۰
۱

توصیه‌های بنزینی تهرانی‌ها به دولت

پای صحبت مردم نشستن با موضوع "قیمت بنزین" بیان درخواست‌ها، توصیه‌ها، پیشنهادها و گاها انتقادها و نارضایتی‌هایی را در پی دارد، با این حال در جمع بندی نظرات مردمی، توصیه‌های درخور تأملی را خطاب به دولت شاهد هستیم.
بنزین | میز نفت
بنزین | میز نفت
به گزارش میز نفت ، "در مورد موضوع قیمت سوخت هم باید تصمیم‌گیری نهایی انجام شود، اما به این معنا نیست که بخواهیم به مردم فشار آوریم؛ ما نمی‌خواهیم که قیمت سوخت را بالا ببریم. این کار نه برای مردم قابل قبول است، نه ما می‌خواهیم چنین کاری کنیم. اما هر مقدار پول هم که از قیمت سوخت حاصل شود باید به مردم برگردد.

یعنی اگر ما هروقت هر مقدار به قیمت سوخت اضافه شود آن را به مردم بازمی‌گردانیم و به بودجه برنمی‌گردد. همچنین ما باید جلوی فرار مالیاتی را بگیریم، ما باید در این شرایط برای موضوع سوخت راه‌حل مناسب را پیدا کنیم که همکاری سه قوه را می‌طلبد هرچند که کار دولت است و در این زمینه نظرات سه قوه به رهبری اعلام شده و منتظر اعلام نظر ایشان هم هستیم." این سخنان بخشی از سخنان رئیس جمهور در نشست خبری اخیر خود با رسانه‌هاست (تاریخ 22 مهرماه 98) که رئیس قوه مجریه این سخنان را در پاسخ به سوالی در خصوص "نگرانی‌هایی درباره افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی در جامعه" بیان کرد.

آنچه از سخنان رئیس جمهور برمی‌آید، نشان‌دهنده این است که همچنان دولت روی اصلاح نظام عرضه بنزین درحال کار است و در ادامه بازگشت الزام سوخت‌گیری با کارت سوخت شخصی، احتمال دارد اقداماتی با اصلاح قیمت بنزین (که از سال 94 تاکنون با رقم ثابت 1000 تومان در هر لیتر عرضه می‌شود) را در دستور کار قرار دهد.

از اینرو به میان مردم رفتیم تا نقطه نظرات مردمی را در خصوص هرگونه افزایش احتمالی نرخ بنزین جویا شویم.

نظرات مردمی را در خصوص "الزامات اصلاح قیمت بنزین" طبق آنچه در بیش از مجموع 8 ساعت صحبت با 100 شهروند تهرانی در مرکز شهر تهران (محدوده میدان انقلاب، میدان ولیعصر، میدان فردوسی و میدان حر) حاصل شد، در قالب گزینه‌های زیر جمع‌بندی کردیم.

* دولت قیمت بنزین را فقط برای دهک‌های پردرآمد بر اساس نوع خودرو افزایش دهد(8 درصد)

* دولت قیمت بنزین را فقط برای مصارف بیش از الگوی متعارف افزایش دهد(19 درصد)

* دولت قیمت بنزین را یکسان و محدود افزایش دهد و مطابق با آن، یارانه اقشار آسیب پذیر را افزایش دهد(16 درصد)

* دولت قیمت بنزین را افزایش ندهد، فقط به توزیع آن با ابزار کارت سوخت شخصی نظم دهد(36 درصد)

* دولت اصلاح قیمت بنزین را به گونه‌ای اجرایی کند که آثار تورمی روی دیگر خدمات و کالاها نگذارد(21 درصد)

از مجموع صحبت‌های مردمی (جامعه هدف 100 نفری از شهروندان تهرانی) اینگونه برمی‌آید که اغلب مردم ضرورت اصلاح قیمت بنزین را درک می‌کنند، اما اولا نمی خواهند تا حد امکان مشمول آن شوند (با توصیه به افزایش قیمت فقط برای مصارف بالا و یا برای دارندگان خودروهای گران‌قیمت)، ثانیا از آثار سوء مستقیم و غیرمستقیم هر نوع تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین روی اقتصاد خانواده خود واهمه دارند (با درخواست افزایش یارانه مطابق افزایش قیمت بنزین و یا تأکید بر برنامه‌ریزی مبتنی بر جلوگیری از آثار تورمی مازاد افزایش قیمت بنزین).

همچنین بخشی از مردم (36 درصد از جامعه آماری این گزارش) ضرورتی برای اصلاح نرخ بنزین نمی‌بینند و تنها نظم در توزیع با کارت سوخت شخصی (جلوگیری از قاچاق با حذف توزیع بدون نظارت) را در اصلاح نظام توزیع بنزین کافی می‌دانند.

از اینرو، بهتر است دولت قبل از اتخاذ هر تصمیمی در این زمینه، کلیه آثار آن را در جامعه بررسی کرده و در صورت اصلاح قیمت بنزین، برنامه‌ریزی درست و نظارتی کامل برای جلوگیری از آثار تورمی مازاد آن پیاده‌سازی کند.



