به گزارش میز نفت، تنگه مالاکا در جنوب شرقی آسیا واقع است و یکی از مهمترین گذرگاههای دریایی جهان به شمار می رود. از مهمترین بندرهای آن میتوان به بندر بِلاوان در اندونزی و بندرهای ملاکا و پِنانگ در مالزی اشاره نمود.
""نزدیک به یک چهارم از محمولههای نفت خام دنیا از این تنگه عبور میکنند که پس از تنگه هرمز مهمترین شاهراه حمل و نقل دریایی نفت در دنیا بهشمار می رود.
این تنگه درمیان سوماترا و شبهجزیره مالایاست که دریای آندامان در اقیانوس هند را به دریای چین جنوبی در اقیانوس آرام متصل میسازد. کشور سنگاپور در جنوبیترین نقطه این تنگه واقع شدهاست.تنگه مالاکا قیفیشکل است و مساحتی پیرامون ۶۵ هزار کیلومتر مربع را در میگیرد.این تنگه ۸۰۰ کیلومتر طول و بین ۵۰ تا ۳۲۰ کیلومتر عرض دارد""
تنگه مالاکا راهرو راهبردی بین اندونزی ، مالزی و سنگاپور محسوب می شود و یک سوم از تجارت جهانی از این راه منتقل می شود.
واردات نفتی چین از عربستان سعودی از طریق تنگه مالاکا به سرزمین اصلی چین می رسد. این مسیر تجاری آسیب پذیر است زیرا در صورتی که کنترل آن به دست قدرت های مخالف چین بیفتد به طور جدی عرضه انرژی در این کشور را به خطر خواهد انداخت.
خطوط انتقال نفت میانمار-چین ظرفیت بالایی دارد و می تواند سالانه بیست و دو میلیون تن نفت انتقال دهد. این برابر نیمی از نفتی است که از عربستان سعودی وارد چین می شود و پنج درصد تولید نفتی عربستان را تشکیل می دهد.
شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۶