به گزارش «
ميزنفت» به نقل از فارس، شرکت گاز پروم روسیه از تولید نفت از میدان بدر عراق خبرداد و گفت: اولین محموله نفت این میدان از طریق خط لوله به پایانه صادراتی بصره منتقل شده است.
شرکت گاز پروم روسیه تصریح کرده است در شرایط فعلی روانه ۱۵ هزار بشکه نفت از این میدان تولید و به خط صادراتی منتقل می شود که تا پایان سال ۲۰۱۴ تولید نفت از میدان بدر افزایش خواهد یافت.
به گزارش فارس شرکت گاز پروم روسیه اواخر سال ۲۰۱۳ میلادی اعلام کرده بود تولید شرکت گاز پروم از میدان نفتی بدر عراق به دلایل نگرانی امنیتی و مشکلات حمل و نقل ترکیبی تا سال ۲۰۱۴ به تعویق افتاده است.
این شرکت همچنین در گزارش خود آورده بود راهاندازی این میدان نفتی به دلیل مسایل امنیتی و ایمنی نیروهای کار با تاخیر مواجه شده است.
در سال ۲۰۰۹ شرکت گاز پروم روسیه با انجام یک سری آزمایشات اکتشافی و عملیات لرزه نگاری میزان نفت موجود در این میدان را بیش از ۲ میلیارد بشکه بیش بینی کرده بود. سپس دولت عراق با انجام مزایده ای که در آن شرکت های مختلف شرکت داشتند، حفاری و بهره برداری از این میدان بزرگ نفتی را به کنسرسیومی از شرکت گاز پروم روسیه (۴۰ درصد)، کوگاز کره جنوبی (۳۰ درصد)، پتروناس مالزی (۲۰ درصد)، و شرکت نفت ترکیه( ۱۰ درصد) واگذار نمود.
قرارداد این کنسرسیوم با شرکت ملی نفت عراق ۲۰ ساله است و بعد از آن در صورت رضایت طرفین این قرار داد تا ۵ سال دیگر تمدید خواهد شد.
بر اساس توافقات اولیه در مرحله اول برداشت نفت از این میدان روزانه ۱۵ هزار بشکه در روز بوده و سپس تا سقف برداشت روزانه ۱۷۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا خواهد کرد.
این میدان نفتی در استان «واسط» عراق قرار دارد و بعد از میدان نفتی الاحداب دومین میدان نفتی این استان است. میدان «الاحداب» نیز توسط شرکت ملی نفت چین کارهای بهره برداری و تولید آن انجام می شود و در صورت فعالیت حداکثری این دو میدان، عراق روزانه از این استان ۲۷۵هزار بشکه نفت در روز تولید خواهد کرد؛ هر چند که شرکت چینی به قدرت شرکت گاز پروم نیست و فعالیت ها در آن میدان با سرعت کند تری انجام می شود. به گفته مقامات عراقی به غیر از این دو میدان در استان واسط میادین نفتی دیگری نیز وجود دارد که دولت ترجیح می دهد که فعلا تمام قدرت خود را در بهره برداری از این دو میدان متمرکز کند.
وضعیت این میدان نفتی برای ایرانی ها نیز مهم است از آن جهت که این میدان یکی از میادین مشترک نفتی ایران و عراق بوده و تا کنون کشورمان موفق بهرهبرداری و برداشت از این میدان مشترک نشده است.
مطابق اطلاعات سایت رسمی وزارت نفت عراق مقدار سرمایه گذاری انجام شده در این قرارداد ۵ میلیارد دلار بوده است و این کنسرسیوم موظف است که برای تامین نیروهای انسانی خود تا ۸۰ درصد اعم از کارگران و کارشناسان از نیروهای عراقی استفاده کنند. اما این قرار داد که با سرعت زیادی در حال پیش روی بود به ناگاه در نوامبر سال گذشته از سوی شرکت گاز پروم روسیه متوقف شد. در بیانه این شرکت علت توقف این پروژه نگرانی امنیتی و مشکلات حمل و نقل ترکیبی اعلام شده بود.
این شرکت همچنین در گزارش خود تاکید کرده بود که راه اندازی این میدان نفتی برای ماه دسامبر برنامه ریزی شده بود که به علت عمل نکردن پیمانکاران به تعهدات خود و مسایل مربوط به امنیت و ایمنی نیروهای کار این پروژه فعلا با تاخیر ادامه پیدا می کند. همچنین تاخیر در همکاری گمرگی نیروهای عراقی و آزاد نبودن محموله نفتی شرکت ها در گمرگ از دیگر دلایل به تاخیر افتادن تولید نفت در این منطقه از عراق است. تا اینکه روز گذشته «خبرگزاری العربیه» خبر از شروع به کار مجدد این کمپانی نفتی در میدان بدر داد.
به گفته وادیم یاکلوفیلیف معاون مدیر عامل شرکت گاز پروم با توجه با توقف فعالیت ها در این میدان نفتی اما آینده روشنی در انتظار این میدان بزرگ نفتی است. وی در ادامه از برداشت نفت از چاه BD۴ با ظرفیت روزانه ۷ هزار بشکه در روز خبر داد. یاکلوفیف افزود هدف این شرکت این است که تا سال ۲۰۱۷ میزان برداشت از این میدان نفتی به ۱۷۰ هزار بشکه در روز برسد.