به گزارش
ميزنفت ٬ روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس روز شنبه به نقل از علیرضا عبادی افزود: عملیات ساخت این سازه دریایی 2700 تنی در یارد خرمشهر به پایان رسید و هفته گذشته به موقعیت نصب آن درخلیج فارس انتقال یافت اما به دلیل شرایط نامساعد آب و هوایی نصب آن روز گذشته انجام شد.
وی اضافه کرد: این سکوی فرایندی که با هدف برداشت گاز از ذخایر مخزنی این حوزه به میزان یک میلیارد فوت مکعب طراحی شده است توسط جرثقیل 5000 تنی دریایی فوق مدرن ایرانی نصب شده است.
عبادی ادامه داد: تمامی عملیات مربوط به ساخت، بارگیری، حمل و نصب این سازه عظیم دریایی فاز 21 پارس جنوبی که در شمار طرح های اولویت دار میدان مشترک گازی پارس جنوبی قرار دارد، با تکیه بر تخصص و دانش نیروهای داخلی صورت گرفته که این دستاورد نسبت به ادوار نخست توسعه طرح های پارس جنوبی نمونه ای از ایجاد توانمندی و قابلیت های فنی و اجرایی در صنعت نفت کشور است.
وی بیان کرد: سکوی فاز 21 پارس جنوبی منابع هیدروکربوری این حوزه را از طریق 11 حلقه چاه و خط لوله ای 32 اینچی به طول بیش از 100 کیلومتر که پیش از این توسط شرکتهای ایرانی به اجرا درآمده است یرای تصفیه به پالایشگاه واقع در بخش خشکی منتقل خواهد کرد.
مجری فازهای 20 و 21 پارس جنوبی اضافه کرد: این سکو پس از انجام مراحل عملیاتی اتصالات و جوشکاری نهایی حداکثر تا چهار ماه آینده ( آبان ماه 95 ) در مدار بهره برداری و تولید قرار می گیرد و با نصب این سکو، نخستین محموله های تولید گاز ترش این بخش از میدان شیرین سازی و به شبکه سراسری گاز کشور عرضه خواهد شد.
طراحی 24 پروژه گازی در پارس جنوبی برای استخراج گاز در این حوزه مخزنی اجرایی شده که تاکنون بخش عمده فازهای پارس جنوبی در مدار تولید قرار گرفته و شماری از طرح های باقیمانده در فرایند تکمیل مراحل توسعه قرار دارند و با راه اندازی نهایی طرح های تعریف شده این میدان، حجم تولید گاز از مجموع پروژه های پارس جنوبی به 820 میلیون متر مکعب در روز می رسد.
برای دستیابی به این میزان تولید گاز درنهایت 40 سکو در حوزه مخزنی پارس جنوبی مستقر می شود که تاکنون از این شمار 21 سکو نصب شده است و پنج سکوی دیگر تاپایان سال جاری دراین حوزه فراساحلی نصب خواهد شد.