به گزارش
ميزنفت ، احمد رجبی امروز (یکشنبه) در نشست خبری که در حاشیه دومین روز نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، با بیان اینکه نفت مرکزی دو وظیفه مهم برعهده دارد، توضیح داد: وظیفه تولید از میادین مشترک و تامین گاز کشور در خشکی دو وظیفه مهم شرکت نفت مناطق مرکزی است که در زمینه توسعه و تولید از میادین مشترک در دولت یازدهم ۳۰ درصد افزایش تولید صورت گرفته است. همچنین ۴۰ تا ۴۵ درصد گاز مصرفی کشور توسط شرکت نفت مناطق مرکزی تولید و تامین میشود.
وی در مورد میادین نفتی مناطق مرکزی اظهار کرد: میادین آبان، پایدار غرب، نفت شهر و دهلران میادین نفتی مناطق مرکزی هستند که از نظر موقعیت در بالای میادین غرب کارون قرار گرفتهاند.
مدیر تولید شرکت نفت مناطق مرکزی با بیان اینکه حدود ۲۰ تا ۲۵ میدان مشترک در مناطق مرکزی وجود دارد که هنوز توسعه نیافتهاند، افزود: این میادین با عراق مشترک هستند. در این راستا یک تیم مذاکراتی بین ایران و عراق تشکیل شد که تا سه چهار سال پیش فعال بود، اما عراق وارد جنگ شد و این تیم مختل شد. البته اکنون این تیم مجددا در حال شکلگیری است.
رجبی ادامه داد: هدف از تشکیل این تیم این است که دو کشور اطلاعات خود را در اختیار یکدیگر قرار دهند و براساس میزان سهمی که از میدان مشترک دارند از میدان برداشت کنند.
وی اظهار کرد: ایران برای توسعه این میادین شرکتهای داخلی قوی دارند اما ترجیح عراق این است که یک شرکت بینالمللی بیطرف این کار را انجام دهند.
مدیر تولید شرکت نفت مناطق مرکزی در مورد آخرین میزان تولید میادین مرکزی توضیح داد: در حال حاضر روزانه ۲۰۸ هزار بشکه در میادین نفتی تولید میشود که ۱۵ هزار بشکه متعلق به میدان آذر است. همچنین ظرفیت تولید گاز از این میادین ۲۸۰ میلیون مترمکعب در روز است که اکنون تولید آن را به ۱۹۰ میلیون مترمکعب در روز کاهش دادهایم.
رجبی در مورد میزان سرمایه مورد نیاز برای توسعه و تولید از میادین مشترک مناطق نفت مرکزی، گفت: بسته سرمایهگذاری تدوین شده و میزان سرمایه مورد نیاز ۸.۵ میلیارد دلار برآورد شده است. سه پکیج توسعه میادین نفتی، توسعه میادین گازی و احداث ایستگاه تقویت فشار نیز تعریف شده است.
وی با بیان اینکه برای توسعه میادین هشت MOU امضاء شده است، توضیح داد: یکی از اینMOU ها متعلق به شرکت OMV و برای میدان چشمه خوش بوده که این شرکت MOU خود را تحویل داده است. همچنین شرکت WINTERSHALL اقدام به تحویل MOU خود به میدان دهلران کرده است. در حالی که MOUهای دیگر متعلق به شرکتهای زاروبژنفت برای میادین آبان و پایدار غرب، تاتنفت برای میدان دهلران، PGNIG برای میدان سومار،PTTEP برای میدان دالپری، گازپروم برای میدان چشمهخوش و پتروناس نیز برای میدان چشمهخوش بوده است. همچنین اینکه MOUها چه زمانی به قرارداد برسد منوط به تصمیم شرکت ملی نفت است.
منبع : ایسنا