به گزارش «
ميزنفت»، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در گفتگو با شانا با بیان این که با کاهش مصرف بنزین و استفاده از برق بعنوان انرژی جایگزین، می توان بخشی از سرمایه کشور را ذخیره کرد، گفت: جابجایی هر فرد با مترو در شهرها، ٣٠ سی سی از مصرف بنزین می کاهد.
عباس کاظمی با اشاره به مطالعات انجام شده درباره این موضوع افزود: بررسی ها حاکی از آن است که جابجایی هر نفر- کیلومتر با ماشین سواری در شهر تهران ٢٨٠٠ کیلوژول انرژی مصرف می کند؛ در حالی که همین جابجایی با مترو باعث مصرف ١٢٠ کیلوژول انرژی می شود.
وی تصریح کرد: کاهش شدت مصرف انرژی و افزایش راندمان از جمله برنامه های اصلی این شرکت است که می تواند با استناد به بند ق تبصره دو قانون بودجه عملیاتی شود.
کاظمی با بیان این که بر اساس این بند سیاستهای کلی مصرف انرژی، وزارت نفت مکلف شده است که تقاضا را مدیریت و مصرف سوخت را بهینه کند، افزود: در این بند ١٠٠ میلیارد دلار به منظور کاهش شدت مصرف انرژی و موارد مذکور پیش بینی شده است.
او با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز بر اجرای بند ٧ سیاستهای صرفه جویی تاکید کرده اند، اظهار کرد: رعایت این بند علاوه بر کاهش مصرف انرژی و ایجاد فرصتهای وسیع اقتصادی، تاثیرات مطلوب زیست محیطی به همراه دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور با اظهار خرسندی از پیش بینی بند ق در قانون بودجه امسال، ادامه داد: امیدواریم اهداف و برنامه های تعریف شده در این قانون که از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است، در سالهای آتی نیز ادامه پیدا کند.
به گفته این مقام مسئول، کاهش مصرف و مدیریت تقاضا موجب توسعه اقتصادی و کسب و کار، همچنین ایجاد محیط زیست سالمتری خواهد شد.
به گزارش شانا براساس بند ق تبصره ٢ قانون بودجه ٩٣، وزارت نفت اجازه دارد تا سقف ١٠٠ میلیارد دلار برای اجرای طرحهای بهینهسازی، کاهش مصرف انرژی در بخشهای مختلف صنعت با اولویت صنایع انرژی بر، حمل و نقل عمومی، استفاده از سی ان جی و تولید خودروهای کم مصرف با رعایت سیاستهای کلی اصل ٤٤ قانون اساسی با متقاضیان و سرمایهگذاران بخش خصوصی و عمومی و با اولویت استفاده از تجهیزات ساخت داخل، قرارداد منعقد کند.