به گزارش
ميزنفت به نقل از
رویترز، وی روز سه شنبه در حاشیه کنفرانس «نفت و پول» در لندن گفت که با سرمایه گذاری مشترک شرکتهای تحت مالکیت یا مرتبط با این واحد نظامی زبده که پیوندهای عمیقی در سراسر اقتصاد ایران دارند، مخالف نیست.
وی گفت: «ویژگی شرکتهای سپاه پاسداران این است آنها شرکتهای مهندسی عادی اند که کارهایی در ایران انجام داده و تجربه کسب کرده اند... این مسئله به کیفیت و انتخاب شرکتهای نفتی بین المللی بستگی دارد. اگر این شرکتها بخواهند با آنها (شرکتهای ایرانی) کار کنند، از نظر ما مشکلی وجود ندارد. ما قصد نداریم در مذاکرات خصوصی بین شرکتهای خصوصی و شرکتهای نفتی بین المللی در مورد نوع تمهیدات مورد نظرشان دخالت کنیم.»
وی در حالی این سخنان را بیان داشت که قیمت های نفت در دو سوی اقیانوس اطلس
پس از هشدار رئیس رویال داچ شل درباره خطر افزایش قیمتها، بیش از چهار درصد افزایش یافت. همچنین اعلام این مطلب بوسیله اداره اطلاعات انرژی آمریکا که با کاهش عرضه نفت غیر اوپک، تقاضا برای نفت در جهان در سال 2006 بیشترین افزایش را طی شش سال خواهد داشت، در این افزایش قیمت نقش داشت.
حسینی گفت، مهمترین چیز مشارکت شرکتهای «واجد صلاحیت» در سرمایه گذاری مشترک است. وی تصریح نکرد که این به معنای حضور شرکتهای مرتبط با سپاه پاسداران در فهرست نهایی شرکتهای تایید شده برای مشارکت با شرکتهای غربی است.
شرکتهای غربی، از رویال داچ شل گرفته تا توتال و اِنیEni ، به سرمایه گذاری در ایران پس از لغو تحریم ها علاقه نشان داده و در مورد بهره برداری از ذخایر وسیع نفت و گاز این کشور که مورد سالها محدودیتهای بین المللی قرار داشته است، ابراز تمایل کرده اند.
اتحادیه اروپا قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، شاخه ساختمانی اصلی سپاه پاسداران، را که بیش از 800 شرکت را تحت کنترل دارد، هشت سال پس از لغو تحریم ها از فهرست تحریم های خود خارج خواهد کرد. انتظار می رود آمریکا تحریم ها بر ضد نهادهای وابسته به سپاه پاسداران را حفظ کند.
شرکتهای مهم انرژی در حالیکه با سفر به ایران درباره قراردادهای احتمالی مذاکره کرده اند، در مورد ورود مجددشان محتاطانه عمل خواهند کرد و تاکید کرده اند از تحریم های موجود و هرگونه محدودیتی در آینده تبعیت خواهند کرد.
حسینی گفت، ایران قادر خواهد بود ظرف چند ماه پس از لغو تحریم ها که طبق برآورد وی اوایل سال آینده خواهد بود، سطح تولیدش را پانصد هزار بشکه در روز افزایش دهد. طی دوازده ماه بعد روزانه یک میلیون بشکه دیگر به سطح تولید ایران افزوده خواهد شد.