ميزنفت/ جمع کثیری از کارکنان صنعت نفت در نامه ای خطاب به مقام معظم رهبری ضمن ارائه گزارشی درباره مشکلات خود٬ از رهبر انقلاب تقاضا کردند تا با ورود به این موضوع٬ لطف پدرانه را بار دیگر شامل حال آنان کنند. متن این نامه به شرح زیر است:
بسمه تعالي
رهبر معظم انقلاب اسلامی
حضرت آیت الله خامنه ای(مد ظله العالی)
با اهدا سلام و تحیات.
اکنون که این جملات را برای حضرتعالی مرقوم می نماییم مصادف است با سالروز کودتای ننگین 28 مرداد 1332. کودتایی که موجب سرنگونی دولت مردمی و دموکراتیک ایران شد و امید ملت را پس از پیروزی نهضت ملی شدن صنعت نفت ناامید کرد و شیرینی شهد شکوفه های ظفرشان را به تلخ کامی جمود دیکتاتوری و جور استبداد کشاند.
صنعت نفتی که سالیان طولانی است یک تنه بار اقتصاد ملی را بر دوش می کشد و رکن اصلی بودجه های سالانه و برنامه های توسعه بوده و هست. صنعت نفتی که رشد اقتصادی کشور رابطه تنگاتنگ و ناگسستنی با رشد سالانه آن دارد. صنعت نفتی که همیشه سنگ زیرین آسیاب حوادث روزگار و سیاست های سیاستمداران و حاکمان بوده اما همواره صبغه مردمی خود را حفظ کرده و مددیار خستگی ناپذیر ملت و پشتیبان دلسوز کشور بوده و هست. صنعت نفتی که در یک کلام سرمایه ارزشمند و گران بهای ملی است. سیاستمداران به پشتوانه آن سیاست ورزی داخلی و بین المللی می کنند و اقتصادیون به دلگرمی آن به برنامه ریزی و تدبیر امور می پردازند.
تاریخ معاصر این مرز و بوم گواه است که اعتصاب سراسری کارکنان صنعت نفت به فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و به تاسی از ملت آزادیخواه و عدالت طلب، در سال 1357 بود که کمر رژیم شاهنشاهی را شکست و رشته امور اقتصادی و مالی را از دست رژيم منحوس پهلوي خارج ساخت و کمک شایان توجهی به پیروزی انقلاب اسلامی نمود.
در دوران بعد از انقلاب و در سال های دفاع مقدس کارکنان صنعت نفت که پدران و برادران ما بودند، کمرهمت را محکم تر بستند و بمباران های سنگین بعثیان متجاوز نتوانست اندکی در اراده پولادینشان خللی ایجاد کند. پدران و برادران ما در پالایشگاه ها، ایستگاه های تقویت فشار و خطوط لوله، پایانه های نفتی، سکوهای دریایی و دکل های حفاری و سر چاه های نفت و گاز از جان شیرین خود گذشتند، پروانه وار سوختند و خاکستر آنان را باد به یغما برد اما حسرت حتی یک روز متوقف شدن صادرات نفت را بر دل دشمنان و بدخواهان این سرزمین گذاشتند.
ایثارها کردند و فداکاری ها نمودند تا شریان اقتصادی کشور قطع نشود و امید ملت مظلوم و بی دفاع و رزمندگان غیور در جبهه های حق علیه باطل ناامید نگردد. بعد از جنگ و در دوران سازندگی تا هم اکنون خدمات بسیاری برای اعتلای نام ایران انجام داده اند و به عنوان موتور پیشران و محرک اقتصاد و صنعت کشور نقش بی بدیلی را ایفا کرده اند.
