به گزارش
ميزنفت ، هیثم القیس، نماینده کویت نزد اوپک به رویترز گفت: بازار نفت به دلیل تقاضای جهانی رو به رشد، در مسیر احیا قرار دارد.
کشورهای صادر کننده نفت اوپک در تلاش برای مقابله با اشباع، از ژانویه امسال تا مارس سال ۲۰۱۸ تولیدشان را به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز محدود کردهاند، در حالی که روسیه و سایر تولید کنندگان غیراوپک هم موافقت کردهاند تولیدشان را به میزان حدود ۵۰۰ هزار بشکه از تولیدشان کاهش دهند اما قیمتهای نفت در سال جاری به دلیل عرضه بالاتر و بالا ماندن سطح ذخایر جهانی، بیش از ۱۵ درصد کاهش یافته است.
یک کمیته وزیران متشکل از کشورهای عضو و غیر عضو اوپک که ریاست آن بر عهده کویت است، برای بحث و گفتوگو درباره پایبندی به توافق کاهش تولید، ۲۴ ژوییه در روسیه دیدار میکند.
به گفته نماینده کویت در اوپک، صحبت درباره محدود کردن تولید لیبی و نیجریه که از مشارکت در توافق کاهش تولید معاف شدهاند، زود است. آماری که تاکنون منتشر شده است، نشان میدهد که افزایش واقعی تولید این دو کشور که به دلیل ناآرامیهای داخلی، تولیدشان در سالهای اخیر دچار وقفه شده بود، تنها در ژوئن اتفاق افتاده است.
به گفته این مقام رسمی، مجموع تولید این دو کشور به طور متوسط بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز از زمان آغاز توافق کاهش تولید در ژانویه سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.
وی در ادامه افزود: نمایندگان لیبی و نیجریه به نشست کمیته فنی کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در ۲۲ ژوییه که پیش از نشست وزیران برگزار میشود دعوت شدهاند تا درباره تولیدشان توضیح دهند.
هیثم القیس که مدیریت کمیته فنی را برعهده دارد، گفت: ما باید پایداری و ثبات تولید این دو کشور را بررسی کنیم. پیش از این که هرگونه تصمیمی بگیریم، باید دست نگه داشته و آمار تولید این دو کشور را مشاهده کنیم.
بر اساس گزارش رویترز، کمیته فنی میتواند درباره نیجریه و لیبی توصیههایی ارایه دهد که از سوی کمیته وزیران مورد بازبینی قرار میگیرد. کمیته وزیران نمیتواند درباره کاهش تولید تصمیم بگیرد، اما میتواند به اوپک و سایر تولیدکنندگان مشارکت کننده در توافق که قرار است دیدار رسمی در نوامبر داشته باشند، توصیه کند.
منبع : ایسنا