ميزنفت/ انجمن اسلامي كاركنان صنعت نفت با انتشار بیانیه ای درباره سقف پاداش سنوات خدمت كاركنان صنعت نفت نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. در این بیانیه آمده است:
باسلام،
به نظر ميرسد كاركنان شريف و زحمتكش صنعت نفت كه نقش آنان در پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران بر كسي پوشيده نيست و با تلاشي زايد الوصف و در شرايط بسيار بحراني سالهاي ابتداي انقلاب اسلامي و 8 سال دفاع مقدس ودر شرايطي كه تاسيسات نفت هميشه اماج حمله هاي دشمن بوده و با ايثارگري خود توانستند حدود 37 ميليارد بشكه نفت در طي سي و هفت سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي دستآورد داشته باشند و بيش از 35 مخزن نفتي و گازي جديد را توسعه و به بهره برداري برسانند هميشه بايد تاوان فداكاريهاي خود را بدهند. (اين در حالي است كه در 70 سال حاكميت قبل از انقلاب با تمام ظرفيت علمي و تكنولوژيكي دنياي استكبار و بسيج تمام امكانات جهت غارت نفت كشور حدود 27 ميليارد بشكه نفت توليد شده بود)
متاسفانه در سالهاي آخر دهه 80 با موضوع نظام هماهنگ پرداخت ضمن ايجاد تشويش افكار كاركنان منجر به خروج بسياري از نيروهاي توانمند و متخصص از صنعت نفت گرديد. اكنون نيز با حربهاي ديگر به نام تعيين سقف پاداش سنوات خدمت، تمام فكر و ذهن همكاران شريف صنعت نفت را متشنج نمودهاند. پاداش سنوات خدمتي كه طي ساليان متمادي با فرمولي دقيق وحساب شده در صنعت نفت محاسبه وجاري بوده وپرسنل بر اساس دستورالعمل هاي موجود، حساب وكتاب زندگي خود را برنامه ريزي نموده اند. چرا بايد دستخوش نشيب شده و ايجاد ناهنجاري سازماني نمايد. پاداش سنواتي كه انتظار مي رفت وضعيت ارتقايي بهتري براي معيشت پرسنل ايثارگر و بي ادعاي صنعت نفت ايجاد نمايد ، نه آنكه كاركنان را درزمان باز نشستگي كه نياز به حمايت بيشتري دارند، فقيرتر و با چالش هاي جدي تري مواجه سازد.
در اين برهه زماني كه نياز به آرامش روحي و رواني در همه عرصه ها احساس مي شود خصوصاً صنعت نفت به منظور دستيابي به تعهدات توليد براي در آمد سازي افزون تر كشور، بيش از پيش نياز دارد، دقيقاً كمر همت بسته شده تا به شكل ديگري نيروهاي با توان و با تجربه را زودتر از موعد بازنشستگي عادي، به خروج از صنعت نفت تشويق و اجبار نمايند. كه حداقل ضرر آن، تضعيف شديد بدنه سازمان در بخشهاي مختلف فني، مالي، برنامه ريزي، حقوقي ، نظارتي و غيره خواهد بود و نتيجه آن ضعف سازمان و واگذاري كار به پيمانكاران و برون سپاري بخشي ازفعاليت هاي تعريف شده وزارت نفت خواهد شد. فرآيندي كه در آن، نيروهاي بخش پيمانكاري مطمئناً از همين متخصصين خارج شده از صنعت نفت با پرداختيهاي كلان، تامين خواهند شد.
وقتي در قسمت (11-14) فصل 14 مجموعه مقررات اداري و استخدامي نفت، موضوع سنوات خدمت به صراحت توضيح داده شده و در همين مجموعه مستند به پرداخت پاداش مذكور صرفاً به ميزان سابقه معتبر بازنشستگي (بدون رعايت سقف سابقه) توسط كارفرما اشاره شده، چرا و به چه دليل در ميانه راه (عليرغم اينكه كاركنان بر اساس اين مقررات، برنامه ريزي زندگي خويش را انجام داده اند) تصميم جديد گرفته ميشود و با وضع قوانين خلق الساعه اي مكرر و دفع الوقتي، كاملاً فكر و ذهن و زندگي آنان را متلاشي مي سازد؟ حقيقتا در كدام كشور به اين ميزان با منابع انساني كه مهمترين ركن تامين كننده نيروي كار وفادار به كشور است، چنين برخورد غير عقلايي ميشود؟
انجمن اسلامي كاركنان صنعت نفت به نمايندگي از طرف كاركنان شريف وزحمت كش وخدوم صنعت نفت از دولت محترم وشخص وزير محترم نفت بصورت ويژه انتظار دارد، ضمن تلاش در جهت اصلاح برنامه ششم توسعه كه هم اكنون مراحل تصويب خواهي آن در مجلس شوراي اسلامي در حال انجام است، تدابيري انديشيده شود، همانند آنچه كه با ابلاغ آييننامه ماده 10 قانون وظايف و اختيارات وزارت نفت مصوب 19/1/91 مجلس شوراي اسلامي انجام پذيرفت اين بار نيز با تجديد نظر در موضوع مذكور، به هر شكل ممكن مانع از هم پاشيدگي بيشتر شركت ملي نفت (كه خود تامين كننده بيش از 80 درصد در آمد كشوراست.) گردد ، وآرامش فكري پرسنل را فراهم نمايند.
ومن الله التوفيق
انجمن اسلامي كاركنان صنعت نفت- اهواز
آبان 95
اگر در شرایط فعلی کشور با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کند، یهتر است همت دولتمردان، مجلس نشینان و قوه قضائیه به مبارزه واقعی با مظاهر فساد اقتصادی، نظیر قاچاق و رانت و اختلاس و ... و استقرار زیرساخت های لازم برای افزایش درآمدهای مالیاتی معطوف شود. این دو عامل به تنهایی برای افزایش رشد اقتصادی و ارتقای کیفیت زندگی مردم کفایت می کند.