به گزارش
ميزنفت ، سیدحسین نقویحسینی سخنگوی فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، به تشریح جلسه صبح امروز (یکشنبه 30 مهر) فراکسیون متبوعش با بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت پرداخت.
وی اظهار داشت: آقای زنگنه با اشاره به آخرین وضعیت وزارت نفت گفت که باید اقتصاد ایران موتور محرک باشد؛ اگر بخواهیم سرمایه خارجی جذب کنیم راهی سریعتر و جذابتر و بهتر از نفت نیست. اگر سرمایهگذار خارجی برای نفت نیاید، برای بقیه موضوعات هم حتماً نمیآید.
بیشتر بخوانید: بررسی بودجه 96 با حضور«نوبخت» در جلسه غیرعلنی مجلس
به گزارش تسنیم، نقویحسینی در ادامه موضوعات مطرح شده توسط وزیر نفت در فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی را به شرح ذیل اعلام کرد:
وزیر نفت تأکید کرد که آنها نتوانستند عملا برای تحریم روسیه کاری انجام دهند، زیرا روسیه 10 میلیون بشکه نفت صادر میکند و نفت اروپا را تأمین میکند و این روند قابل حذف از بازار نفت نیست. یک میلیون بشکه را میتوان حذف کرد، زیرا کشورهای عربی جبران میکنند.
زنگنه با بیان اینکه صادرات دو میلیون بشکه نفت، امنیتملی ما را تأمین نمیکند، تصریح کرد که باید میزان صادرات نفت را افزایش دهیم. اگر 40 میلیارد دلار با اروپاییها قرارداد داشته باشیم، منافعشان اجازه تحریم به آنها نمیدهد. اگر بتوانیم قراردادهای جدید را در بازار نفت ببندیم، همزمان در بازار افزایش مییابد و هم به این سادگی نمیگذارند با تحریم ایران منافعشان از بین برود.
وزیر نفت در مورد قرارداد با توتال گفت که توتال اعلام کرده اگر شورای امنیت یک مصوبه ایران را تحریم کند، قراردادش را لغو میکند که طبق قرارداد اگر توتال کنار برود، چینیها جایگزین آنها خواهند شد.
زنگنه در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که اظهارات مدیران توتال در مقابل اظهارات رئیسجمهور آمریکا موضعگیری خوبی بود، زیرا اعلام کردند که تابع آمریکا نیستند. توتال قراردادش را طبق زمانبندی با ایران جلو میبرد.
وی با اشاره به اینکه در قراردادهای خارجی خاموش عمل میکند، زیرا نمیخواهند عربستان و اسرائیل را تحریک کنند، گفت که اگر عربستان و اسرائیل متوجه قراردادهای ایران شوند مانع انعقاد آن خواهند شد.
وزیر نفت در مورد حضور صنعت نفت در داخل نیز اظهار داشت که وزارت نفت 5 میلیارد دلار قرارداد تعریف کرد تا توسط ایرانیها انجام شود. روش تأمین منابع آن نیز از اوراق مشارکت معادل ارزی است. در مورد قراردادهای نفتی هم باید گفت تا زمانی که ما فاینانس میگیریم باید 70 درصد پولی را که فاینانس گرفتهایم از کشور مبدأ خرید کنیم، اما در قراردادهای نفتی چنین نیست و ما میتوانیم کل پول را به داخل کشور بیاوریم؛ فقط یک شرط دارند، آن هم این است که صلاحیت شرکتهای ایرانی مورد تأیید طرف خارجی قرار گیرد و در مناقصه واگذار شود.
وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به امتیاز ویژه وزارت نفت به شرکتهای ایرانی خاطرنشان کرد که ایران امتیازی برای شرکتهای خارجی قائل شد که اگر توان تولید تجهیزات مورد نیاز وزارت نفت را داشته باشند، 10 درصد گرانتر از قیمت بازار از آنها خرید میکنیم.
زنگنه تصریح کرد که از آقای نعمتزاده خواستم شرکتهای ایرانی را در این خصوص برای توانمندسازی توجیه کند.
وی درباره اظهارات ترامپ گفت که اگر اظهارات ترامپ در مورد تهدید ایران مورد توجه جامعه بینالملل قرار میگرفت، باید قیمت نفت تا حدود 65 دلار افزایش مییافت، اما حرفهای ترامپ در بازار نفت اثر نکرد و بازار نفت حرفهای ترامپ و تهدیداتش را نشنید.
وزیر نفت خاطرنشان کرد که قیمت نفت تا این لحظه تحت تأثیر عملیات اوپک است و تحت تأثیر حرفهای ترامپ قرار نگرفته است. حوزه نفت جمهوری اسلامی ایران برای حرفهای ترامپ هیچ ارزشی قائل نشد و ما با قدرت به کار خود ادامه میدهیم.
زنگنه درباره طرح «برندینگ» جایگاههای نفت تصریح کرد که حدود 6 هزار جایگاه سوخت به صورت جداگانه و با مالکان مستقل در کشور وجود دارد. به جهت حساسیت موضوع باید جایگاهها بررسی، کنترل و بازرسی شوند و نظارت بر آنها صورت بگیرد. طرح برندینگ با این هدف و در راستای کنترل کیفیت بنزین ایجادشده است.
وی درباره جذب نخبگان اظهار داشت که ما مکانیزم دقیقی برای جذب نخبگان داریم و مصاحبه با نخبگان را آغاز کردهایم.
انتهای پیام/