به گزارش
ميزنفت ٬ سال 2015 میلادی نه تنها برای شرکت انی ایتالیا بلکه برای بسیاری از شرکتهای بزرگ نفتی جهان، سال سخت و طاقت فرسایی بوده است. البته بخشی از چالش های شرکت انی ایتالیا ربوط به اوضاع لیبی و نگرانی های امنیتی این کشور بوده است.
شرکت انی از سال 2011 میلادی تاکنون که معمر قذافی سرنگون شده و این کشور با بحران داخلی روبرو است، چالش های امنیتی زیادی را فراروی خود داشته است.
تازه ترین نمونه از چالش های امنیتی شرکت انی در لیبی، انفجار بمب در مقابل دفتر این شرکت بوده که تروریست های داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفته اند.
این نگرانی های امنیتی در لیبی به اندازه کافی بر فعالیت های نفت و گاز این شرکت تاثیر منفی داشته است ولی انی هنوز در لیبی حضور دارد. این به خاطر واقعیتی است که وجود دارد. لیبی بزرگترین ذخایر نفتی ثابت شده آفریقا را در اختیار دارد و چهارمین ذخایر بزرگ گاز طبیعی آفریقا را دارد.
تا دسامبر 2015 میلادی انی روزانه 300 هزار بشکه نفت و معادل آن میعانات گازی را در لیبی تولید می کرده است که این رقم در واقع بیشتر از انقلاب 2011 میلادی لیبی بوده است. شرکت انی همچنان به اکتشافات جدید در لیبی ادامه می دهد از جمله اکتشاف دو میدان گازی و میعانات در سال 2015 میلادی.
علی رغم نگرانی های امنیتی انی در لیبی، این شرکت واقعا نمی تواند خاک لیبی را ترک کند. تولید انی در لیبی به 300 هزار بشکه در روز رسیده که این رقم 20 درصد سطح کل تولید شرکت انی در سه ماه سوم 2015 میلادی به شمار می رود. انی در این مدت 1.7 میلیون بشکه نفت و میعانات در روز تولید کرده است.
کلودیو دسکالزی مدیر عامل شرکت انی در این باره تاکید کرد: لیبی ، در واقع شرایطی را در زمینه تولید نفت و گاز در این شرایط تجربه می کنیم، تاکنون خوب بوده است. فکر می کنیم گاز طبیعی در شرایط کنونی حدود 60 درصد بازار داخلی را به خصوص در حداکثر ظرفیت تولید، تشکیل می دهد. پیش بینی ما این است که تولید گاز در لیبی رو به افزایش باشد. بنابر این ، نتایج مثبتی را دریافت می کنیم.
بنابر این شرایط کار در لیبی می تواند رو به بهبود باشد. ما نسبت به آینده امیدوار هستیم. در مورد نفت شرایط چندان امیدوار کننده نیست. بسیاری از تاسیسات زیر ساختی پروژه های نفتی ما در لیبی نیاز به تعمیر و نگهداری دارد.
به اعتقاد تحلیلگران انرژی، شرکت انی برای مدیریت ریسک فعالیت های خود در لیبی، با چالش های زیادی روبرو است و باید بهترین اقدامات و تصمیمات ممکن را اتخاذ و اجرا کند. انی به طور مشتاقانه ای منتظر فرصت حضور در ایران است. این شرکت همچنین قصد سرمایه گذاری برای تولید نفت در دریای بارنتس را دارد.
ظرفیت تولید نفت در این پروژه روزانه 100 هزار بشکه خواهد بود. شرکت انی همچنان قصد اجرای این پروژه 6 میلیارد دلاری را دارد گرچه برخی شرکتهای دیگر اجرای این پروژه را متوقف کرده اند.
به نظر می رسد نفوذ و میزان حضور شرکت انی در صنعت نفت و گاز لیبی آنقدر عمیق است که این شرکت نمی تواند در شرایط کنونی از بازار این کشور خارج شود.
منبع:
اویل پرایس