به گزارش
ميزنفت ، محمدحسن پیوندی مدیرعامل هلدینگ تاپیکو در همایش ملی چشم انداز صنعت پتروشیمی در ایران اظهار داشت:طی سالهای اخیر، تحولات غیرعادی قیمت در بازار نفت که شاهد افت قیمت ها از بیش از 100 دلار در هر بشکه به 30 تا 35 دلار در هر بشکه بودیم، شک و تردیدهایی را در توسعه بخش پتروشیمی ایجاد کرد و سیکل سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی جهان که از روند سینوسی پیروی میکرد را تحت تأثیر قرار داد.
وی افزود: همچنین پدیده شوم داعش در منطقه به افت محسوس سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی خاورمیانه منجر شد و سیاستهای عربستان نیز در جذب سرمایهها در صنعت پتروشیمی این کشور، در روند سرمایهگذاریها در دیگر کشورهای منطقه تأثیرگذار بود.
عضو سابق هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه هیچ کس تصور نمی کرد شیل گس ها روی پتروشیمی تأثیر بگذارند، گفت: همیشه منوال بر این بود که منبع اصلی تأمین انرژی در آسیا و منطقه خاورمیانه است و از این منطقه است که انرژی به اقصی نقاط جهان به خصوص اروپا و امریکا صادر می شود اما با ظهور و بروز پدیده شیل گسها، شاهد انتقال اتان از امریکا به سمت اروپا هستیم و و حدود یک ماه پیش، نخستین کشتی حمل اتان از آمریکا در بنادر انگلستان پهلو گرفت تا خوراک واحدهای کراکر اسکاتند را تأمین کند.
به گفته پیوندی خاورمیانه قرار بود منبع اصلی تأمین انرژی اروپا و آسیا باشد اما اکنون دارد این روند برعکس می شود و انرژی از امریکا به سمت آسیا و اروپا می رود.
پیوندی با بیان اینکه آمریکا با تکیه بر منابع گاز در شیلگسها وارد بازار LNG میشود، گفت: کشتیهای حمل LNG امریکا قرار است از کانال پاناما تردد کنند و در این خصوص، طرحهایی با سرمایه گذاری سنگین به منظور عریض کردن این کانال در برنامه قرار گرفته است.
وی افزود: با تغییر خوراک واحدهای کراکر اروپا از نفتا به اتان، بازار پتروشیمی با کمبود پروپیلن مواجه خواهد شد که در این زمان، متانولهای ایران نقش زیادی را در تأمین پروپیلن ایفا خواهند کرد.
مدیرعامل تاپیکو با انتقاد از روند خصوصیسازیها در صنعت پتروشیمی گفت: نوک پیکان خصوصیسازی به سمت واحدهای پتروشیمی بود اما این واحدها خصوصی سازی نشد بلکه برای رد دیون به صندوقهای بازنشستگی داده شد که این صندوق ها سازمانهای توسعه گر نیستند بلکه فقط به دنبال تأمین حقوق آخر هر ماه بازنشستگان هستند.
پیوندی احداث واحدهای پتروشیمی در مرکز کشور را اشتباهی بزرگ خواند و گفت: واحدهای پتروشیمی باید در نوار ساحلی کشور احداث شوند، در حالی که ما با احداث خطوط انتقال اتیلن، احداث واحدهای پتروشیمی را از سوال به داخل کشور کشانده ایم.
وی با بیان اینکه در همه جای دنیا تحویل گاز به واحدهای پتروشیمی بر اساس مشخصات آن واحد صورت می گیرد، گفت: در کشور ما شرکت ملی گاز این کار را انجام نمیدهد و گاز را با مشخصات واحد به تمامی واحدهای پتروشیمی و صنایع و نیروگاهها ارسال می کند که این درست نیست.
وی افزود: واحدهای پتروشیمی که در انتهای خطوط انتقال گاز قرار دارند معمولا از افت فشار گاز متأثر می شوند و وقتی در زمستان، گاز به بخش خانگی تخصیص می یابد در اولین اقدام، گاز واحدهای متانول و اوره قطع می شود که این کار در اقتصاد این واحدها اثر دارد.
منبع : فارس