ميزنفت/ یادداشت زیر توسط یکی از کاربران این پایگاه خبری - تحلیلی ارسال شده است. در این یادداشت می خوانیم:
مقام معظم رهبری: «هرکسی که در کشور مسئولیتی پذیرفته است باید همه توان و وقت خود را به ادای صحیح آن مسئولیت اختصاص دهد. شرمندگی من از بیکاری جوان کمتر از خودش نیست . شرمندگی نظام بیشتر از شرمندگی خود جوان در خانواده در خانواده اش است.»
آیا حمایت و بکارگیری مدیران مسن و ناکار آمد در صنعت حیاتی نفت برخلاف منویات مقام معظم رهبری نیست؟!در صفت پرشتاب و سرشار از تحول و رقابت دنیای امروز، آنچه که موجبات برتری شرکتها بر یکدیگر را تضمین می کند پرورش مدیران جوان، پویا ، خلاق ریسک پذیر ، پرتلاش و دارای انگیزه پیشرفت است.
شرکتهای بزرگ نفتی با تلاش برای جذب ، پرورش ، نگهداشت و بکارگیر نیروهای دانشگر ورزیده مزیت رقابتی امروز و فردای خود را تضمین خواهند کرد ولی صنعت کشورمان یکی از پیرترین صنایع کشور و حتی در مقایسه با شرکتهای مشابه خارجی بر اساس میانگین سنی مدیران آن است،مطابق آمار و اطلاعات مندرج در سیستم جامع نیروهای انسانی نفت ، این صنعت دارای مدیرانی با میانگین سنی 52 سال و ستاد وزارت نفت با میانگین سنی 54 سال و البته وجود مدیران دارای محدوده سنی 60 تا 70 سال است.
با توجه به میانگین سنی بالای مدیران نفتی و وجود پروژهای بزرگ و حساس نفتی در کشور، نیاز به بکارگیری و پرورش مدیران جوان و خلاق نیازی اساسی است. وزیر محترم نفت در مراسم معارفه معاون جدید برنامه ریزی و نظارت بر مخازن هیدروکربوری بیان داشت : " معتقدم سن مناسب برای تصدی پست وزارت 40 سال است ( ایشان خود 63 سال سن دارند ) و مدیران عامل نیز باید بین 40 تا 45 داشته باشند( توجه به سن مدیران عامل شرکتهای تصلی و فرعی نفت – مثلا شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ) وی گفت : مدیران باید افرادی شایسته و خلاق باشند و نباید با رابطه و خارج از ضوابط سمت مدیریت را بدست آورند.
او همچنین گفت : میانگین سن مدیران در ایران باید دو تا سه سال آینده ، 10 سال کاهش پیدا کند !!!
شنیدن این سخنان از وزیر نفت با توجه به میانگین سنی بالای مدیران نفت که اکثر آنها ناکارآمد و غیر پویا هستند با رقه ای از امید در دل ما بوجود آورد که وزیر نفت با جدیت در راستای کاهش میانگین سنی مدیران نفتی اقدام خواهد شود ولی این امید هرگز با روز نگردید و حس نومیدی جایش را گرفته است چرا که متاسفانه همچنان مدیران مسن و ناکارآمد نفتی بر مسند قدرت باقی مانده و علیرغم شرایط بازنشستگی و اتمام مدت تمدید شده خدمت آنها همچنان خدمتشان تمدید می شود.
وزیر محترم نفت به افکار عمومی توضیح دهد ویژگی بارز این مدیران مسن و ناکارآمد برای ادامه خدمتشان در صنعت نفت چیست؟
متاسفانه این روند در تناقض آشکار و ضدیت با خواست و منویات مقام معظم رهبری است آنجا که در دیدار با کارگزاران نظام به صراحت از شرمندگی خود و نظام در قبال بیکاری جوانان و عدم توجه به مدیران جوان سخن فرمودند.
آنجا که فرمودند پیام اصلی " اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل این است که مسئولان باید برای یکایک بندهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، برنامه ریزی و آنها را بطور واقعی اجرا نمایند؟
حال جای سوال است آیا سیاست وزارت نفت در بکارگیری مدیران مسن بازنشسته علیرغم مصوبه صریح مجلس وحتی مدیران 70 ساله مطابق با سیاسیتهای کلی نظام و منویات مقام معظم رهبری در تناقض نیست؟
در حالیکه همگان خود را سرباز ولایت می دانند آیا نمی دانند یا نمی خواهند بدانند که لازمه سرباز ولایت ، گوش شنوا داشتن و اطاعت از فرامین مقام عضمای ولایت است؟
آیا آنان که تلاش می کنند با بکارگیری پیران 70 ساله و ناکارآمد در سمتهای حساس مدیریتی مقابل او امر و دغدغه های هر روز رهبری و دلسوزان کشور در خصوص اشتغال جوانان ، رویش نسل جوان، اعتماد به نخبگان جوان دانشگاه ایستادگی کنند٬ درصدد نیستند تا برنامه های نظام برای آینده کشور را در نگاه جوانان کم اثر نشان دهند؟!
به راستی بیلان کاری این مدیران مسن در سالهای گذشته چه بوده و چه دستاورد ویژه ای برای صنعت حیاتی نفت داشته است؟در کدام طرح و برنامه خلاقانه آنان باعث رشد کمی یا کیفی صنعت نفت شده است آنان چه ویژگی بارزی داشته اند که دیگران و خصوصاٌ مدیران ارزشمند و توانگر نفتی با رده سنی پایین تر نداشته و ندارند؟؟!
مهرزاد علمی زراسوند
دشمن نیروی انسانی و دوست دوستان مسن و پیرمرد خودش