لیکن هر از چند گاهی افرادی دانسته یا ندانسته، با اهداف متفاوت یکی برای کسب رای و در سودای ریاست جمهوری و وکالت مجلس، دیگری با انگیزه های صنفی و گروهی، دیگری با اغراض سیاسی و... تیغ جفا بر روی این کارکنان شریف و بی ادعا می کشند و با قیاس های مع الفارق، حقوق دریافتی آنان را که به بهای بذل جوانی و سلامتی جسمانی و روانی خود و در ازای روزها دوری از خانه و خانواده و گذران کردن در بیابان ها و مناطق عملیاتی و محروم و دور افتاده و در روزهای داغ و دشت های تف دیده و هوای شرجی روی دریا و در شب های سرد و یخبندان های استخوان سوز پرداخت می شود و گاها حتی در مقایسه با حقوق دریافتی سایر کارکنان دولت و یا غیر دولت کمترهم می باشد، بهانه استدلال های خود ساخته و آسمان و ریسمان می کنند تا از نمد جنجال آفرینی تبلیغاتی بی اساس حول محور حقوق کارکنان صنعت نفت کلاهی برای تحقق مطالبات صنفی، گروهی، جناحی و شخصی خود سازند. ما کارکنان صنعت نفت اعلام می کنیم از اینکه حقوق سایر کارکنان شریف و خدمتگزار دولت و غیر دولت در بخش های مختلف و ارگان ها و سازمان ها و نهادهای گوناگون افزایش یابد و سطح رفاه و قدرت خرید آنان و خانواده های محترمشان ارتقا یابد، بسیار خوشحال و شادمان می گردیم حتی اگر از ما نردبانی بسازند برای رسیدن به خواسته های بر حقشان. لبخند شیرین رضایت و خشنودی فرزندان این سرزمین بی قیمت است و آن را با میلیاردها تومان عوض نمی کنیم حتی اگر به قیمت فرو رفتن خنجر دوستان بر گردن ما باشد.
لیکن ما نیز چون سایر کارکنان شریف دولت و غیر دولت، خانواده و اهل و عیال داریم و حتما کسی راضی به این نیست که ما نیز در برابر خانواده های خود عرق خجالت بر جبینمان جاري باشد.
در سال 92 و پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و با تلاش های مجاهدانه و ارزشمند جناب آقای دکتر محمدجواد ظریف و تیم همکار ایشان، مذاکرات هسته ای افق های روشن تری به خود دید تا اینکه با توافق ژنو تنگنای فشار روزافزون تحریم های ظالمانه از حنجره اقتصاد ملی برداشته شد و متعاقب آن صادرات نفت کشور در سطح یک میلیون بشکه در روز تثبیت گردید.
با عنایات و الطاف خداوند متعال و تحت راهبری خردمندانه حضرتعالی و مدیریت قابل ستایش دکتر روحانی و تلاش های شبانه روزی دکتر ظریف و تیم مذاکراتی ایران، توافق برجام حاصل گشت و فرجام مذاکرات ختم به خیر شد. با اجرای برجام در دی ماه سال 94 و طی مدت هفت ماه پس از آن، با همت و تلاش کارکنان صنعت نفت و مدیریت وزیر محترم نفت جناب آقای مهندس زنگنه، صادرات نفت و میعانات گازی از یک میلیون و سیصد هزار بشکه به دو میلیون و پانصد هزار بشکه در روز رسید و افتخاری دیگر بر دفتر قطور افتخارات صنعت صد ساله نفت و گاز این مرز و بوم ثبت گردید. تولید نفت به میزان چهار میلیون بشکه در روز ارتقا یافت و روند اجرای طرح های پالایشگاهی و بهره برداری از میادین نفتی و گازی کشور بخصوص میادین مشترک تسریع گردید که همگی این موارد گام های مفید و موثری در جهت اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی حضرتعالی می باشد.
