به گزارش «
ميزنفت»، حمید بورد در خصوص جزییات راه اندازی این تاسیسات نفتی، اظهار داشت: این کارخانه با ظرفیت فرآورش روزانه ۳۰ هزار بشکه نفت با هدف افزایش کیفیت نفت خام استحصال شده از این میدان نفتی احداث شده است.
وی اعتبار اجرای این پروژه را ۲۳۴ میلیارد و ۱۴۵ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: تجهیزات اصلی این کارخانه شامل دیسالتر، مخازن تحت فشار مایعات هیدروکربوری، گاز، سوخت و آب، مبدل حرارتی آب و نفت و کوره پیش گرمکن غیرمستقیم نفت خام است.
مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب اظهار داشت: علیرغم اینکه شرکتهای خارجی از فروش قطعات و ارائه خدمات در این زمینه سرباز میزدند، این کارخانه نمکزدایی در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی برای اولین بار با استفاده از تجهیزات ساخت داخل و با هزینه کمتر و استانداردهای جهانی در کشور ساخته شده است.
بورد گفت: این طرح در هفته دولت با حضور مسئولان وزارت نفت و استان افتتاح خواهد شد.
واحد بهره برداری لب سفید در ۵۰ کیلومتری شهر دزفول واقع شده و در این واحد نفت شش حلقه چاه میدان نفتی لب سفید فرآورش میشود.
این کارخانه با توجه به افزایش تعداد چاههای نمکی با گذشت زمان و به منظور تثبیت دبی تولید کارخانه و جلوگیری از حفر چاههای جدید احداث شده است.
این واحد نمکزدایی شامل تجهیزات فرآیندی اصلی شامل نمک گیر برقی، کورههای گرمایش نفت، مبدلهای حرارتی نفت و آب و پمپهای انتقال و سایر تجهیزات فرایندی مثل Degassing tank، Off-Spec tank سیستم تصفیه آب شامل Skimmer Tank، جداکنندههای ثقلی، هیدروسیکلون و سیستم تزریق پساب به چاههای نفت است.
در این پروژه همچون سایر پروژههای نمکزدایی باید میزان آب همراه نفت خام ورودی از میزان حدود ۱۰ درصد ورودی به میزان کمتر از ۰. ۱۵ درصد در خروجی کاهش یابد.
همچنین میزان نمک همراه در جریان خروجی از سیستم نمکزدایی باید به کمتر از ۲۹ گرم بر متر مکعب کاهش یابد.
به گزارش مناطق نفتخیز جنوب، هم اکنون ۲۶ پروژه در زمینه احداث و توسعه واحدهای نمکزدایی نفت در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در دست اجراست که هدف از اجرای آنها ایجاد یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز ظرفیت جدید نمکزدایی است.
میدان لب سفید در ۴۰ کیلومتری شمال شرقی دزفول، در مجاورت میدانهای لالی و قلعه نار قرار دارد.
این میدان در سال ۱۳۴۷ کشف و تولید نفت از آن در سال ۱۳۵۲ شروع شد.