۰

آیا ترامپ برنامه‌های نفتی ایران را برهم می‌زند؟

پایگاه خبری اویل پرایس آمریکا در گزارشی نوشت: علیرغم لفاظی‌های کاخ سفید مبنی بر اینکه ممکن است توافق هسته‌ای به‌واسطه طبع دمدمی رییس‌جمهور آمریکا زیر پا گذاشته شود، مقامات ایرانی همچنان شرکت‌های چندملیتی سوخت‌های فسیلی را ترغیب به پیگیری موافقت‌نامه‌های تولیدی در این کشور می‌کنند.
قرارداد توتال - عصر نفت
قرارداد توتال - عصر نفت
به گزارش ميزنفت ، امیرحسین زمانی نیا معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت ایران طی هفته جاری در کنگره جهانی نفت در استانبول گفت: دستان ما پر است. عقیده داریم که شرایط به‌اندازه کافی برای شرکت‌های بین‌المللی نفتی بزرگ برای حضور در ایران عادی است.

شرکت توتال فرانسه اخیراً قرارداد یک میلیارد دلاری را در حوزه یک پروژه گازی نهایی کرد اما چنین سرمایه‌گذاری از سوی یک شرکت نفتی اروپایی بزرگ در ایران یک استثنا است نه یک ‌رویه. اگر آمریکا از توافق هسته‌ای عقب‌نشینی کند، این شرکت‌ها ممکن است هدف تحریم‌هایی قرار بگیرند که از سوی کاخ سفید بر پروژه‌هایی که در آب‌وخاک آمریکا انجام می‌شود، اعمال ‌شده‌اند.

این احتمال اشتیاق توسعه منابع نفتی در ایران –سومین تولیدکننده اوپک- را کاش می‌دهد، حتی اگر موانع قانونی انجام تجارت با تهران در حال حاضر وجود نداشته باشند.

بااین‌حال ایران تأکید دارد که قراردادهای جدید به ارزش ۹۲ میلیارد دلار تولیدات نفتی را یک‌سوم افزایش می‌دهد و ظرف چهار سال صادرات گاز ۱۵ برابر خواهد شد. این ضرب‌الاجلی است که تا سال ۲۰۲۱ تعیین شده است.

زمانی نیا گفت: «با توجه به اختلافات ژئوپولتیک فعلی میان ایران و آمریکا تصمیم شرکت بی پی برای احتیاط بیشتر در مورد ایران متأثر از دستور کار آمریکا علیه تجارت سازنده در این کشور خاورمیانه‌ای است.» این طرز برخورد بیانگر تغییر در تمایلات سیاسی ایران در قبال آمریکا از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور این کشور است.

باوجودآنکه باراک اوباما و جان کری، رئیس‌جمهور و وزیر خارجه آمریکا به دنبال خارج کردن ایران در دوره تاریک اقتصادی‌اش بودند، ترامپ بارها اعلام کرده که توافق هسته‌ای با ایران اشتباه بوده و پایبندی ایران به آن در فواصل منظم بررسی می‌شود.

جان کری در طول سال ۲۰۱۶ از جایگاه بین‌المللی خود استفاده کرد تا این موضوع را روشن کند که شرکت‌های غیر آمریکایی می‌توانند بدون ترس از اقدام تلافی‌جویانه مقامات آمریکایی، در پروژه‌های جدید ایران آزادانه سرمایه‌گذاری کنند. اما این مربوط به زمانی می‌شود که گفته می‌شد قرار است هیلاری کلینتون، نامزد دموکراتیک در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ پیروز شود و دکترین اوباما را ادامه دهد.

در ماه آوریل وزارت خارجه دولت ترامپ پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تأیید کرد. اما پس از خبری منتشر شد مبنی بر اینکه این توافق مورد بازبینی رسمی قرار می‌گیرد تا مشخص شود که آیا لغو تحریم‌ها در راستای منافع امنیت ملی آمریکا بوده یا خیر.


منبع : ایلنا
دوشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۲
کد مطلب: 18278
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *