به گزارش
ميزنفت به نقل از رویترز، بر اساس بودجه اعلامی قطر این کشور انتظار دارد در سال 2016 با کسری بودجه 46.5 میلیارد ریالی (12.8 میلیارد دلاری) مواجه شود، که اولین کسری بودجه این کشور در 15 سال گذشته و نشان دهنده اثرگذاری نفت ارزان بر
اقتصادهای کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
بودجه قطر، اولین بودجه منتشر شده از سوی یک کشور حاشیه خلیج فارس برای 2016 است و در شرایطی تنظیم شده که اوضاع مالی کشورهای نفت خیز و متمول عرب منطقه به دلیل افت قیمت نفت، رو به وخامت گذارده است.
اقتصاد این امیرنشین ثروتمند گازی خلیج فارس
در برابر سقوط قیمت های نفت در جهان مقاومت می کند و رشد اقتصادی آن قرار است برای سال های 2016 و 2017 در سطح هفت درصد باقی بماند.
در بودجه 2016 قطر، درآمدهای دولت این کشور 156 میلیارد ریال و هزینه ها 202.5 میلیارد ریال پیش بینی شده اند. این در حالی است که در بودجه قبلی این کشور میزان درآمدها و هزینه ها به ترتیب 226 و 218.4 میلیارد دلار برآورد شده بود. از سوی دیگر
ذخاير مالي قطر به سطح بی سابقه ای رسيده است.
بر اساس بیانیه بودجه قطر که توسط خبرگزاری رسمی دولتی این کشور منتشر شده، انتظار می رود این کسری بودجه از محل انتشار اوراق قرضه داخلی و بین المللی جبران شود.
علی شریف العمادی، وزیر دارایی قطر گفت، در بودجه 2016 هزینه ها در بخش های کلیدی نظیر سلامت، آموزش، زیرساخت ها و حمل و نقل تداوم یافته و تمرکز ویژه ای روی بخش راه آهن و دیگر پروژه های مرتبط با میزبانی جام جهانی 2022 شده است.
بر اساس این گزارش، بخش های سلامت، آموزش و زیرساختها با اختصاص 91.9 میلیارد ریال، معادل 45.4 درصد، بیشترین بودجه را از آن خود کرده اند.
عمده هزینه ها در بخش زیرساخت ها که مجموعا بالغ بر 50.6 میلیارد ریال است، شامل راه آهن، بندر جدید دوحه، چند جاده بزرگ و توسعه شبکه های برق، آب و فاضلاب خواهد بود.
پیش از این دولت قطر در ماه ژوئن با اشاره به تاثیرات افت قیمت نفت، پیش بینی خود از رشد اقتصاد این کشور در سال 2015 را از 7.3 به 3.7 کاهش داده بود.
منبع: تسنیم