به گزارش
ميزنفت ، شبکه خبری سی ان ان روز دوشنبه گزارش داد: گروه مهندسی ارتش آمریکا سرانجام پذیرفت این خط لوله را که قرار است از چهار ایالت آمریکا بگذرد، در ایالت داکوتای شمالی تغییر مسیر دهد.
بر اساس این گزارش، گروه مهندسی ارتش آمریکا اعلام کرد بر روی مسیر جایگزینی در منطقه حفاظت شده 'استندینگ راک' که قرار بود این خط لوله از زیر دریاچه 'اواهی' (Oahe) در مسیر رودخانه 'مسیوری' واقع در ایالت داکوتای شمالی بگذرد، کار کند.
اعتراض ها برای احداث این خط لوله در این منطقه حفاظت شده از ماه آوریل گذشته، به مدت 9 ماه ادامه داشت و بارها نیروهای امنیتی و نظامی آمریکا با معترضان که دراین منطقه مدت ها اردو زده بودند، درگیر شده بودند.
نیروهای امنیتی و نظامی اول آذرماه گذشته با معترضان قبیله سرخ پوست 'سو' (Sioux) و دیگر حامیان محیط زیست برخورد خشن داشتند و گاز اشک آور و گلوله های مشقی شلیک کرده و از فشار آب قوی در هوای زیر صفر درجه استفاده کردند که این اقدام رسانه ای شد.
سی ان ان گزارش داد: افراد قبیله 'سو' و دیگر گروه های معترض به احداث این خط لوله ، نسبت به ایجاد آلودگی در آب های منطقه و لطمه وارد کردن به اماکن مقدس دراین بخش از ایالت داکوتای شمالی اعتراض داشتند.
این خط لوله به طول یک هزار و 886 کیلومتر که قرار است از ایالت های داکوتای شمالی و جنوبی، 'آیوا' و 'ایلینویز' بگذرد، در صورت اتمام، روزانه 470 هزار بشکه نفت را منتقل خواهد کرد.
عملیات احداث این خط لوله که 70 درصد آن به اتمام رسیده، در این بخش از آمریکا حدود چهارماه است که متوقف شده است.
سی ان ان گزارش داد : با این حال برخی از رهبران قبیله 'سو' نگران آن هستند که با روی کار آمدن دونالد ترامپ، این تصمیم مبنی بر تغییر مسیر خط لوله یک تصمیم دائمی نباشد.
بنا براین گزارش، 'دالاس گلدتوث' (Dallas Goldtooth) یکی از سازماندهندگان این اعتراض ها در بیانیه ای اعلام کرد: ما از حامیان خود می خواهیم بر فشارهای خود ادامه دهند، پیروزی ای که باراک اوباما به ما داد، در دولت بعدی به ما داده نخواهد شد و به نظر، تهدیدهای بیشتری در سال های آتی پیش رو است و تا زمانی که طرح احداث این خط لوله متوقف یا به شکست نینجامد ، نمی توانیم تلاش خود را متوقف سازیم.
سی ان ان گزارش داد دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا هفته گذشته در دیدار 'جان هوئون' (John Hoeven) سناتور جمهوریخواه ایالت داکوتای شمالی با تیم انتقالی وی، از تکمیل احداث این خط لوله حمایت کرده است.
بنا براین گزارش، 'برنی سندرز' نامزد ریاست جمهوری 2016 آمریکا از حزب دمکرات که در رقابت درون حزبی نتیجه را به هیلاری کلینتون واگذار کرد، بارها بطور آشکار به مخالفت به احداث این خط لوله دراین بخش از آمریکا پرداخته بود و تصمیم دولت آمریکا مبنی بر توقف ادامه احداث این خط لوله را مورد تمجید قرار داده است.
سندرز در بیانیه ای گفت: از اینکه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به اعتراض بومیان آمریکایی و میلیون ها نفر دیگر که بر این باور هستند که این خط لوله نباید احداث شود، گوش فرا داد، قدر دانی می کنم.
رسانه های آمریکایی به این اعتراض ها که بعضا با برخوردهای شدید نظامی همراه بود و در آن حتی برخی از چهره های مهم سیاسی و سرشناس آمریکایی نیز حضور داشتند، بطور کم رنگ پرداخته اند.
هزینه ساخت این خط لوله حدود چهار میلیارد دلار برآورد شده است.
ایالت داکوتای شمالی، با وسعتی بیش از 183 هزار کیلومتر مربع و جمعیتی نزدیک به 757 هزار نفر درشمال آمریکا و در مرز جنوبی کانادا واقع است.
منبع : ایرنا