به گزارش میز نفت ، شب گذشته (٢٧ آذر) مراسم امضای قرارداد پروژه تولید پلیپروپیلن از گاز طبیعی میان ایران و ایتالیا در تهران برگزار شد، این قرارداد فیمابین شرکت تیکن ایتالیا و پتروشیمی اردبیل به ارزش ۳۴ میلیون دلار منعقد شد.
بهرام شهسواری رئیس هیئت مدیره پتروشیمی اردبیل در این ارتباط گفت: پروژه پتروشیمی اردبیل تولید پروپیلن از گاز طبیعی و با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال است که با سرمایهگذاری ۱.۶ میلیارد دلاری در سال صورت گرفته است.
وی افزود: امروز قرارداد مهندسی پروژه پلیپروپیلن از گاز طبیعی با شرکت مهندسی تکینت صورت میگیرد.
حمیدرضا اسلام عضو هیئت مدیره پتروشیمی اردبیل درباره ویژگی های این شرکت ایتالیایی گفت: این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای در بخش مرتبط با گردش مالی ۱۶ میلیارد دلار در سال به حساب میآید و ۴۵ هزار نفر نیروی متخصص در سراسر دنیا دارد.
حمیدرضا اسلام ادامه داد: ارزش قرارداد امروز در حدود ۳۴ میلیون یورو است و مدت زمان اجرای پروژه ۱۸ ماه پیشبینی شده است.
وی گفت: با توجه به این که ترکیه دومین بازار بزرگ پروپیلن در دنیا به حساب میآید این پروژه در اردبیل مکانیابی شده است تا هزینههای کمتری برای صادرات به این کشور داشته باشد و بخش اعظم تولیدات این پروژه به این کشور صادر خواهد شد.
حمیدرضا اسلام عضو هیئت مدیره پتروشیمی اردبیل در پاسخ به پیشبینی ارزآوری پروژه گفت: پروژه یاد شده میتواند سالانه حدود ۴۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته باشد.
حمیدرضا اسلام با بیان این که پروژه پروپیلن از گاز طبیعی برای اولین بار در کشور اجرایی میشود گفت: این پروژه در راستای سیاستهای کلی نظام برای جلوگیری از خام فروشی بوده و دولت نیز حامی اجرای این طرح است.
جرجیو رونزی مدیر بازرگانی شرکت ایتالیایی تکینت نیز گفت: در پاسخ به این سوال که فضای ایران را برای سرمایهگذاری چگونه ارزیابی میکند گفت: ایران براساس منابع طبیعی مناسبی که داشته پتانسیل خوبی برای فعالیت اقتصادی دارد و پتروشیمی کمک میکند که از خامفروشی محصول جلوگیری کند و صادرات با ارزش افزوده بالاتری داشته باشد.
وی افزود: ایران همچنین قابلیت مناسب منطقهای برای صادرات دارد و تنها مسئله فاینانس در همکاریهای اقتصادی دو کشور مطرح است که باید مسائل مربوط به آن نیز رفع شود.
مدیر بازرگانی شرکت ایتالیایی تیکن در پاسخ به این که آیا رفتار آمریکا تاثیر بر همکاریهای اقتصادی دو کشور خواهد داشت با ارائه پاسخی محافظهکارانه گفت: اگر وضعیت بینالمللی به همین روال باقیبماند همکاری ما نیز با ایران در همین سطح پیش خواهد رفت اما اگر وضعیت دیگری پیدا کند شرایط ما نیز متناسب با آن تغییر خواهد کرد.
جرجیو رونزی افزود: اتحادیه اروپا از ژانویه ۲۰۱۶ قراردادی با آن بسته است که براساس آن با ایران همکاری خواهیم داشت.
وی درباره پروژه که قراردادش میان ایران و ایتالیا بسته شده است گفت: این پروژه ارزش افزوده بالایی خواهد داشت زیرا تنها خوراک آن گاز طبیعی است و همانطور که گفته شد از خام فروشی محصولات ایران جلوگیری به عمل میآورد.
مدیر بازرگانی شرکت ایتالیایی تیکن در پاسخ به این که آینده همکاریهای ایران و ایتالیا چگونه ارزیابی میکنید، گفت: رابطه ایران و ایتالیا از گذشته خوب بوده و اکنون نیز به همین شکل است و ما زمانی که در ایران حضور مییابیم حس مناسبی داریم زیرا ۲ کشور رابطه فرهنگی نزدیکی با یکدیگر دارند.
ایتالیا قصد ارائه فاینانس به ایران داشت، اما مسائل سیاسی آن را متوقف کرد
جرجیو رونزی افزود: ایتالیا همچنین برنامهای برای ارائه فاینانس در ایران داشت اما به خاطر این موقعیت سیاسی فعلا دست نگهداشته است تا وضعیت موجود شفاف و مشخص شود.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که روابط ایران و ایتالیا در آینده حتماً بهتر خواهد شد اما این که سرعت این بهبود چگونه است در آینده مشخص خواهد شد.
منبع : ایسنا
سه شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۱