یادداشت زیر توسط یکی از کاربران
ميزنفت نوشته شده است که بدون دخل و تصرف در محتوای آن منتشر می شود:
برخی ابهامات در خصوصی سازی و مشکلات پس از آن در وزارت نفت وجود دارد که متاسفانه هنوز پاسخ گوئی برای آن نیست :
1 - قوانین جاری حاکم بر شرکت های واگذار شده نفتی نظیر پتروشیمی های اراک ، اصفهان و امثالهم چیست ؟
2 - چرا قوانین صندوق بازنشستگی نفت با توجه به تغییر ماهیت شرکتهای واگذار شده نفتی ، نواقص خود را به نحوی که بتواند به کارکنان و بازنشستگان و بازماندگان کارکنان در شرکتهای واگذار شده سرویس دهی نماید، تغییر نداده است ؟ مگر نه این که طبق قوانین موظف به انجام این کار شده است ؟
3 - چرا هیچ نهاد نظارتی در وزارت نفت از وضعیت نیروهای متخصص شرکتهای واگذار شده نفتی خبری ندارد؟ آیا به صرف این که این صنایع و شرکتها واگذار شدند ، صاحبان جدید ایشان حق دارند هر بلائی بر سر بیت المال و کارشناسان این شرکت ها که سال ها با بودجه وزارت نفت دارای تخصص های فراوان و بسیار ارزشمندی شده اند بیاورند ؟ آیا حدود و صغور و حداقل ها و خط قرمزهائی برای ایشان نباید تعیین میشد ؟
4 - آیا اگر بر فرض محال، وزارت نفت هم طبق اصل 44 ، شرکتها و پرسنل نفتی خود را به صورت یک طرفه به صاحبان جدید منتقل نموده باشد ، چرا ماده 21 قانون خدمات کشوری در مورد تعیین تکلیف ده ها هزار نفر از نیروهای واگذار شده در این شرکتها به صورت کامل باجرا در نیامده و به نوعی سلیقه ای عمل شده؟ و یا اگر این کارکنان از سال 82 زیرمجموعه سازمان خدمات کشوری شده اند ، چرا تا به حال از خدمات صندوق بازنشستگی نفت استفاده می نموده و پول به حساب آن صندوق ریخته شده است ؟
5 - چرا هیچ قرارداد جدیدی با این کارکنان پس از واگذاری انجام شده تاکنون بسته نشده است ؟ و ملاک برخوردهای سلیقه ای در هر شرکت بر مبنای چیست ؟
6 - چرا علیرغم مکاتبات عدیده و اعتراضات مختلف در سطح کشور و برگزاری تجمعات و ... در جلوی وزارت نفت و مجلس ، هیچکس پاسخگوی این مشکلات به کارکنان زحمتکش و خدوم شرکتهای واگذار شده نفتی نیست ؟ آیا این به منزله توهین به این عزیزان که سالهای جوانی عمر خود را به پای این صنایع ریخته اند نبوده و نیست ؟ آیا این مسئولین و مدیران پاسخگوی حقوق از دست رفته خانواده های کارکنان که به منزله حق الناس می باشد در دو جهان می باشند یا خیر ؟
7- نقش مسئولیتی سازمان خصوصی سازی در واگذاری ها چیست و چه بوده ؟ و چرا این سازمان ، در هنگام تحویل شرکت ها به صاحبان جدید ، ایشان را از کم و کیف مسائل و مشکلات ایشان آگاه نساخته و نمی سازد ؟
8- آیا به راستی نقش وزارت خانه های مطبوع نظیر وزارت نفت در واگذاری ها فقط یک نقش صوری بوده و هست ؟ و اگر اینچنین نیست ، چرا سردمداران این وزارت خانه در پاسخ کارکنان ناراضی همواره مشکلات را بر گردن سازمان خصوصی سازی ، وزیر امور اقتصادی و دارائی و رئیس سازمان برنامه و بودجه می اندازند که ناآشنا با مسائل و مشکلات شرکت های نفتی زیرمجموعه وزارت نفت بوده و هستند و تنها به فکر فروش و کسب درآمد و پرداخت دیون دولت هستند ؟
9- چرا علیرغم ناکارآمدی واگذاری های انجام شده به بخش خصوصی و دریافت بازخورد منفی آن در کشور و بخصوص در وزارت نفت و شاخه پتروشیمی که بیشترین سهم خصوصی سازی به آن تعلق دارد ، همچنان سازمان خصوصی سازی سعی در اجرای غلط شیوه پیشین خود داشته و حتی بازنگری بر روش انجام آن نکرده و نمی کند ؟ واقعاً
با تشکر ، کارمند 27 سال سابقه کار شرکت پتروشیمی اراک