به گزارش
ميزنفت ، در حالیکه در ٥٢ سال گذشته مذاکرات دو جانبه میان عرضه کنندگان و خریداران گاز با عقد قراردادهای بلندمدت وابسته به نفت منجر به امنیت عرضه شده است اما این شیوه پاسخگوی نیاز خریداران در شرایط کنونی نبوده و رقابت و انعطافپذیری برای خریداران اهمیت بیشتری یافته است.
با این که کاهش قیمت گاز منجر به ورود خریداران جدید به بازار شده است، اما این خریداران تمایلی برای امضای قراردادهای بلندمدت و بازنگری پنج سال به پنج سال قیمتها ندارند. خریداران نگران تاثیر افزایش قیمتها و بی اطمینان در تقاضا هستند.
موج عظیمی از صادرات جدید ال ان جی از سوی آمریکا به همراه جهانی شدن تجارت گاز از چالشهای بزرگ پیشروی تجارت ال ان جی است. ناکارآمدی شیوه حمل و عدم بهرهبرداری از ظرفیت ناوگان حمل و نقل الانجی، از مشکلات بزرگ تجارت این حامل انرژی است.
به گزارش مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، بر اساس تحقیقات انجام شده حمل بهینه و معاوضه محموله میان کشورهای این منطقه در آسیای جنوب شرقی میتوانست منجر به صرفهجوئی ٢٠٠ میلیون دلار در هزینههای حمل الانجی شود.
با افزایش انعطافپذیری محمولهها، کنترل عرضه کنندگان بر مقاصد آنها کاهش خواهد یافت و این موضوع منجر به صرفهجویی در هزینهها و زمان خواهد شد. افزایش تعداد عرضه کنندگان با منابع متنوع نیز منجر به کاهش بارگیریهای مجدد و عرضه محمولهها از منابع مختلف خواهد شد، از این رو هزینههای حمل کمتر خواهد شد.
منبع : میزان