به گزارش
ميزنفت٬
اویل پرایس نوشت:
قیمت نفت خام به سطح فنی حساسی رسیده است، این احتمال وجود دارد که قیمت نفت با افزایش بیشتری روبرو شود. کاهش تولید و عرضه به خاطر برخی عوامل تاثیر زیادی بر افزایش مجدد قیمت نفت داشته است. تا 2 هفته قبل، کاهش ارزش دلار آمریکا نیز تاثیر مهمی در افزایش قیمت جهانی نفت داشت ولی پس از آن ارزش دلار افزایش یافت و فشار بیشتری بر قیمت نفت وارد کرد.
دلار آمریکا و کالاهای مختلف ارتباط معکوسی با یکدیگر دارند. نمودارها نشانگر ارتباط بین نفت خام و ارزش دلار در 12 سال گذشته است.
نمودار نشان می دهد که ارتباط معکوسی بین این دو وجود دارد به خصوص زمانی که روند حفظ می شود. از سال 2003 تا 2008 میلادی دلار در روند نزولی باثباتی بود و نفت در این مدت یکی از قوی ترین دوران قیمت خود را تجربه کرده است.
دلار در پایان 2009 میلادی وارد یک محدوده شد. قیمت نفت خام تا 2011 افزایش یافت زمانی که ارزش دلار کاهش یافت و به سطوح پایینی رسید و از آن پس نفت خام تا اواسط 2014 میلادی، در محدوده مشخصی مطابق با نوسانات ارزش دلار در حال تغییر بود. البته در طول این سالها ارتباط بین دلار و نفت خام چندان کامل نبوده است.
زمانی که این محدوده شکسته شده و روند افزایشی جدیدی در دلار آغاز شده، نفت خام شروع به کاهش قیمت کرده است. ارزش دلار پس از اعلام تصمیم فدرال رزرو آمریکا برای افزایش نرخ بهره، با افزایش نسبی روبرو شده است.
از زمانی که دلار وارد محدوده بین 93 تا 100 واحد شده است، قیمت نفت نیز به نیروهای ساختاری خود واکنش نشان داده به جای اینکه مسیر دلار را دنبال کند.
تا زمانی که متن مذاکرات نشست آوریل فدرال رزرو در 18 ماه می منتشر شود، بازار با این فرضیه روبرو بود که فدرال رزرو در نشست ژوئن هیچ گونه افزایش نرخ بهره نخواهد داشت. با این فرض، دلار با کاهش ارزش بیشتری روبرو شد و این مساله موجب تقویت نسبی قیمت جهانی نفت شده بود.
ولی انتشار متن مذاکرات فدرال رزرو بسیاری از فعالان بازار را متعجب کرد. فدرال رزرو همچنان احتمال افزایش نرخ بهره در نشست ژوئن را حفظ کرده است. این مساله موجب تقویت مجدد ارزش دلار شده و تاثیر زیادی بر افت قیمت جهانی نفت و سایر کالاهای راهبردی داشته است.
البته دلار هنوز تا شکستن محدوده 15 ماه گذشته فاصله زیادی دارد. بنابر این نفت خام لزوما به طور کامل مسیر دلار را دنبال نخواهد کرد. این احتمال نیز وجود دارد که نفت به هر خبری که به ضرر ارزش دلار باشد، واکنش نشان دهد. البته این تحولات کوتاه مدت خواهد بود.
نفت خام وارد محدوده مقاومتی سختی شده است. بنابر این انتظار داریم که نفت در برابر سطوح کنونی عقب نشینی کند. اگر نفت سطوح مقاومتی کنونی را بشکند هدف بعدی نفت خام نزدیک شدن به سطح 60 دلاری خواهد بود.
ژوئن پر از اتفاقات و حوادث مهم خواهد بود. برگزاری نشست اوپک در دوم ژوئن سپس برگزاری نشست فدرال رزرو آمریکا در 15 ژوئن و همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در 23 ژوئن.