۰
بورس چین وخیم تر از گذشته

سایه هراس چینی بر بازار نفت

نگرانی از بازگشت رکود به اقتصاد جهانی که در پی انتشار آمارهای منفی از اقتصاد چین به‌وجود آمد، باعث شد بورس‌های آمریکا شدیدترین سقوط یک‌روزه خود در چهار سال گذشته را تجربه کنند.
سایه هراس چینی بر بازار نفت
به گزارش «ميزنفت» به نقل از رویکرد، پس از تصمیم دولت چین برای کاهش ارزش پول ملی این کشور، ارزش سهام جهانی بیش از ۳.۳ تریلیون دلار کاهش یافته و میل به فروش را بالا برده است. درحالی که دلار پرقدرت و کاهش قیمت نفت به درآمد کارخانجات لطمه می‌زند، بانک مرکزی آمریکا نیز تصمیم گرفته برای اولین بار از سال ۲۰۰۶، نرخ بهره را افزایش دهد و همه اینها باعث ایجاد نگرانی‌هایی در رابطه با کند شدن رشد اقتصادی جهان شده است.

جورج هشبارگر، مدیر ارشد اجرایی و مدیر سبد اوراق بهادار «ناکسویل» که بر سرمایه‌ای ۲۲۴ میلیونی نظارت می‌کند، در مصاحبه تلفنی با بلومبرگ اظهار کرد: بیشتر سال، همه به نیمه پر لیوان نگاه می‌کردند، اما همین چند روز پیش به این نتیجه رسیده‌اند که لیوان بیشتر خالی به نظر می‌رسد.

درحالی‌که اروپا به تازگی وارد فاز اصلاحی شده و بازارهای سهام از هنگ‌کنگ گرفته تا اندونزی دچار رکود شده‌اند، شاخص S&P۵۰۰ نیز به کمترین سطح در سه سال اخیر رسیده است. 

کاهش ۳.۲ درصدی شاخص S&P به زیر ۲۰۰۰، بیشترین کاهش از نوامبر سال ۲۰۱۱ بوده است. شاخص میانگین صنعتی داوجونز نیز بیش از ۵۰۰ واحد سقوط کرده و از بالاترین سطحش که در ماه می ثبت شده بود، تا کنون ۱۰ درصد پایین‌تر آمده است.

*پنج‌گانه افسانه‌ای
سرمایه‌گذاران در حال فروش سهام برنده‌های سال ۲۰۱۵ هستند. همان شرکت‌هایی که به نام «پنج‌گانه افسانه‌ای» شهرت یافته‌ بودند: نتفلیکس، فیس‌بوک، آمازون، گوگل و اپل ظرف دو روز با ۹۷ میلیارد دلار از سودشان خداحافظی کردند. این خسارت‌ها باعث شده است شاخص بورس نزدک آمریکا ۷ درصد افت کند و اپل نیز شاهد کاهش ۲۰ درصدی بوده است.

پیش از هفته گذشته، سهام آمریکا تا حدودی توانسته بودند خودشان را از بلایای ۲۰۱۵ حفظ کنند. شاخص S&P۵۰۰ در میانگین بازه حرکتی ۵۰۰-۱۰۰ و ۲۰۰ واحد در روز مانده بود، چرا که از جانب داده‌های اقتصادی نشانه‌هایی دریافت می‌شد مبنی بر بهبود و حمایت از جانب بانک‌های مرکزی. شاخص سود در تمام سال بیش از ۵ درصد افت نداشته است.

*داده‌های چین
بروس بیتلز، استراتژیست سرمایه ۱۱۰ میلیارد دلاری شرکت «Milwaukee-based Robert W.Baird & Co» با حضور در شبکه تلویزیونی «بلومبرگ» گفت که معتقد است «فروش ارزان قیمت سهام را می‌توان به‌راحتی این‌طور تعبیر کرد که تمامی حوزه‌‌های بازار اهرم مالی دارند و متأسفانه این به ضرر بازار است. و سرمایه‌گذاران با توجه به پیشرفت‌های فنی باید به مراتب بیشتر احتیاط کنند.»

*بازارهای نوظهور
شاخص جهانی MSCI تمام کشورهای جهان ۲.۷ درصد پایین آمده و به کمترین سطح خود از ماه اکتبر رسیده است. شاخص MSCI بازارهای نوظهور نیز ۲.۲ درصد افت کرده، درحالی‌که رینگت مالزی و وون کره جنوبی سردسته پول‌های نزول کرده بودند.

هرتا آلاوا، رئیس بخش بازارهای نوظهور در شرکت «مدیریت دارایی FIM» به ارزش ۳۹۵ میلیون دلار، در یک ایمیل به  بلومبرگ تصریح کرد: «ریزش قیمت‌‌های هفته، از کاهش ارزش یوآن شروع شد که مهر تأکیدی بود بر حدس و گمانه‌ها درباره‌ وضعیت حقیقی اقتصاد چین. شاخص مدیران خرید چین ضعیف بود و در نتیجه این موضوع تنها بر آتش بازار افزود.»

مارک لیستر، رئیس بخش مطالعات بر ثروت شخصی شرکت «Craigs Investment Partners» درباره اقتصاد کنونی جهان گفته است: «سراسر دنیا کمی غمگین به نظر می‌رسد.» 

*افت اروپایی
زمانی‌که رکود قیمت سهام تمامی بازارهای اروپای غربی را نیز احاطه کرد، شاخص استاکس یوروپ ۶۰۰ نیز ۳.۳ درصد از دست داد و در بدترین حالت به ۶.۵ درصد رسید که از سال ۲۰۱۱ تا کنون بدترین خسارت وارد آمده به این شاخص محسوب می‌شود. در میان ریزش قیمت‌ها و پریشانی بازارها، شاخص S&P۵۰۰ به ارزش ۱۷.۵ برابر درآمد معامله می‌شود. این میزان یک ماه پیش ۱۸.۹ برابر بود و به نسبت کاهش یافته است.

*بدهی دولتی
این هفته، بدهی‌های دولتی نیز از استرالیا گرفته تا بریتانیا، افزایش پیدا کرد و متوسط سود اوراق قرضه کشورهای توسعه‌یافته را به پایین‌ترین میزان در سه ماه رسانید. بر اساس شاخص اوراق «بانک آمریکا مریل لینچ»، سود اوراق قرضه بنجل ۷.۳۹ درصد افزایش یافت. قیمت نفت نیز در نیویورک برای مدت کوتاهی به کمتر از ۴۰ دلار در هر بشکه تنزل یافت که اولین بار طی شش سال اخیر است. مؤسسه نفت آمریکا روز پنج‌شنبه گزارش کرد که سرعت استخراج نفت خام آمریکا در ماه جولای به قدری زیاد بود که از سال ۱۹۲۰ به بعد سابقه نداشته است. اکنون به مدت ۸ هفته است که قیمت‌ها افت کرده‌، یعنی طولانی‌ترین مدت از سال ۱۹۸۶ تا کنون.

قیمت مس نیز به رویه کاهشی هفتگی اش که از ژانویه شروع شده بود، ادامه داد و بعد از آن آلومینیوم، نیکل و روی نیز از جمله‌ کالاهایی هستند در سرازیری قرار دارند.
 
شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۴
کد مطلب: 8303
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *