به گزارش
ميزنفت٬ در گزارش
یورونیوز به قلم کریس هریس با عنوان «کدام کشور بزرگترین وارد کننده تسلیحات در جهان است؟»، آمده است:
موسسه تحقیقات بین المللی صلح استکهلم اعلام کرد در چهار سال گذشته صادرات تسلیحات مهم در جهان با افزایش رو به رو بوده است. ارزیابی ارقام مرتبط با صادرات تسلیحات نشان می دهد روند تأمین تسلیحاتی در جهان از سال 2002 با افزایش همراه بوده است.
بر اساس این گزارش، عربستان سعودی -که در حال حاضر هدایت تهاجم در یمن را بر عهده دارد و اعلام کرده است تسلیحات در اختیار شورشیان در سوریه قرار می دهد- در چهار سال گذشته دومین وارد کننده بزرگ تسلیحات در جهان بوده است. سهم عربستان سعودی از واردات تسلیحات مهم -از جمله موشک ها، جنگنده ها، زیردریایی ها ، سامانه های دفاع هوایی- از 2.1 درصد (طی سال های 2006 تا 2010) به 7 درصد (طی سال های 2011 تا 2015) افزایش یافته است.
آمریکا و انگلیس به همراه یکدیگر تأمین کننده بیش از سه چهارم تسلیحات مهم عربستان سعودی بوده اند.این اقدام سبب به وجود آمدن بحث هایی در واشنگتن و لندن در بحبوحه اتهامات در این باره شده است که عربستان سعودی با این تسلیحات غیر نظامیان را هدف قرار می دهد.
در این دوره، واردات تسلیحاتی عراق -که در حال مبارزه با شورشیان داعش است و حضور نیروهای غربی در آن به شدت کاهش یافته است- با افزایش 83 درصدی مواجه شده است.
میزان واردات تسلیحات در سوریه جنگ زده در سال های اخیر با کاهش مواجه شده است؛ روندی که بر اساس گزارش موسسه بین المللی صلح استکهلم، دلیل آن این است که رژیم بشار اسد رئیس جمهور سوریه هیچ پولی برای خرید تسلیحات سنگین در اختیار ندارد.
هند بزرگترین وارد کننده تسلیحات در جهان است این در حالی است که چین و پاکستان همچنین ویتنام و کره جنوبی همگی از جمله خریداران اصلی تسلیحات در جهان محسوب می شوند.
منطقه آسیا و اقیانوسیه 46 درصد از واردات تسلیحات را در جهان به خود اختصاص داده است. این رقم برای منطقه خاورمیانه [غرب آسیا] که درگیر جنگ است، 25 درصد است.
گزارش موسسه تحقیقات صلح بین الملل، افزایش میزان تقاضای هند را برای تسلیحات به این موضوع ربط داده است که این کشور در تولید تسلیحات داخلی عملکرد خوبی ندارد. این در حالی است که چین به سبب تولیدات داخلی میزان تقاضای خود را برای تسلیحات کاهش داده است.
آمریکا و روسیه بزرگترین تأمین نندگان تسلیحات برای هند هستند. سهم اتحادیه اروپا در واردات تسلیحات در چهار سال گذشته با کاهش مواجه شده است . اتحادیه اروپا در سال های 2006 تا 2010، یک پنجم تسلیحات را در جهان خریداری می کرد اما این رقم از سال دو هزار و یازده به تنها یازده درصد رسیده است.