به گزارش
ميزنفت ، این توافق چند ماه مورد بحث قرار گرفته بود و عربستان سعودی با این موضوع مخالفت می کرد. اما پس از افت شدید قیمت نفت عربستان نیز دیگر طاقت نیاورد و همراه با ۱۱ عضو غیر اوپکی به توافق کاهش تولید نفت به مدت ۶ ماه رسیدند. در نوامبر سال ۲۰۱۶ کنفرانس وزیران نفت و انرژی اوپک تصمیم گرفتند تولیدهای خود را به مدت ۶ ماه یعنی تا کنفرانس ۱۷۲، یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد.
اعضای غیر اوپکی نیز تصمیم گرفتند به طور کل ۶۰۰ هزار بشکه تولید خود را کاهش دهند. هدف اصلی این توافق کاهش ذخیره های نفتی در بازار و به همین ترتیب افزایش قمیت نفت در جهان بود. پس از ۶ ماه، در ماه می ۲۰۱۷ کنفرانس ۱۷۲ نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت برگزار شد که همچنان این کشورها برای تمدید توافق تعهد کردند اما کمتر کسی پیش بینی می کرد عمر این تصمیم تنها ۹ ماه باشد.
بر اساس اظهارات خود وزرای کشورهای عضو اوپک، پابندی به توافق اوپک بالای ۹۰ درصد بوده است. به طوری که گزارش های سه ماه اول ۲۰۱۷ نشان می داد اعضای اوپک پایبندی بالایی به این توافق دارند و برخی کشورها حتی در چهار ماه ابتدایی سال ۲۰۱۷ ، بیش از صد در صد به این توافق پایبند بوده اند.
این در حالی است رویترز گزارش داد، دو کشور عراق و امارات مهم تولید کننده نفت تقریبا پایبندی کمتری را در مورد توافق اوپک از خود نشان داده اند. آمار منتشر شده از تولید چهار ماه نخست کشور عراق با تولید 28 هزار بشکه در روز بیش از سطح تعیین شده توافق، بالاترین حجم تخلف را در بین اعضای اوپک داشت. این در حالی است که این دو کشور همواره به تعهد خود در زمینه توافق کاهش تولید تاکید می کنند.
پایبندی اعضای اوپک به توافق کاهش تولید، در ماه های مارچ، آوریل و می سال جاری بیش از ۱۰۰ درصد بوده اما در ماه ژوئن این میزان کاهش پیدا کرده و حدود ۳۶ هزار بشکه در روز تخلف توسط اوپکی ها انجام شده است.
همچنان عربستان با ۱۵۲ هزار بشکه در روز کمتر از سطح توافق شده تولید کرده و به همین ترتیب بیشترین پایبندی را میان کشورها داشته است.
از طرف دیگر کشور عراق ۹۳ هزار بشکه بیش از سطح توافق تولید کرده و پرتخلف ترین کشور در این میان بوده است.
منبع : جماران