منبع : تسنیم
يکشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۳۳
کد مطلب: 25039
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


محرومی
Iran, Islamic Republic of
سلام
با تشکر از بررسی و تحلیل و نظر سنجی رسانه محترم میز نفت که حداقل یکبار هم به نظر مردم اهمیت داده شد، حرفهای رییس جمهور محترم واقعا از جنبه کارشناسی بسیار تعجب آور است و گویا نوعی گول زدن مردم یا نمیدانم مردم و مشکلات و فشارهای اقتصادی بر آنها را هیچ فرض نمودن است. اگردولت در سیستمهای توزیع و کنترل آن و کنترل مرزها ضعیف است و توان این کنترل را ندارد چرا مردم باید هزینه های آنرا بدهند مثل موضوع دلار شده که هر چه میشد همش میگفتند بخاطر ارزان بودن دلار و دو نرخی بودن آنست و دولت با این نرخ به مردم سوبسید میدهد و شبانه آمدند و دلار را مثلا تک نرخی 4200 تومنی کردند و شعارهای معاون اول فراموش نشدنی است که کنترل داریم و هرکس ارز بخواهد میدهیم و ....و دیدید که بدون برنامه بودندو تمام این فجایع و آثار تورمی را ایجاد و انداختند گردن تحریمها!!!! و با سقوط ارزش پول ملی، سوبسید را بجای مردم ایران تقدیم کردند به خارجیها. بهمین سادگی و کلی هم مباهات میکنند و الان بطور رسمی 4-5 نرخ داریم نرخ بانک مرکزی، نیما، سنا، صرافیهای مجاز با محدودیت خرید ارز در سال و نرخ آزاد سبزه و افشار و پله و.... که در هر شهر داخل کشور هم مختلف و در هرات و عراق و دبی و کانادا و سلیمانیه و.... کلید میخورد!!!!!! حالا هم نوبت بنزین است و بدون هیچ برنامه خاصی فقط میخواهند دست در جیب مردم کرده و مشکل کسورات دولتی خود را که تابع بی برنامگی و سوءمدیریت است را حل کنند و همواره مثالشان نرخ بنزین در کشورهای منطقه است و فوری هم عدد دلار یا درهم و یورو نرخ بنزین را در چند کشور ضربدر ارز آزاد، توجه فرمایید در اینجا ارز آزاد؟؟؟ میکنند و در تریبون رسمی میگویند بنزین لیتری 15000 تا 20000 تومن را در ایران آقایون میدهند 1000 تومن و سپس سریع هم نتیجه میگیرند که باید بنزین راگران کنند تا عدالت اجتماعی برقرار و جلو قاچاق گرفته شود و هزاران مشکل مملکتی و ملی و بین المللی ما حل شود. بازی و قصه ای که همیشه موقع گران کردن هر چیزی عنوان میکنند بدون بررسی تاثیرات آن بر اکثریت مردم. هیچوقت مطرح نکردند که با افزایش قیمت بنزین و تاثیر حمل و نقل بر همه چیز (حتی کود حیوانی)چه فجایعی رخ میدهد نمیدانم چطور کارشناسی میکنند که میگویند تاثیر ناچیزی دارد، در حالیکه اصلا کنترلی ندارند و هر کس بر اساس گران شدن بنزین و گازوییل و گاز و هر فرآورده های که در حمل و نقل موثر است بر مبنای نظر خود نسبت به افزایش قیمت محصول عرضه خود مبادرت و حقوق بگیر ثابت که مالیاتشم قبل از دریافت میپردازه باید بار همه اینها را بدوش بکشه و تا حالا هم که نشون داده دولت اصلا توان مقابله با گرانی افسار گسیخته را ندارد فقط به دادن لیست قیمت و جلسه و شوآف در تلویزیون بسنده کرده و افزایش فقر مردم اصلا برایش مهم نیست.هیچوقت دولتی ها مطرح نمیکنند که چطور بنزین را با قیمت برخی کشورها مقایسه میکنید آنهم با نرخ دلار آزاد ولی مثلا حداقل دستمزد کارگر و کارمند را مقایسه نمیکنید. آقا شما حقوق پایه مثلا 2 میلیونم با دلار ببین میشه ماهی چقدر؟ نرخ محاسبه دلارتون برای بنزین هرچی هست خوب با همون نرخ هم حقوق را حساب کنید و مقایسه کنید ببینید ما چقدر نسبت به حقوقمون همین بنزین 1000 تومنی را داریم گران میخریم.ترا بخدا رسانه ها هر روز به این موضوع با دید کارشناسی بپردازند و تبعات آنرا گوشزد کنند که چه فشاری به مردم میاورند و دولت که هیچیک از وعده هایش را عملی نکرد لااقل تا وقتی هست از گران کردن بنزین خودداری کند و بیشتر به کنترل و جلوگیری از قاچاق سوخت بپردازد. با تشکر