به گزارش
میز نفت، اوایل مردادماه امسال، وزیر نفت، بهمنظور بهرهگیری بهتر از ظرفیتهای مدیریتی در سطوح مختلف، محدودیت چهار سالهای را برای عهدهداری یک سِمَت ابلاغ کرد.
به موجب این ابلاغیه، بهمنظور بهرهگیری بهتر از ظرفیتهای مدیریتی در سطوح مختلف، توانمندسازی مدیران با عهدهداری سِمَتهای مدیریتی مکمل یکدیگر و فراهم کردن فرصتهای رشد و پویایی برای همه کارکنان مستعد، مدت عهدهداری هر یک از سِمَتهای موضوع این ابلاغیه از سوی یک فرد نباید از چهار سال فراتر رود.
افراد مشمول این بخشنامه که برای اجرا از تاریخ یکم آبانماه ۱۳۹۷ ابلاغ میشود، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران، معاونان و مدیران ارشد این شرکتها هستند.
اکنون از تصدی مسئولیت مدیرعاملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از سوی مهدی یوسفی که در اواسط خردادماه 1393 با حکم رکنالدین جوادی، مدیرعامل این سازمان شد، بیش از چهار سال میگذرد، از این رو، طبق ابلاغیه یادشده، مهدی یوسفی در ماههای آینده و حداکثر تا آبانماه آتی، جای خود را به شخص دیگری میدهد و خودش به شرکت ملی گاز بازمیگردد.
با آگاهی از این موضوع، هماکنون اشخاص و لابیهای متعددی برای معرفی شخص جایگزین یوسفی در استان بوشهر، دست به کار شدهاند که در این میان، جدای از نمایندگان استان بوشهر و شخص یوسفی که به دنبال معرفی جایگزین برای خود است، استاندار سابق بوشهر بیش از بقیه، در تب و تاب معرفی مدیرعامل جدید برای سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.
بر همین اساس، با رایزنیهای مصطفی سالاری؛ استاندار سابق بوشهر و استاندار کنونی گیلان، هماکنون محیالدین جعفری؛ مدیر سابق طرحهای مهندسی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، بهعنوان یکی از چهرههای بومی جایگزین مهدی یوسفی معرفی شده است تا پس از برکناری مهدی یوسفی، جای او را بگیرد.
سالاری در فاصله سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ مدیر امور حقوقی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی و از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ در دوران مدیرعاملی سید عبدالجلیل رضوی در این سازمان، قائممقام وی بود که در آن زمان محیالدین جعفری معاون سازمان منطقه ویژه در پارس شمالی بود و اکنون به گزینه مورد حمایت سالاری برای مدیریت در سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تبدیل شده است.
گفته میشود که سالاری، سودای نامزدی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را در سر دارد، از این رو، به نظر میرسد که حمایت او از جریان معرفی مدیرعامل جدید سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، با این موضوع بیارتباط نباشد.
با توجه به توسعه پارس جنوبی و مگا پروژههای چند میلیارد دلاری این میدان فوق عظیم گازی، مدیرعاملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، با توجه به اختیارات، پروژهها و گردش مالی عظیمی که در اختیار دارد، قدرت و جایگاه ویژهای در استان بوشهر به شمار میرود، از این رو، بدیهی است که هر یک از گروهها و لابیهای صاحب نفوذ در استان بوشهر، برای تکیه زدن بر کرسی مدیرعاملی منطقه ویژه یا معرفی مدیران مورد حمایت خود، از هیچ کوششی فروگذار نکنند.
جالب اینجاست که هر شخصی که برای تصدی مدیرعاملی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس معرفی میشود، باید چراغ سبز، مقامهای استان بوشهر اعم از استاندار، فرمانداران، نمایندگان استان، مقامهای انتظامی و اطلاعاتی و دیگر اشخاص و گروههای صاحب نفوذ در این استان را داشته باشد.
افزونبر افراد و گروههای یادشده که هر یک برای معرفی و بر سر مسند نشاندن گزینه مورد حمایت خود در سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در تلاش هستند، بعضی از اخبار از آن حکایت دارد که وزارت نفت در صدد معرفی یک گزینه خوزستانی برای این سازمان است که به نظر میرسد چنانچه این اتفاق بیفتد در راستای جلوگیری از اعمال نفوذ اشخاص و گروههای صاحب نفوذ بومی در این سازمان است.
سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، یکی از سازمانهای فرعی شرکت ملی نفت ایران است که به نمایندگی از این شرکت وظیفه اداره و راهبری منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را بر عهده دارد و در ۱۸ مهرماه سال ۱۳۷۷ تأسیس شده است.
ساخت و ایجاد زیرساختهای عمومی همچون راه، راهآهن، بندر، فرودگاه، برق، آب و زیرساختهای ارتباطی جز وظایف و مأموریتهای این سازمان است. این سازمان که نقشی همچون شهرداری را در منطقه ویژه بر عهده دارد، افزونبر ستاد، سه زیرمجموعه پارس یک (عسلویه) با مساحتی افزونبر ۱۴هزار هکتار، پارس۲ (کنگان) با مساحتی در حدود ۱۶هزار هکتار و پارس سه (پارس شمالی) با مساحتی در حدود ۱۶هزار هکتار تحت مدیریت دارد.
سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس در راستای ایجاد زیرساختهای اساسی لازم برای تحقق اهداف و مأموریتهای تعیینشده و پاسخگویی به نیازمندیها و تأمین پیشنیازهای اجرای پر شتابتر پروژهای متعدد و عظیم صنایع گاز و پتروشیمی و توسعه اجتماعی و اقتصادی منطقه ویژه پارس بهعنوان قطب صنایع گاز و پتروشیمی کشور، فرودگاه بینالمللی خلیج فارس و بندر خدماتی پارس را احداث کرده است و 24 فاز پالایشگاهی میدان گازی پارس جنوبی و صنایع پتروشیمی منطقه خدمات ارائه میکند.