ميزنفت/ سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس در حالی رسانه ها را به پوشش خبر جالب انتخاب مهدی یوسفی به عنوان یکی از 8 نخبه اقتصادی جهان اسلام توصیه می کند که بررسی های
ميزنفت نشان می دهد چنین خبری فاقد هر گونه استناد علمی و واقعیتی است.
هفته گذشته بود که خبری دربرخی رسانه های ایران منتشر شد که بر اساس آن٬ مهدی یوسفی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس در هفتمین کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلام جزو 8 نخبه اقتصادی جهان اسلام قرار گرفته است و جایزه خود را از وزیر دارایی مالزی دریافت کرده است. این خبر به سرعت در برخی رسانه های نفتی داخلی نیز منتشر شد در حالی که در هیچ سایت معتبر خارجی و سایت مجله OIC TODAY نیز چنین خبری یافت نشد؛ اما اصل این جریان چیست؟
کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلام هفت دوره است که برگزار می شود٬ کنفرانسی تجاری و نه علمی که شرکت کنندگان آن با پرداخت چند هزار دلار در آن شرکت می کنند که اغلب فعالان بخش خصوصی و کارآفرینان را شامل می شود و کمتر چهره دولتی در آن حضور دارد.
*تعرفه های حضور در کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلام
در کم اعتبار بودن این کنفرانس تردیدی نیست ولی موضوع مهم تر این است که در جنب همین کنفرانس بی اعتبار٬ پنلی با موضوع«جواهرات جهان اسلام» توسط یک نشریه به نام OIC TODAY در کوالالامپور برگزارمی شود که بعنوان یک برنامه جانبی معرفی می شود و بی اعتبار تر از اصل کنفرانس است.
نکته جالب تر٬ فعالیت اصلی این نشریه پولی است٬ او درباره خود می نویسد:« OIC TODAY نشریه ای است که در حوزه توریسم و تجارت فعال است.» در سایت این نشریه مطلب ویژه ای به نقل از شیرین عبادی منتشر شده است که در نوع خود قابل تامل است. حال با این توضیحات٬ مهدی یوسفی به دلیل سخنرانی چند دقیقه ای در یک پنل برگزار شده توسط این نشریه آنهم در حاشیه یک کنفرانس کم اهمیت٬ به عنوان نخبه اقتصادی مطرح می شود و جایزه هم می گیرد!
*سخنرانان پنل نشریه OIC TODAY
مهدی یوسفی تنها در این پنل دقایقی به سخنرانی می پردازد و پس از پایان این پنل هدایایی به اعضای آن اهدا می شود که یکی از آنها تندیسی از برج پتروناس مالزی است.آنطور که در سایت OIC TODAY آمده است در این پنل به موضوعات مهمی پرداخته شده است که ارتباط خاصی و مستقیمی با وظایف و ماموریت های مهدی یوسفی و سازمان متبوع وی ندارد.
*برنامه پنلی که یوسفی در آن به سخنرانی پرداخت
البته برای حرارت دادن به این موضوع عنوان می شود که وزیر دارایی مالزی این جایزه را اهدا کرده است در شرایطی که به نوشته رسانه های مالزیایی٬ وزیر دارایی این کشور به عنوان میهمان ویژه در این کنفرانس شرکت کرده است. این رسانه ها برای معتبر کردن همایش برگزار شده٬ روی این مهم مانور بزرگی داده اند که نشاندهنده کم اهمیت بودن آن است.
برخی رسانه ها عنوان می کنند جایزه نخبگان اقتصادی جهان اسلام توسط مجله OIC Today به خاطر تلاش افراد در نوآوری،موفقیت و بهتر کردن اقتصاد جهانی اسلامی اهدا می شود.این جایزه سمبل فعالان اقتصاد اسلامی است که با خود ثروت و دارایی به کمک هوش و تلاش و مشارکت بی شائبه شان به همراه می آورند. اگر بخواهیم چنین مفهومی را درست بدانیم سوال اساسی اینجا ایجاد می شود که مهدی یوسفی در چه بخشی از این معادله قرار می گیرد؟ یوسفی یک مدیر دولتی است که هیچ سنخیتی با کارآفرینان و فعالان حوزه اقتصاد ندارد.
تاکید می شود در هیچ رسانه خارجی و سایت این نشریه هیچ نشانی از اهدای جایزه نخبگی دیده نمی شود ولی برخی رسانه های ایرانی اهدای نماد مالزی٬ به عنوان جایزه نخبگی در سطح جهان اسلام آنهم از سوی یک نشریه تجاری معرفی می شود!
البته مشخص نیست حضور یوسفی در پنلی که اعضای آن از فعالان بخش خصوصی و چهره های دانشگاهی هستند چیست و او دارای چه عملکردی در حوزه کارآفرینی است که در آن شرکت کرده است؛ در حالی که هنوز ماجرای آتش سوزی برج عسلویه روشن نشده است اطلاق واژه «نخبه» به مدیری دولتی که هیچ سندی از آن یافت نمی شود٬ موجب شگفتی همگان شده است.
ماجرای نخبگی مهدی یوسفی و تندیسی که به وی اهدا شده است شباهت بسیاری به ماجرای دریافت نشان شوالیه ای است که علی فتح الله زاده مدیرعامل سابق باشگاه استقلال تهران مدعی شده بود آنرا دریافت کرده است که پس از چند روز مشخص شد این نشان٬ یک نشان ساختگی و فاقد اعتبار است.
بنظر می رسد مدیران وزارت نفت بجای خبرسازی و قهرمان پروری از خود در همایش هایی که فاقد اعتبار علمی است٬ روی حوزه فعالیت خود بیشتر متمرکز شوند و بجای سفر به کشورهای مختلف برای کسب عناوین بی ارزش٬ افزایش بهره وری در امور جاری را در دستور کار قرار دهند. نخبگان اقتصای در کشور به قدری هستند که نوبت به یک مدیر دولتی نرسد.
ميزنفت آمادگی انتشار توضیحات سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس را دارد.