به گزارش میز نفت ، «مهرداد دهداری» در تشریح این خبر بیان داشت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان پالایشگاه سبز کشور یکی از اصلیترین صنایع حافظ محیط زیست است و تمام اسناد و شواهد نیز این موضوع را تایید میکند.
وی ضمن اشاره به پایش مستمر و لحظهای تمام شاخصهای زیستمحیطی توسط کارشناسان متخصص این پالایشگاه و نظارت دائمی آزمایشگاه معتمد سازمان محیط زیست، اضافه کرد: در حضور اکیپی شامل کارشناسان محیط زیست استان، کارشناسان محیط زیست صنایع مجاور و کارشناسان محیط زیست پالایشگاه، بازدیدهای تخصصی از روند کاری این ابرپالایشگاه صورت گرفت و با استناد به مشاهدات و خروجی پایشهای صورت گرفته توسط آزمایشگاه معتمد، گواهی عدم وجود هر نوع آلایندگی از مبدا پالایشگاه تا مسیر بازگشت آب دریا صادر شد که مستندات آن نیز موجود است.
مدیر HSE شرکت نفت ستاره خلیج فارس ادامه داد: علاوه بر پایشها و نمونهگیریهای مستمر و روزانه روی آب بازگشتی از پالایشگاه به دریا که توسط کارشناسان محیط زیست این شرکت انجام میپذیرد، حوضچههای آرامش آب مجهز به oil skimmer در مسیر خروج آب قرار گرفته که عملا خروج مواد نفتی به بیرون از پالایشگاه را غیر ممکن کرده است.
وی بار دیگر ضمن تکذیب این خبر که منشا آلودگی اخیر پالایشگاه ستاره خلیج فارس بوده است، تاکید کرد: از ابتدای بهرهبرداری با توجه به مسئولیتهای اجتماعی و اهداف کلان این پالایشگاه در راستای حفاظت و صیانت از محیط زیست طرح «جمعههای سبز» را به صورت مستمر اجرا میکنیم که در قالب این طرح پاکسازی منطقه حفاظت شده گنو، ساحل بندرعباس، رودخانههای اطراف شهر بندرعباس و سواحل مجاور نیز در دستور کار قرار دارد.
دهداری به اقدام اخیر این شرکت در یاریرسانی به پاکسازی آلودگی دریایی ایجاد شده نیز اشاره کرد و افزود: جمعی از کارکنان پالایشگاه ستاره خلیج فارس روز جمعه دوم اسفند ماه طبق روال برنامههای هفتگی خود در صیانت از محیط زیست در حال جمعآوری زبالههای حاشیهی ساحل آبگیر این پالایشگاه بودند که با نوعی آلودگی دریایی خارج از محدودهی خروجی آب برگشتی پالایشگاه مواجه شدند.
مدیر HSE شرکت نفت ستاره خلیج فارس ادامه داد: در این وضعیت پرسنل مسئولیتپذیر پالایشگاه به سرعت موضوع را به مدیران شرکت گزارش دادند و این موضوع در کمترین زمان ممکن به صورت شفاهی و کتبی به اطلاع سازمان محیط زیست استان هرمزگان رسانده شد.
وی با بیان این که مشخص نیست این آلودگی از چه زمانی در دریا ایجاد شده است، اظهار داشت: با این حال برحسب تعهدی که مسئولیتهای اجتماعی خود داشتیم منتظر اقدام سازمان محیط زیست نماندیم و تیم پاکسازی پالایشگاه با استفاده از پد و بوم جاذب آلودگی به سرعت وارد عمل شد و همکاران ما با تلاش و کوشش چندین ساعته توانستند منطقه را عاری از آلودگی کنند.
دهداری اضافه کرد: در نامه ارسالی به سازمان محیط زیست تمام این مدعا شرح داده شده است و آمادگی آن را داریم تا به صورت عمومی مفاد آن را منتشر کنیم اما متاسفانه این اقدام مسئولانهی ما به غلط در رسانهها انعکاس داده شده است.
وی درباره منشا این آلودگی اظهار داشت: تعیین منشا آلودگی در صلاحیت ما نیست اما احتمال ایجاد آلودگی از سمت دریا نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.
دهداری گفت: هیچ آثاری از وجود آلودگی در خور منتهی به پالایشگاه مشاهده نشده است و بر خلاف اخبار منتشر شده توجیهی برای از دست دادن این حجم از طلای سیاه وجود ندارد و نمیتوان صنایع منطقه غرب بندرعباس را در بروز این واقعه مورد هدف قرار داد.
وی در پایان تاکید کرد: با این حال با توجه به مسئولیتهای اجتماعی و اهداف کلان پالایشگاه در راستای حفاظت و صیانت از محیط زیست این آمادگی را داریم تا بار دیگر در موارد مشابه به عنوان یاریرسان محیط زیست عمل کنیم.
منبع : آریا
چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۱۳