۰
۱

شرکت های E&P نمی توانند EPC کار باشند

وزیر نفت گفت: شرکت های خارجی که در هر قرارداد نفتی موفق به گرفتن کار می شوند، خودشان شرکتی را به عنوان شریک ایرانی به وزارت نفت معرفی می کنند و ما صلاحیت آن شرکت را بررسی می کنیم و در صورت صاحب صلاحیت بودن، آنرا تأیید می کنیم.
زنگنه - عصر نفت
زنگنه - عصر نفت
به گزارش ميزنفت ، بیژن زنگنه اظهار داشت: با ارائه مستندات از سوی شرکت های ایرانی و پس از انجام بررسی های کامل در وزارت نفت، 8 شرکت به عنوان شرکت های دارای توانایی در بخش E&P شناسایی شدند که این 8 شرکت از نظر ما دارای توانایی بودند و شرکت های دیگر نیز باید بیایند و مستندات توانمندی های خود را برای مراحل بعدی بررسی، به وزارت نفت ارائه دهند.

وزیر نفت با بیان اینکه "شرکت E&P با شرکت EPC تفاوت های بسیاری دارد"، گفت: برخی شرکت های EPC کار فکر می کنند می توانند به عنوان شرکت E&P بیایند در قراردادهای نفتی، کاری را بگیرند و خودشان انجام دهند، در حالی که اجازه ندارند؛ شرکتی که به عنوان E&P قراردادی را منعقد می کند نمی تواند خودش کار حفاری انجام دهد، خودش ساخت تجهیزات انجام دهد و خودش پالایشگاه بسازد؛ نمی تواند خودش تجهیزات روزمینی را لوله کشی کند؛ بلکه شرکت E&P باید مناقصه برگزار کند و اقدامات اجرایی از این دست را به شرکت های صاحب صلاحیت بسپارد.

زنگنه در پاسخ به اینکه "با تأیید این 8 شرکت به عنوان شرکت های E&P ایرانی، آیا معرفی شرکت های ایرانی شریک طرف قراردادهای IPC از طریق وزارت نفت صورت می گیرد"، تصریح کرد: اینطور نیست که ما معرفی کنیم، شرکت های خارجی که در هر قرارداد نفتی موفق به گرفتن کار می شوند، خودشان شرکتی را به عنوان شریک ایرانی به وزارت نفت معرفی می کنند و ما صلاحیت آن شرکت را بررسی می کنیم و در صورت صاحب صلاحیت بودن آنرا تأیید می کنیم.

وی افزود: این 8 شرکت، شرکت هایی هستند که تاکنون توانسته اند تأیید وزارت نفت را برای فعالیت به عنوان شرکت E&P دریافت کنند، اما اگر شرکتی دیگر به عنوان شریک ایرانی معرفی شود باید توانایی اش مورد بررسی و تأیید قرار گیرد.

به گزارش تسنیم، شرکت های پتروپارس، مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) ، انرژی دانا ، توسعه پتروایران ، گروه مپنا (شرکت نفت و گاز مپنا) ، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا ، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران) و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) (شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا) 8 شرکتی هستند که ماه گذشته از سوی وزارت نفت به عنوان شرکت های دارای صلاحیت فعالیت به عنوان شرکت های E&P معرفی شدند.




منبع : تسنیم
سه شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۰
کد مطلب: 14384
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


امیر
Iran, Islamic Republic of
هیکس نمی تواند تعیین کند کدام کمپانی در مناقصه شرکت کند و کدام کمپانی شرکت نکند. بحث قراردادی E&P از EPC کاملا جداست. اکتشاف تمام می شود. اگر تجاری سازی بود. محرز می شود. انگاه بحث EPC و اقدامات اجرایی مطرح می شود. در این حالت در مناقصه EPC هر کمپانی مجاز به شرکت در مناقصه است. کسی غیر از خود کمپانی نمی تواند اساسنامه آن را تغییر دهد. از سوی دیگر هر کمپانی که در E&P یک میدان مشارکت می کند . می تواند در EPC میدان دیگر کارکند. و هیچ منع قانونی ندارد.
این خط و نشان کشیدن ها هر دلیلی که داشته باشد, نباید باعث تحمیل ریسک جدیدی به شرکت های داخلی شود. حجم کار و برآورد تقریبی اولیه مشخص است. اسناد مناقصه مشخص است. طبق اسناد هر کمپانی بدون محدودیت مجاز به شرکت در مناقصه است مگر اینکه حضور یک کمپانی یا عملکرد یک کمپانی مغایر با قوانین جاری کشور باشد.