسیه و سایر کشورهای صادرکننده نفت توافق کردند که کاهش تولید نفت به میزان قابل توجهی صورت پذیرد تا شکاف میان عرضه در بازار و کاهش قیمت‌ها به میزان پایین‌ترین نرخ در تاریخ، کم شود.

به نوشته‌ی وال استریت ژورنال، براساس مفاد این توافق، اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه به اجماع رسیدند که تولیدات نفت خود را به میزان ۱۰ میلیون بشکه در روز در ماه‌های مه و ژوئن کاهش دهند. عربستان سعودی ۳/۳ میلیون بشکه در روز و روسیه ۲ میلیون بشکه در روز تولیدات نفتی خود را کاهش می‌دهند. این توافقنامه از اول ماه مه اجرایی می‌شود.

پس از دو ماه،‌ کاهش تولیدات نفت تا دسامبر سال ۲۰۲۰ به ۸ میلیون بشکه در روز و سپس از ماه ژانویه ۲۰۲۱ به ۶ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

این توافقنامه نه تنها به دلیل کاهش تاریخی قیمت نفت بوده، بلکه با کاهش بی‌سابقه‌ تقاضای نفت در حالی که چرخ اقتصاد جهانی به دلیل شیوع کرونا آهسته می‌چرخد، همراه شده است.

محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک، این بحران را در عصر مدرن «بی سابقه» توصیف کرد و گفت که اوپک انتظار دارد که در ماه آوریل میزان مصرف جهانی نفت ۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش یابد.

نشست بعدی اوپک در ۲۰ ژوئن ۲۰۲۰ (۳۱ خرداد ۹۹) برگزار خواهد شد.

جلسه اخیر وزیران نفت سازمان اوپک و کشورهای غیرعضو به رهبری روسیه به صورت مجازی و از طریق ویدیوکنفرانس صورت گرفت.

پیش‌تر دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا از ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان خواسته بود تولید را کاهش دهند.

وزیر نفت کشورمان پیش از این گفته بود: پیشنهاد کاهش حداقل ۱۰ میلیون بشکه‌ای عرضه روزانه نفت اوپک و متحدانش مطرح است و ایران، ونزوئلا و لیبی به طور طبیعی مستثنا هستند. پیشنهاد کاهش ۱۰ و ۱۲ میلیون بشکه‌ای عرضه روزانه نفت مطرح است و این رقم، غیر از میزان عرضه‌ای است که قرار است از سوی کشورهایی مثل کانادا، نروژ و حتی ایالات متحده کاهش یابد چون آنها نیز برای کاهش عرضه اعلام آمادگی کرده‌اند.
جمعه ۲۲ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۲۹
کد مطلب: 26756
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *