به گزارش
ميزنفت ، شاید بحثی که در این هفتهها برای جوانان جویای کار داغ و همراه حاشیه باشد بحث استخدامی وزارت نفت است.
البته در سالهای اخیر استخدام در وزارت نفت همواره با حواشیِ جنجالی روبرو بوده است؛ از استخدام نمایندگان بازمانده از مجلس گرفته تا ماجرای استخدام یک ژن خوب (دختر یکی از نمایندگان مجلس) در این وزارتخانه.
آزمون استخدامی وزارت نفت در حالی بعد از سالها در دیماه برگزار میشود که اعتراضها به مفاد دفترچه استخدامی آن همچنان ادامه دارد.
عدهای با توجه به سهمیههای گنجانده در شرایط استخدامی معتقد به تبعیض این نهاد در جامعه و بین جوانان تحصیلکرده هستند و عدهای دیگر از سهمیههای کمی و کیفی استان و شهرهای خود گلهمندند.
دانشجویان صنعت نفت و دیگر فارغالتحصیلان این رشته نیز اعتراضات دامنهداری را دنبال میکنند و معتقدند که این استخدامی با پیششرطهای بسیار سختگیرانهای مثل داشتن سابقه کار و معدل بالا خلاف رویههای قانونی و وعدههای پیشین مسئولان است.
استان خوزستان نیز بهواسطه جایگاه ویژه در تولید نفت و گره خوردن زندگی مردم با تبعات منفی استخراج آن نیز بیشازپیش نیاز به توجه در مباحث استخدامی بهویژه استخدام در وزارت نفت دارد.
اما در شرایط استخدامی وزارت نفت گویا نهتنها نیاز استان نادیده گرفتهشده بلکه تبعیضها تا جایی بوده که باعث اعتراض نمایندگان و ائمه جمعه خوزستان نسبت به این نوع استخدامشده است.
میخواهید زمینه را برای دشمن فراهم کنید؟
آیتالله سید محمدعلی موسویجزایری در خطبههای نماز جمعه اهواز بابیان اینکه این نوع استخدام مورد اعتراض همه ائمه جمعه خوزستان است، عنوان کرد: این نوع استخدام احساسات برانگیز است و همه نسبت به این نوع استخدام احساس نگرانی کردند چراکه شیاطین خارجی به خوزستان چشم طمع دارند. باوجوداین مسائل با این نوع استخدام میخواهید زمینه را برای دشمن فراهم کنید؟
نماینده ولیفقیه در خوزستان اظهار کرد: حق اشتغال در صنایع مربوط به نیروهای بومی است و ما هم این حق قانونی مردم را مطالبه میکنیم.
قطعاً این نوع استخدام ظلم به مردم خوزستان است
دراینباره همچنین امامجمعه موقت اهواز میگوید: این بهانه که یک معدل بالایی را قرار بدهیم که فقط شهرهای برخوردار بتوانند از این شرایط استفاده کنند قطعاً این ظلم به مردم خوزستان است و نمیتواند توسعه را در استان خوزستان به وجود بیاورد.
آیتالله سید ابوالحسن حسنزاده میافزاید: در موضوع استخدام در دو جا ما با مسئولان وزارت نفت بحث داریم که ابتدا دانشجویان دانشکده نفت هستند که باید اولویتی به آنها داده شود و مورد دیگر هم تمام مردم استان هستند.
رئیسجمهور مانع از برگزاری آزمون نفت شود
ائمه جمعه خوزستان نیز در خطبههای نماز جمعه طی سخنانی به این موضوع پرداختند و طی نامهای خطاب به رئیسجمهور ضمن اعلام اعتراض و نارضایتی مردم خوزستان نسبت به شرایط شرکت در آزمون استخدامی 2500 نفره شرکتهای تابعه وزارت نفت خواستار ممانعت رئیسجمهور از برگزاری این آزمون با شرایط کنونی آن شدند.
ائمه جمعه استان خوزستان در این نامه ضمن تذکر تبعات اجتماعی و امنیتی احتمالی ناشی از شرایط نامناسب این آزمون استخدامی خطاب به رئیسجمهور، خواستار ممانعت از شیوه کنونی استخدام به دلیل گستردگی دامنه اعتراضات مردمی شدند.
این در حالی است که نمایندگان استان خوزستان که اکثراً در کمیسیون انرژی مجلس جلوس میکنند نیز در گفتگوها و نامههایی علیه استخدامی وزارت نفت صحبت کردند.
حداقل 50 درصد از ظرفیت را برای نیروهای بومی اختصاص دهند
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی معتقد است که حداقل اگر 50 درصد از ظرفیت را برای نیروهای بومی اختصاص دهند بازهم راضیکننده است درحالیکه با توجه به شرایط خاص خوزستان اقتضا میکند که جذب بیش از اینها باشد.
سید راضی نوری میگوید: وزارت نفت بهجای اینکه یکی از شرایط خودش را برمیگزینی قرار دهد و خدمتی به خوزستان انجام دهد، شرط معدل را قرارداد تا عملاً شرایط از حالت نرمال و طبیعی خودش سختتر شود.
سهمیه بومی گزینی ویژه خوزستان در این آزمون لحاظ شود
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اینکه در ارتباط با استخدامهای که از قبل صورت گرفته و آزمون جدید استخدامی اشکالاتی وارد است اظهار میکند: اعتقادداریم که سهمیهای نظیر بومی گزینی، ویژه خوزستان، در این آزمون باید لحاظ شود اما هنوز این سهمیه اعمال نشده است.
فریدون حسنوند به تشکیل کمیتهای برای رفع ایرادات آزمون استخدامی وزارت نفت اشاره و میافزاید: اگر اشکالات وارده به آزمون استخدامی نفت برطرف نشود و تضییع حقوقی در آن صورت گیرد قطعاً کمیسیون انرژی وظیفه حقوقی خود را در قبال آن انجام میدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس، مردم استان خوزستان با توجه به جایگاه ویژه در خصوص تولید نفت و گاز کشور و نقش استان در توسعه اقتصادی کشور معتقدند که سهم آنها از نفت آلودگیها و بیکاری بوده که اکنون و با شرایطی که به وجود آمده و اعتراضاتی که همچنان به این رویه وزارت نفت وارد میشود باید دید در روزهای آتی استخدامی وزارت نفت که از آن به نام «هفتخوان نفت» یاد میشود چه سرنوشتی خواهد داشت.
انتشار خبری مبنی بر لغو آزمون استخدامی شرکتهای تابعه وزارت نفت با ابلاغ حکم دیوان عدالت اداری وضعیت این آزمون را در هالهای از ابهام قرارداده است.
منبع: فارس