ميزنفت/ نگاهی به اتفاقات رخ داده در شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت نشان می دهد تعدادی از بخشنامه های وزیر نفت تنها جنبه «تزئینی» دارد و هیچ قابلیت اجرایی ندارد؛ نمونه دم دستی آن اتفاقات رخ داده در شرکت نفت و گاز پارس و شرکت نفت فلات قاره است.
عمر این بخشنامه های جدید و متعلق به چند ماه پیش است که در یکی از آنها وزیر نفت پس از حوادث پتروشیمی در بخشنامه ای رسما اعلام کرد مدیران صنعت نفت نباید پروازی باشند. این بخشنامه گرچه در ابتدا نگران کننده بود اما به فاصله چند روز٬ مدیران دوباره پروازی شدند. به عنوان نمونه دو تن از مدیران ارشد شرکت نفت فلات قاره روزهای چهارشنبه به اهواز رفته و روز شنبه به تهران می آیند.
بحث مشکل مدیران پروازی چند سالی است که حسابی پر رونق شده است ولی جالب آنجاست که برخی مدیران بدون هیچ نگرانی از بابت تخلف آشکار خود به کار مشغولند. دو مدیر ارشد شرکت نفت فلات قاره که در زمان مدیریت سعید حافظی از مناطق نفتخیز به فلات قاره منتقل شدند٬ مدیریت های کلیدی را از آن خود کردند.
نکته جالب تر اینجاست که مدیرعامل وقت فلات قاره در نامه ای به رکن الدین جوادی مدیرعامل وقت شرکت ملی نفت٬ از وی می خواهد تا خانواده دو مدیر در منازل سازمانی مناطق نفتخیز ساکن شوند و رقم اجاره ماهیانه توسط فلات قاره به حساب مناطق واریز شود.
یکی از این مدیران در اقدامی جالب تر با هدف دریافت مزایای جنوب از نظر سازمانی خود را به تهران منتقل نکرده است و کماکان روی سمت مدیریتی خود در مناطق نفتخیز حقوق دریافت می کند زیرا می داند در صورت انتقالی به تهران٬ مزایای حقوقی اش قطع می شود.
در زیاده خواهی یکی از این مدیران همین بس که وی فرزند خود را پس از فارغ التحصیلی در دانشگاه مستقیما در یکی از واحدهای تحت مدیریتش به صورت مشاور به استخدام در آورده است در حالیکه فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت دو سال است که بدنبال امور استخدامی خود هستند.
مدیرعامل جدید شرکت نفت فلات قاره هم فعلا نسبت به این تخلف واکنش نشان نداده است و به سبب دوستی خود با این مدیران قصد سامان دادن به این موضوع را ندارد؛ هزینه بیش از 100 میلیون تومانی اجاره واحدهای مسکونی خانواده این مدیران در اهواز و هزینه های ایاب و ذهاب آنها از جیب شرکتی می رود که کارکنان آن در شرایط نامساعد مالی قرار دارند.
*بخشنامه ای که دیده نشد
همچین وزیر نفت چندی پیش در بحبوحه ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان در صنعت نفت٬ بخشنامه ای را صادر کرد که بر اساس آن افرادی که دو سال تا بازنشستگی فاصله دارند نباید صاحب سمت جدیدی شوند ولی محمد مشکین فام مانند چند مورد اخیر صنعت نفت٬ این بخشنامه را زیر پا گذاشت.
وی سرکار خانم ملایی را به عنوان مدیر برنامه ریزی شرکت نفت و گاز پارس منصوب کرد؛ خانم ملایی به بازشنستگی مفتخر شده بود که وزیر نفت با تمدید کار وی موافقت کرده است و بطور طبیعی شامل بخشنامه وزیر می شود ولی چه می توان کرد بیشتر بخشنامه های صادر شده از سوی مقام عالی وزارت جدی گرفته نمی شوند و مدیران آنطوری تصمیم می گیرند که صلاح می دانند.
گویا تنها بخشنامه هایی اجرایی می شوند که ارتباط مستقیم با رفاه و آسایش کارکنان نفت و کاهش هزینه ها دارد و مدیران صنعت نفت براحتی این بخشنامه ها را زیر پا می گذارند تا امضاهای وزیر نفت مورد بی مهری قرار بگیرد!