به گزارش میز نفت ، مهندس زنگنه در گردهمایی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای صنعت نفت و ارائه نیازهای فناورانه، تمرکز وزارت نفت را حمایت از شرکتهای دانش بنیان نام برد و افزود: زمانی که ما در این مسیر گام برداشتیم، متوجه شدم که سازوکارهای زیادی در این زمینه طراحی شده است ولی از آن جایی که در این سازوکارها دستگاههای اصلی متقاضی و عرضه کننده حضور ندارند، شرکتهای دانش بنیان نتوانستند به طور کامل از این سازوکارها بهره مند شوند.
وی با اشاره به اقدامات وزارت نفت برای همکاری با دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان خاطر نشان کرد: در سالهای گذشته متوجه شدیم که در دانشگاهها رشتههای مرتبط با حوزههای بالادستی صنعت نفت در دانشگاهها وجود ندارد، از این رو با همکاری وزارت علوم در سال ۷۶ اقدام به راه اندازی رشتههای مرتبط با این حوزهها کردیم.
زنگنه با تاکید بر این که در این راستا آزمایشگاههای دانشگاهها، سرمایه گذاری و توسعه یافتند خاطر نشان کرد: علاوه بر آن به منظور تربیت استاد، عدهای را به خارج اعزام کردیم و با این اقدامات یک جریان زنده فعال از فارغ التحصیلان این حوزهها ایجاد شد، به گونهای که به اتکای این آموزهها، کرسی های علمی در دانشگاهها ایجاد شد.
وزیر نفت ایجاد انستیتوهای نفت در دانشگاهها به منظور انجام پژوهش و مطالعه در صنعت نفت را از دیگر اقدامات این وزارت خانه نام برد و اظهار کرد: علاوه بر آن با انعقاد قرادادهای با دانشگاهها پروژه ازیاد برداشت از مهم ترین میادین نفتی را به دانشگاهها واگذار کردیم.
زنگنه با تاکید بر این که نتایج این پروژه میتواند عدد بزرگی به ثروت ملی اضافه کند یادآور شد: نفت یک ثروت ملی است و با ارتقای دانایی مردم آنها از ما مطالبه میکنند و امضای این تفاهمنامهها در این راستا انجام شده است.
زنگنه با اشاره به چالشهای غیر مهندسی وزارت نفت گفت: قاچاق سوخت یک چالش اصلی است که ربطی به عملیات مهندسی و ساخت داخل ندارد ولی نیاز به سیستمهای دارد که در این راستا استارتاپها میتوانند یاور ما باشند.
وی بهینه سازی انرژی را حوزه بی انتها توصیف کرد که کشور در آن ضعفهای اساسی دارد و ادامه داد: ما برای حمایت از استارتاپها در گام اول اقدام به راه اندازی پارک فناوری در منطقه ری به وسعت ۱۸ هکتار کردهایم که فاز اول آن ظرف چند ماه آینده آماده میشود و شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها نیز در آن استقرار مییابند.
وزیر نفت همچنین از صدور مجوز راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت در روز گذشته خبر داد و گفت: این مجوز با همکاری وزارت علوم و صندوق نوآوری و شکوفایی ایجاد شده است، سرمایه اولیه آن ۱۰۰ میلیارد تومان و این میزان نیز قابل افزایش است.
زنگنه همچنین با اشاره به اقدام این وزارت خانه برای انتخاب استارتاپهای برتر اظهار کرد: در این رویداد دو روزه درصددیم ۱۰۰ استارتاپ را طی فرآیندی انتخاب و با استقرار آنها در پارک فناوری صنعت نفت حمایتها از آنها صورت میگیرد.
زنگنه با تاکید بر این که علاوه بر آن ما سیستم تضمین خرید برای بار اول فعال خواهیم کرد و این امر شامل تولید کالا و خدمات میشود.
وی همچنین از برنامههای این وزارت خانه در زمینه ایجاد فرصتهای مطالعاتی برای اساتید و دانشجویان فعال در صنعت نفت خبر داد و اظهار کرد: همچنین دستورالعمل برای اعطای پژوهانه به اساتید و دانشجویان این حوزه صادر شده است.
وزیر نفت با اشاره به دستاوردهای جدید محققان این صنعت گفت: تفاهم نامه تولید کک اسفنجی و سوزنی به امضا رسیده است، این دانش فنی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت برای تولید فولاد و آلومینیوم بوده است و قرار است با حمایت مالی پالایشگاههای بندر عباس و اراک به تولید برسد.
منبع : ایسنا
يکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۰۸