به گزارش
ميزنفت ، روز سه شنبه هفته جاری پس از ماهها انتظار صادرات گاز ایران به عراق با حضور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران آغاز می شود.
به گزارش خبرنگار فارس خط لوله صادرات گاز ایران به عراق از ماه ها قبل در خاک دو کشور آماده بهره برداری قرار گرفته بود اما مشکلات مالی و گشایش ال سی موجب شد گاز ایران به عراق نرسد.
عراق پس از ترکیه، دومین مقصد صادراتی گاز ایران است و هدف از صادرات گاز ایران به این کشور 40 میلیون نفری تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه های این کشور است.
اولین مذاکرات صادرات گاز ایران به عراق به اواخر دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد باز میگردد، به طوری که «تفاهمنامه» صادرات گاز ایران به عراق در سال 91 امضا و «قرارداد» صادرات گاز طبیعی بین ایران و عراق در 30 تیر ماه 1392 بین شرکت ملی گاز ایران و وزارت نیروی عراق در بغداد نهایی شد.
در اولین مذاکرات صورت گرفته میان مسئولان وقت وزارت نفت ایران و عراق قرار بود صادرات گاز در فاز نخست روزانه 25 میلیون متر مکعب باشد، اما در مذاکرات بعدی حجم صادرات گاز در فاز نخست به 40 میلیون متر مکعب در روز رسید.
اخیرا نیز برخی از مسئولان صنعت نفت اعلام کردهاند، حجم صادرات گاز ایران به عراق در دو فاز به روزانه 90 میلیون متر مکعب میرسد، براساس مذاکرات صورت گرفته میان مسئولان ایران و عراق قرار است، گاز ایران از دو مسیر کرمانشاه و خرمشهر به این کشور صادر شود، به طوری که برای احداث خط لوله صادراتی گاز به بغداد و نیروگاههای المنصوره نیاز به احداث 227 کیلومتر خط لوله در خاک ایران است که هم اکنون شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران مشغول احداث این خط لوله است.
اولین خط لوله که از چارمله استان ایلام تا نفتشهر در مرز ایران و عراق به طول 100 کیلومتر است که تاکنون 80 درصد تکمیل شدهاست.
گاز صادراتی عراق از فازهای گازی پارس جنوبی و از طریق خط لوله ششم سراسری تامین شود، به طوری که این مسیر صادراتی به عنوان یک انشعاب از خط لوله ششم سراسری محسوب میشود.
براساس مذاکرات صورت گرفته گاز ایران برای مدت 6 سال قرار است به عراق صادر شود که در فاز اول صادرات گاز ایران به عراق روزانه ٢٥ میلیون مترمکعب گاز به بغداد صادر می شود،با امضای الحاقیه، این مقدار در روزهای گرم به ٣٥ میلیون مترمکعب می رسد.
به طوریکه براساس تفاهم نامهای که امضا بین ایران و عراق امضا شده است در 9 ماه اول روزانه 7 میلیون متر مکعب گاز به عراق صادر خواهد شد و به مرور زمان و طی تقریبا 2 سال بعد به روزانه 25 میلیون متر مکعب می رسد.
منبع : فارس