بهزاد محمدی در گفتوگو با خبرنگار
ميزنفت ، افزود: از آنجایی که شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) یک هلدینگ با راهحل کامل (Total solution) در صنعت نفت به شمار میرود؛ یعنی برای اجرای یک پروژه از مهندسی تا تولید توانایی دارد، بسیار فرصت مناسبی پیش روی این شرکت و شرکتهای خارجی قرار گرفته است تا برای فعالیت در پروژههای بالادستی صنعت نفت ایران با هم جوینت شوند و همکاری کنند.
محمدی با بیان اینکه شرکت انی ایتالیا سابقه فعالیت در پروژههای نفتی ایران را دارد، تصریح کرد: انی در پارس جنوبی، طرح توسعه فازهای 4 و 5 را اجرا کرده است و با شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) هم که در اجرای طرحهای توسعه میدان گازی پارس جنوبی سابقه حضور طولانی مدت دارد، دارای اشتراکات زیادی است، از این رو زمینههای حصول توافق میان دو شرکت فراهم و احتمال آن زیاد است.
وی از برگزاری نخستین نشست مدیران اویک و انی به منظور توافق برای همکاری در صنعت نفت ایران خبر و ادامه داد: با در نظر گرفتن اشتراکات انی و اویک، نخستین نشست مدیران ارشد دو شرکت، چندی پیش در تهران برگزار شد و در ادامه هم قرار است مذاکرات بعدی دو طرف در ایران یا امارات متحده عربی دنبال شود.
وی یادآور شد: شرکت انی بهعنوان یکی از شرکتهای توانمند نفتی بینالمللی برای حضور دوباره در صنعت نفت ایران پس از لغو تحریمها، به دنبال یک جوینت تمام عیار همچون شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) میگشت که در اجرای همه بخشهای یک پروژه نفتی از طراحی و مهندسی، ساخت، خرید و تأمین کالا، راهاندازی و بهرهبرداری و حتی در حفاری توانایی کامل و کافی داشته باشد. یکی از شرکتهای زیرمجموعه اویک، یک شرکت حفاری است.
نایب رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC)، با بیان اینکه این شرکت میتواند یکی از بهترین گزینهها برای مشارکت ایرانی خارجی در اجرای پروژههای صنعت نفت ایران باشد، در باره نتیجه مذاکرههای این شرکت با شرت انی ایتالیا بیان کرد: نگاه مدیران انی به همکاری با شرکتهای ایرانی در پروژههای صنعت نفت ایران بسیار خوب و مثبت است و هدف آنها بر این استوار است که یک جوینت ایرانی در ابعاد اویک داشته باشند.
وی با بیان اینکه شرکتهای نفتی بینالمللی به شدت در انتظار رونمایی و روشن شدن تکلیف مدل جدید قراردادهای نفتی ایران هستند، توضیح داد: با توجه به اینکه هنوز از مئل جدید قراردادهای نفتی ایران (IPC) رونمایی نشده است، شرکتهای خارجی به شدت منتظرند تا تکلیف این مدل قرارداد روشن و پروژههای تعیین شده شرکت ملی نفت ایران برای واگذاری و توسعه و چارچوب قراردادی آنها معرفی و مشخص شود.
محمدی بیان امیدواری کرد که با رونمایی از مدل جدید قراردادهای نفتی ایران موسوم به «IPC»، برنامه شرکتها برای حضور در پروژههای نفتی ایران مشخص شود تا در ادامه هم یارگیری شرکتهای خارجی در ایران شکل جدی و اجرایی تری به خود بگیرد.
وی با بیان اینکه مجوز و دروازه ورود شرکتهای نفتی بینالمللی به پروژههای صنعت نفت ایران، جوینت شدن با شرکتهای ایرانی توانمندی در سایز اویک است، یادآور شد: شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) یکی از بزرگترین پیمانکاران عمومی ایران است که میتواند مگاپروژههای صنعت نفت کشور را مدیریت و میان پیمانکاران جزء توزیع، اجرا و راهبری کند و سرانجام به کارفرما تحویل دهد، بنابراین شرایط کنونی، فرصتی پیش روی شرکتهای ایرانی و خارجی به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC)، مهمترین پروژه در دست اجرای این شرکت را اجرای طرح توسعه فازهای 20 و 21 میدان گازی پارس جنوبی خواند و گفت: اجرای کل این پروژه در بخش خشکی، دریا و خطوط لوله بر عهده اویک است که قرار است تا پایان امسال یک ترین از چهار ترین این فازها را عملیاتی کند و در سرویس تولید قرار دهد و گاز آن را به شبکه سراسری تزریق کند.