۰

جزئیات انتشار یک‌ میلیارد دلار اوراق سلف نفتی

مدیرعامل بورس انرژی ایران با تأکید بر اینکه پیش شرط‌های تبدیل شدن به مرجع بازارهای جهانی برای تعیین قیمت حامل‌های انرژی، توجه دولت به ساز و کار عرضه و تقاضا است، گفت: دولت در قوانین خود به مسئله بازار سرمایه باید توجه کند.
به گزارش «ميزنفت»، بخشی از مصاحبه سید علی حسینی با فارس به شرح زیر است:

* متأسفانه در حوزه انرژی عقب‌ماندگی زیادی داریم، به طوری که پس از ملی شدن صنعت نفت و تربیت نیروهای متخصص در دانشکده‌های نفتی اکنون در بخش تجارت نفت دچار ضعف‌هایی هستیم.

*پیش شرط رسیدن به جایگاه تعیین قیمت انرژی و مرجعیت در منطقه نیازمند اهمیت دولت در استراتژی‌های کلان خود است و با این استدلال که بیشترین ذخایر را داریم، باید نقش تأثیرگذار و به سزایی داشته باشیم.
حسینی قابلیت بازسازی عملیات عرضه،معاملات، کشف قیمت و تسویه را یکی از مزیت‌های مهم بازار سرمایه برشمرد و گفت: اکنون در حوزه صادرات فرآورده وزارت نفت از ساز و کار بورس استفاده می‌کند.

* دولت و قانون‌گذاران باید از طریق ساز و کارهایی شفافیت را به جامعه عرضه کنند که قطعا اعتماد مردم را در پی خواهد داشت، بنابراین اگر در حوزه شفافیت خوب عمل شود، چند پله در جایگاه مبارزه با فساد ارتقاء پیدا خواهیم کرد.

* بورس انرژی همکاری تنگاتنگی با وزارت نفت برای انتشار اوراق سلف موازی نفتی دارد، اگر مردم مطمئن شوند، از سود سرمایه‌گذاری خرید انواع اوراق به صورت منصفانه بهره‌مند می‌شوند، از این اوراق استقبال خواهند کرد. اوراق سلف نفتی به دلیل ساز و کار متفاوت با اوراق مشارکت تا حدودی این هدف را پوشش می‌دهد و مردم از نوسان قیمت کالای پایه تا حدودی منتفع می‌شوند.

* برنامه‌ریزی شده برای یک سال آینده یک میلیارد دلار از طریق انتشار اوراق سلف موازی نفتی تأمین مالی انجام شود،: این اوراق یک جا منتشر نمی‌شود و احتمالا طی ۴ یا ۵ مرحله به صورت ریالی منتشر خواهد شد.

* احتمالا تا یک ماه آینده همان طور که آقای زنگنه اشاره کرده‌اند، انتشار این اوراق به نتیجه می‌رسد و در مرحله اول پیشنهاد ما انتشار ریالی اوراق است، تا ضریب موفقیت آن افزایش یابد.

حسینی تصریح کرد: در این اوراق یک نرخ حداقلی و یک نرخ حداکثری برای سود سرمایه‌گذاری در نظر گرفته می‌شود و سود دو طرف از طریق آپشن‌های (اختیار) خرید و فروش محدود می‌شود. این اوراق به جای نفت خام بر پایه نفت کوره منتشر می‌شود و کسانی که بخواهند نفت کوره را به صورت فیزیکی تحویل بگیرند، باید میزان مشخصی از اوراق را در اختیار داشت باشند، تا مثلا بتوانند حداقل یک محموله ۳۵ هزار تنی نفت کوره را در اختیار بگیرند.

* بر خلاف نفت خام ساز و کارها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به تحویل نفت کوره به خریداران منجر شود، چرا که به تدریج مصارف داخلی از سوخت مایع به گاز تغیر می‌کند و نفت کوره برای صادرات آزاد می‌شود.

دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۱
کد مطلب: 1857
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *