به گزارش«
ميزنفت »، مسعود میرزایی برزی مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تامین نیاز صنایع پائین دستی پتروشیمی به حسن روحانی رئیس جمهور آمده است: به استحضار حضرتعالی میرساند، جناب آقای مهندس نعمتزاده وزیر صنعت معدن و تجارت، تاکنون بارها صحبت از خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالای پتروشیمی را کردهاند و در نشست خبری اخیر نیز بر این امر تصریح نمودهاند: محصولات پتروشیمی باید از بورس کالا خارج شود.
بدین وسیله این اتحادیه که بزرگترین تشکل کشوری در صنایع پایین دستی پتروشیمی محسوب میشود، مراتب مخالفت و اعتراض خود را به این تصمیم، اکیدا اعلام داشته و خواستاریم ضمن جلوگیری از حذف بورس کالای پتروشیمی، نسبت به عدم تشویش آفرینی در بازار صنایع پتروشیمی، به همکاران خود تذکر دهید.
توضیح آنکه تا قبل از سال 88، نظام توزیع حوالهای بر بازار محصولات پتروشیمی حاکم بود که طبق تصریح مدیران دولتی این صنعت، رانتی معادل 700 میلیارد تومان در سال برای دلالان و واسطههای غیرتولیدی، ایجاد کرده است.
از آن سال تا کنون با تشکیل بورس کالای پتروشیمی و الزام مجتمعهای پتروشیمی به عرضه تمام محصولات خود در این بورس، رانت مربوطه به کلی حذف شد، اما هنوز به دلیل عدم نظم مناسب در بازار بورس، واحدهای تولیدی سهم ناچیزی در بورس داشتند. تا اینکه با تشکیل این اتحادیه و ساماندهی تعاونیهای تامین نیاز تولیدکنندگان در جهت حضور سازمان یافته آنها در بورس، وضعیت توزیع محصولات روز به روز بهبود یافت.
شاهد این مدعا دلایل زیر میباشد:
تعاونیهای تامین نیاز تولید کنندگان، در سال 89 حدود 10 تعاونی در سراسر کشور بود که امروز به تعداد 37 تعاونی بالغ شده که هزاران واحد تولیدی کوچک و متوسط موجود در این صنعت را تحت پوشش دارند.
رشد تولید فقط در شاخه پلاستیک از صنایع پایین دستی پتروشیمی، در سال 92 نسبت به سال 91 با 15 درصد رشد و نسبت به سال 88 با 120 درصد رشد همراه بوده است.
طبق آمار محاسبه شده توسط این اتحادیه، که بر اساس اطلاعات خام گرفته شده از مراکز دولیت محاسبه شده، در این صنعت، از سال 88 تا 92 بیش از 420 هزار شغل پایدار جدید در کشور ایجاد شده است (ضریب اشتغالزایی در صنایع پاییندستی پتروشیمی، حدود 45 برابر صنایع بالادستی است.)
توجه میفرماید که همه اینها در شرایط رکود عمومی حاکم بر اقتصاد کشور صورت گرفته است. به نظر ما دلیل عمده این امر، بهبود نظام توزیع مواد اولیه صنعتی با تکیه بر بورس کالا و نقش آفرینی تعاونیهای تامین نیاز بوده است.
حال با عنایت به تجربه ناموفق نظام توزیع حوالهای و تجربه نسبتا موفق نظام توزیع بورسی با تکیه بر تعاونیها، چرا باید بدون هیچ دلیل موجهی بورس کالای پتروشیمی حذف شود و بازار به وضع رانتی و غیرشفاف گذشته برگردد؟
نکته پایانی آنکه همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند "باید سرمایه مردم و مدیریت مردم، اقتصاد را بر دوش بگیرد و دولت نظارت و پشتیبانی کند" و حضر تعالی نیز اخیرا فرمودید رونق اقتصادی فقط در سایه تلاش و فعالیت بخش غیردولتی میتواند، به طور کامل حاصل شود و دولت به تنهایی نمیتواند بار مسئولیت اقتصاد را بر دوش گیرد، خواهشمندیم نگذارید تصمیماتی از این دست، نظام اقتصادی را دچار پیشرفت و گرفتار شدن بیش از پیش در دور باطل اقتصاد دولتی و اقتصاد دلالی نماید.
پیشاپیش از حسن تدبیر و درایت جنابعالی سپاسگزاری کرده و توفیق روز افزون شما و دولت یازدهم را از خداوند خواستاریم و آمادگی این تشکل مردمی را برای کمک به تصمیمسازیهای بهتر و قویتر اعلام میداریم.
منبع: فارس