ميزنفت - چندی پیش بود که
علی اکبر ماهرخ زاد مدیر حقوقی شرکت ملی نفت ایران در گفت و گو با ميزنفت با تاکید فراوان از قوی بودن تیم مذاکره ای شرکت ملی نفت اظهار داشت: ترکیب این تیم را هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران از متخصصان فنی، مالی و حقوقی این شرکت برگزیده است. همه اعضای این تیم از میان متخصصان شرکت ملی نفت ایران هستند.
این اظهارات ماهرخ زاد در شرایطی مطرح شده است که بنا بر اطلاعات موجود تیم مذاکره کننده یکی از نگرانی های موجود شرکت ملی نفت است زیرا در بین اعضای این تیم چهره شناخته شده ، کاربلدی حضور ندارند.
هم اکنون مدیریت تیم مذاکره ای شرکت ملی نفت به عهده غلامرضا منوچهری معاون امور توسعه شرکت ملی نفت است که محمد مصطفوی، مدیر سرمایه گذاری و کسب و کار NIOC ، زهرا گودرزی کارشناس ارشد قراردادهای جدید نفتی و رضا دهقان مشاور معاونت امور مهندسی و توسعه، وی را همراهی می کنند.
چهره سرشناس این گروه چهار نفره منوچهری است اما ۳ چهره دیگر سابقه روشن و درخشانی در این حوزه ندارند و مشخص نیست بر اساس چه معیار و ملاکی قرار است به مذاکره با طرف های خارجی بپردازند. مصطفوی که بواسطه شاگردی وزیر نفت به سمتی مهم دست یافته است، بخش مهمی از مذاکرات را راهبری می کند و مسایل مالی بر عهده اوست. او تا پیش از سال ۹۲ در خانه شهریاران جوان مشغول بود و حالا امروز باید با شرکت های بزرگ نفتی به صحبت بنشیند!
از زهرا گودرزی هم سابقه مشخصی در دست نیست و فقط می دانیم وی یکی از کارشناسان اداره حقوقی شرکت ملی نفت است و قرار بود برای رونمایی از قراردادهای نوین نفتی ایران به کنفرانس لندن برود. رضا دهقان هم بواسطه دوستی با منوچهری به گروه مذاکره ای دعوت شده است. گروهی چهار نفره که می خواهند در مقابل شرکت های بزرگ نفتی به چانه زنی بپردارند خبری خوش برای هیئت های خارجی است که در غیاب نفرات اصلی صنعت نفت ایران، روزهای خوبی را پیش روی خود می بینند.
برای آنکه بدانیم تیم مذاکره کننده از چه درجه اهمیتی برخوردار است به بخشی ار نظرات محمدپاشا رمضانپور، مدیر سابق امور قراردادهای شرکت مرسک و فعال در شرکت های بزرگی همچون شل، بی پی و اگزون موبیل توجه کنید:
در این شرکتها در کنار یک مذاکره کننده ارشد و سرپرست گروه، کارشناس حقوقی، مالی و مالیاتی، مخزن، زمینشناسی، حفاری و ... حضور دارند تا در جریان مذاکره، اگر توضیحی تخصصی در باره محتوای مذاکرات نیاز بود، به سرپرست گروه نکاتی را انتقال دهند. هم اکنون به علت عدم امکان به دست آوردن تجربه عملی در انجام این مذاکرهها، ایران محدودیتهای بزرگی در این بخش دارد و باید با انتخاب و آموزش نخبگان در حوزههای مختلف، آنها را برای مذاکره آماده کند. البته این آموزش باید در کنار انجام مذاکرات باشد؛ به بیان ساده هم تئوری آموزش داده شود و هم عملی و تجربی.
با این توضیحات ارائه شده از سوی این مدیر برجسته قراردادی قضاوت با مخاطبان...