از سوی دیگر، در سال 93 آیین نامه نظام های اداری و استخدامی کارکنان صنعت نفت در 42 ماده جهت اجرای ماده 10 قانون اختیارات وزارت نفت مصوب اردیبهشت سال 91 مجلس شورای اسلامی، در هیئت دولت تصویب شده و به وزارت نفت ابلاغ گردید. از آن تاریخ تا کنون اجرای این آیین نامه توسط وزیر محترم نفت و سایر مدیران ارشد وزارت نفت به صورت ناقص انجام شده است به طوری که مفاد و پیوست های مهم و انکار ناپذیر آن که منجر به اصلاح حقوق و دستمزد کارکنان صنعت نفت می گردید، اجرا نشده و در مقابل اجرای آن مقاومت خاصی صورت می گیرد.
این اجرای ناقص و سليقه اي آیین نامه مذکور خلاف قانون بوده و مصداق قانون گریزی است و هیچ توجیهی ندارد. از آنجایی که قاطبه کارکنان صنعت نفت اشراف مناسبی نسبت به قوانین و شرایط کشور دارند، این عدم اجرای کامل آیین نامه را پیگیری کردیم و بارها و به هر شکل و صورت و وسیله ممکن به شخص وزیر محترم و مدیران ارشد وزارت نفت متذکر شده ایم. مکاتبه ها کرده و ملاقات ها نموده ایم و پیام خود را به آنان رساندیم اما مع الاسف نتیجه ای حاصل نشده و حتی از جانب وزیر محترم مورد بی مهری و کم لطفی قرار گرفته ایم.
در مرحله بعدی پیگیری هایمان، موضوع را با معاون محترم رییس جمهور و چندین نفر از وکلای ملت و روسای کمیسیون های مربوطه مجلس شورای اسلامی مطرح کردیم. نامه سرگشاده ای خطاب به ریاست محترم جمهور نگاشتیم و حتی طی ملاقاتی با رییس دفتر حضرتعالی، جناب آقای محمدی گلپایگانی موضوع را شرح دادیم. اما هر چه بیشتر تلاش کردیم، کمتر نتیجه گرفتیم.
این زیبنده نظام اسلامی نیست که مدیران و مسئولین آن به مطالبه و درخواست قانونی کارکنان خود چنین بی توجهی کنند. کمترین حق ده ها هزار کارمند بی ادعای صنعت ارزش آفرین نفت شنیدن و التفات به درخواست آنان و اجرای بی کم و کاست آیین نامه مذکور است. درخواست اجرای کامل و بی چون و چرای قانون در کشوری که مفتخر به قانون اساسی اسلامی و ملی است و در دوران زمامداری دولت تدبیر و امید که با شعار قانون مداری و قانون محوری امور را در دست گرفت و به حق تا کنون هم بیشترین تلاش خود را در راستای تحقق این شعار نموده، خواسته زیادی نیست.
چون از سایر مکاتبات و مراجعات قبلی نتیجه ای نگرفتیم، این بار مستقیما با حضرتعالی مکاتبه کرده و خواسته بر حق خود را با رهبر فرزانه جهت دستوري خردمندانه تقديم مي داریم. امید آن داریم که این بار نتیجه مطلوب حاصل گردد. رجاء واثق داریم حضرتعالی با توجهات پدرانه خویش گره از این کار می گشایید و چون گذشته فرزندان تلاشگرتان را در صنعت نفت مورد تفقد و حمایت قرار می دهید.
از حضرتعالی به سبب حسن توجه و اختصاص وقت برای مطالعه این مرقومه کمال تشکر را داریم.
جمع کثیری ازعاشقان و خدمتگزاران کشور در صنعت ارزش آفرین نفت
28/5/1395
اینجانب بیژن زنگنه و نیز خانواده من مشکل مالی نداریم و اوضاع مالی ما حسابی توپ هست....
شما کارمندان نگون بخت باید با امید ماده 10 بمونید و بسوزید ولی هرگز ماده 10 رو نخواهید دید . من همه شما ها و کل کشور رو رو سر کار گذاشتم.....
بیژن زنگنه
بدترین وزیر نفت تاریخ ایران