به گزارش میز نفت ، نخستین تولید از میدان نفتی آذر به میزان ۱۵ هزار بشکه در روز، به پایان سال ۱۳۹٥ مربوط است که در اردیبهشت سال ١٣٩٦ به میزان ٣٠ هزار بشکه در روز افزایش یافت. از ۸ حلقه چاه به بهرهبرداری رسیدهی این میدان، روزانه ٣٠ هزار بشکه نفت استخراج میشود و در مرحله دوم با اضافه شدن ۱۱ حلقه چاه دیگر میزان برداشت، ۶۵ هزار بشکه نفت و ۷۸ میلیون فوت مکعب گاز در روز خواهد بود. همچنین میزان نفت درجای میدان نفتی آذر، ۲.۵ میلیارد بشکه ارزیابی شده و مقدار نفت قابل استحصال ۴۰۰ میلیون بشکه برآورد شده است.
در این باره، سیدوحید حسینی - مدیر پروژه شرکت راهاندازی و بهرهبرداری صنایع نفت (OICO) در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه میدان نفتی آذر، یک میدان نفت استراتژیک مشترک با عراق است، اظهار کرد: در حال حاضر واحد تولید زود هنگام این میدان در سرویس است که از این واحد روزانه ۳۰ هزار بشکه در روز نفت تولید میشود.
به گفته وی با گذشت بیش از دو سال از تولید این واحد، حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ساعت در روز، کارکرد بدون حادثه ثبت شده و در روز ۱۹ اردیبهشت ماه نیز تولید تجمعی این میدان از مرز ۲۰ میلیون بشکه گذشت.
حسینی افزود: برنامه تولید این میدان، ۳۰ هزار بشکه در روز است و طبق آمار ماهیانه ۳۶۰ هزار بشکه در این میدان تولید میشود و بر اساس برنامهریزیهای در نظر گرفته شده، پیشبینی میکردیم که در تاریخ ۲۰ اردیبهشتماه با این میزان تولید مواجه شویم که درنهایت در ساعت ۲۱ نوزدهم اردیبهشتماه این عدد محقق شد که تدابیر کافی نیز برای آن در نظر گرفته بودیم.
آذر در آستانه تحقق ظرفیت تولید ۶۵ هزار بشکهای نفت
همچنین کیوان یاراحمدی - مجری طرح توسعه میدان مشترک آذر در شرکت متن - از پیشراهاندازی بخشهای مختلف واحد فرآورش مرکزی این میدان نفتی و راهاندازی مشعلهای آن خبر داد و افزود: تحقق تولید نهایی از این میدان مشترک به میزان روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت خام برای اواخر اسفندماه امسال هدفگذاری و برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به پیشراهاندازی تأسیسات واحد فرآورش مرکزی میدان نفتی آذر که به موازات تکمیل فعالیتهای اجرایی باقیمانده در دست اقدام است، اظهار کرد: مشعلهای HP و LP این واحد پس از تکمیل فعالیتهای اجرایی در تمامی بخشهای مکانیکال، پایپینگ و برق و ابزار دقیق، پس از انجام تستهای پیشراهاندازی و با در نظر گرفتن مؤلفههای ایمنی پایلوت مشعلها، راهاندازی و روشن شد.
مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر با بیان اینکه مشعل LP ارتفاعی برابر ۳۷ متر دارد و دارای رایزر ۱۶ اینچ گاز و رایزر ۲۸ اینچ هواست و مشعل HP ارتفاعی برابر ۷۲ متر دارد و دارای رایزر گاز ۲۸ اینچ و رایزر هوای ۴۲ اینچ است، گفت: پیشراهاندازی بخشهای مختلف تأسیسات یوتیلیتی و نفتی واحد فرآورش مرکزی آذر بهطور همزمان در حال انجام است و راهاندازی مشعلهای HP و LP از جمله فعالیتهای انجامشده اخیر در این چارچوب به شمار میرود.
دو شرکت "OIEC" و "اهداف" به صورت کنسرسیوم سرمایهگذاران این پروژه هستند و قرارداد توسعه این میدان به شیوه بیع متقابل در مهر ۱۳۹۰ امضا و شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر (SAED) مسئول اجرای این پروژه شد، همچنین مالک این پروژه شرکت ملی نفت ایران (NIOC) بوده است.
میدان نفتی آذر در بلوک اکتشافی اناران در استان ایلام (جنوب غربی ایران) و در نزدیکی مرز ایران و عراق قرار دارد. میدان آذر یکی از میادین هیدروکربوری مشترک با عراق بوده که در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهران واقع شده است.
منبع : ایسنا
يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۱۵